Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A rákszűrésem megint nem lett...

A rákszűrésem megint nem lett jó. Kb.2 éve is P3 lett. Okozhatja a kóros eredményt a PCOS, méhszájseb is?

Figyelt kérdés
Múltkor is ismételnem kellett. Ijesztgetnek itt, pedig becsületesen járok szűrésre, vigyázok magamra, sokéves kapcsolatom van, sosem voltam csapongó. Tudom ez az eredmény még nem jelent egyértelműen rákot vagy HPV-t, csak egyszerű sejtelváltozás. Nem pánikolok, csak azért elhihetitek, hogy nem is dob fel.

2012. jún. 26. 19:24
 1/10 anonim ***** válasza:
Jobb lenne, ha inkább orvost kérdeznél meg erről, hisz itt bárki válaszolhat, még aki nem is ért hozzá! Remélem, nincs semmi gond! :)
2012. jún. 26. 19:58
 2/10 A kérdező kommentje:
Persze, a doki az alap, csak azt írja a leleten, hogy 3-5 hónap múlva keressem meg.
2012. jún. 26. 20:28
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha aggódsz, szerintem ne várj addig!
2012. jún. 26. 20:39
 4/10 anonim ***** válasza:
Az egyik barátnőm is hasonló cipőben jár, nála is állítólag a méhszájseb okozza a magas értéket. Ő is jár folyamatosan 3 havonta szűrésre.
2012. jún. 27. 08:13
 5/10 anonim ***** válasza:
A pcotól biztos nem.
2012. jún. 27. 11:06
 6/10 Hanni26 válasza:

Mindenképpen kérj HPV tipizálást azaz szűrést és virustörzs meghatározást!

P3 esetén 6hó múlva controll javasolt! De 3*P3 után már a szakmai protokoll alapján is komolyabb kivizsgálás kell!

Menj egy hozzáértő nőgyógyászhoz, mert idejében sikerül elcsípni gyógyszeresen kezelhető! BOCSI, nem akarlak rémisztgetni, de én is hasonló cipőben jártam sajnos...

2012. jún. 29. 09:58
 7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítőkész és valóban hasznos válaszokat. Nem fogom elhanyagolni a témát, eddig is vigyáztam magamra, habár sajnos nem csak ezen múlik.
2012. jún. 30. 09:58
 8/10 anonim válasza:
21.én műtöttek, 3éve folyamatosan P2es értékem volt, majd 2hónap alatt lett p3, (3 havonta jártam rákszűrésre), megvolt a cytologia, 16, 59. Ezek azok, amelyek a nem túl jók közé sorolhatók, volt 2hónapos gyógyszeres kúrám, nem segített, utána az orvosom kiírt műtétre. Állandó partnerem van nekem is(férj). Pco-tól kizárt, hogy fals eredményt kapj! Mindenképp menj vissza az orvoshoz, találgatni nem jó, pláne hogy minden napodat végig fogod törpölni ez miatt :( Nem lesz gond, nyugodj meg!
2012. jún. 30. 16:33
 9/10 anonim válasza:
Nekem is P2-t mondtak rákszűrésen...6 hónap múlva kell megint menjek.Csilla
2012. júl. 2. 21:12
 10/10 A kérdező kommentje:
A HPV tipizálás eredménye: HPV pozitív, HR 16-os (magas kockázatú) típus. :( Az ismételt citológia viszont már jó lett. Annyi ellentmondásos infó van a neten ezzel kapcsolatban, úgyhogy megyek a dokihoz, mert ebben nem tévedhetek. Még jó, hogy sosem hagyom ki a szűréseket.
2012. okt. 19. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!