13 vagyok és még nem jött meg. Anyukámmal nem beszéltünk még róla. De nekem ez ciki. hogy beszéljem meg ezt vele? Kérjek előre tőle betétet?
Ez nem ciki! Nyugodtan beszéld meg vele! Mindenképpen legyen a házban betét, ha megjönne. Elég kínos, ha nincs.
Én mondjuk nem beszéltem vele előtte anyummal, de szerintem direkt nekem vett betétet, csak nem mondott róla semmit. Egyik reggel megjött, mondtam neki hogy megjött, mondta hogy ott a betét, és ennyi volt. :D
szerintem nyugodtan megbeszélheted anyukáddal, nincs ebben semmi ciki, teljesen természetes
az meg, hogy 13 éves vagy, és még nem jött meg, nem feltétlenül baj, lehet, csak később fog, emiatt ne idegeskedj
Nem a te hibád, hogy édesanyád még nem beszélt veled erről. Őt is sajnos így nevelték, hogy ciki neki a téma.
Ha belegondolsz a biológiájába a női ciklusnak, akkor rájössz, hogy az ég világin semmi ciki nincsen benne, hanem az egész egy csoda:) A fogantatás, a terhesség, a szülés, a nemi érés mind egy csoda.
16 éves korig bármikor megjöhet a menstruációd. Még van erre 3 éved. Addig nem kell félni. Vannak korábban és vannak később érő lányok. A dolog kimenetele viszont mind a két esetben ugyanaz:)
Én, még ha elsőre a rossz berögzülések miatt kellemetlen is, leülnék anyummal beszélgetni. Lehet, hogy csak arra vár, hogy kérdezz. Ő is menstruál minden hónapban, ő is vesz magának betétet és tampont. Én lehet, hogy azzal kezdeném, hogy szólnék, hogy olyan helyre tegye a betétet, ahol te is hozzáférsz, mert bármikor szükséged lehet rá. Ebből elindulhat egy komolyabb beszélgetés is.
Nők vagytok, össze kell fognotok, hogy segítsétek egymást ebben:) Ez jól jöhet még nyaraláskor, kiránduláskor.
Hajrá és kérlek ne szégyelld, mert egyáltalán nincs mit:)
Majd írj, hogy sikerült-e a beszélgetés:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!