Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hüvelygyűrű felírásánál kell vérvétel, mert sok fogamzásgátló tablettát is írnak fel aztán nem azt amit kéne. Hüvelygyűrűnél is célszerű lenne vérvétel és ha nem akar elküldeni akkor ha megmondom neki, hogy küldjön el úgy elküld?
Vérvételen annyit látnak, hogy rendesen működik-e a májad. Ha nem, nem szedhetsz semmilyen hormontartalmú fogamzásgátlót.
Vérvétellel nem tudják megállapítani, hogy neked beválik-e a gyógyszer/gyűrű vagy sem.
Egy rutin nagylaborra meg a házidoki is ki tud írni...
Lényegesen fontosabb lenne a trombózis hajlam vizsgálata, de az meg indok nélkül tudtommal nem tb támogatott.
amúgy csak egy márkájú hüvelygyűrű van.
És a doki a vérvételből nem látja, hogy melyik tabit kell felírni a páciensnek, csak azt, hogy normálisan működik-e a mája. ha igen, szedhet, ha nem, akkor meg nem.
Hát azért kérdezd meg a nődokit, hogy be tud-e utalni, mert lehet, hogy nem igaz az infóm:)
Ha nem tud, akkor magánlaborban.
4-es
Nem igaz az infód. Be tud, és be is kell neki!
Ha jó a nőgyógyászod, akkor alaposan kikérdez, mielőtt felírná a hüvelygyűrűt. Megkérdezi, hogy volt-e a családban trombózis, májbetegség, jellemző-e a visszeresedés.
Ha bármelyikre igen a válasz, akkor mindenképpen el kell küldenie vérvételre.
Nyugodtan oszd meg vele a félelmeidet is.
Nálunk lelkiismeretes orvosok vannak, mindenkit elküldenek vérvételre, nem kell kérni, labor nélkül fel se írják.
De szerintem nyugodtan kérheted is.
A vizsgálat neve: APC rezisztencia vizsgálat.
Azt tudnod kell, hogy kb. 1 hónap amíg a lelet megjön, addig nem érdemes használni a gyűrűt.
Ha bunkó orvost fognál ki, mindenképpen keress másikat! Az egészséged a legfontosabb!
+ Ugye azt tudod, hogy hüvelygyűrű mellett sem lehet dohányozni? Növeli a trombózis esélyét akkor is, ha esetleg nincs Leiden mutációd.
5-ös válaszoló vagyok.
Rákerestem, elvileg 2680 Ft-ért elvégzik magánlaborban is.
Ez csak a trombóziskockázat vizsgálata.
Májfunkciót külön nézik.
Egyébként Leiden heterozigóta vagyok. Nálam a trombóziskockázat hétszeres, ha fogamzásgátlót használnék 25-30-szoros lenne. Természetesen nem szedek.
De csak MÁR nem szedek.
A lelkiismeretes orvosok ugyan annak rendje-módja szerint elküldtek laborvizsgálatra, de azt elfelejtették közölni, hogy bármi baj lenne a leletemmel, és nyugodtan felírták a tablettát, én pedig nyugodtan szedtem két évig abban a tudatban, hogy semmi bajom, szedhetem.
Két év után találkoztam egy igazi orvossal, akinek feltűnt, hogy valami nem stimmel és leállított a gyógyszerről. Örök hálám érte.
Mielőtt valaki megjegyzést tenne. Nem, önállóan nem jöttem volna rá, hogy gond van. Latinul nem tudok, az orvos szerint pedig minden rendben volt, nem kételkedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!