Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 13 vagyok és még nem jött...

13 vagyok és még nem jött meg. Anyukámmal nem beszéltünk még róla. De nekem ez ciki. hogy beszéljem meg ezt vele? Kérjek előre tőle betétet?

Figyelt kérdés

2012. jún. 25. 23:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
mondanám hogy suliba a védőnő, de mivel nincs most iskola, vezesd fel anyukádnak, hogy szerinte nem-e furcsa, meg ilynek.
2012. jún. 25. 23:05
 2/11 anonim ***** válasza:

Ez nem ciki! Nyugodtan beszéld meg vele! Mindenképpen legyen a házban betét, ha megjönne. Elég kínos, ha nincs.

Én mondjuk nem beszéltem vele előtte anyummal, de szerintem direkt nekem vett betétet, csak nem mondott róla semmit. Egyik reggel megjött, mondtam neki hogy megjött, mondta hogy ott a betét, és ennyi volt. :D

2012. jún. 25. 23:11
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen mondd meg neki, hogy szeretnél magadnál tartani néhányat a biztonság kedvéért, vagy még egyszerűbb ha veszel magadnak.
2012. jún. 25. 23:14
 4/11 anonim ***** válasza:

szerintem nyugodtan megbeszélheted anyukáddal, nincs ebben semmi ciki, teljesen természetes

az meg, hogy 13 éves vagy, és még nem jött meg, nem feltétlenül baj, lehet, csak később fog, emiatt ne idegeskedj

2012. jún. 25. 23:16
 5/11 anonim ***** válasza:
Ja, 13 éves korban még nem gáz, ha nem jött meg. Tesómnak 16 évesen jött meg. Szóval nyugi van. :D
2012. jún. 25. 23:21
 6/11 anonim válasza:
Nincs ebben semmi gáz, nekem 13 és fél évesen jött meg :) Anyud meg szerintem úgyis tudja, hogy mi a helyzet, úgyhogy lesz betét akkor is, ha nem szólsz neki előre :)
2012. jún. 25. 23:29
 7/11 anonim ***** válasza:
Ez egyáltalán nem ciki! A világ legtermészetesebb dolga! Anyukádnak úgy kellett volna nevelnie, hogy Te is a legtermészetesebb dolognak tartsd a menstruációt és a többi intim dolgot és bármit merj tőle kérdezni!
2012. jún. 26. 06:51
 8/11 anonim ***** válasza:
Kérj anyukádtól betétet, ez nem ciki és így nem fog meglepni. Én például nem voltam hajlandó betétet elrakni, mert, hogy nekem még biztosan nem jöhet meg, hát meg is lett az eredménye.
2012. jún. 26. 07:03
 9/11 anonim ***** válasza:
Ne parázz. Elöbb-utobb minden lány túlesik rajta! Nekem is 14 évesen jött meg,és csak egyszerűen vigyáztam magamra! Tudom,hogy kényelmetlenül érzi magát egy ilyenkor egy csajszi,de próbáld meg végig gondolni: Más is menstruál! az,hogy anyukáddal erről nem beszéltetek,ez más része a dolognak. Biztos hogy volt a suliban tájékoztató rész,és kaptatok ingyenes termékmintát,de ha nem,akkor sincs gond! Ha édesanyádtól kérsz betétet,biztosan ad neked egy rakatot,és beavat a dologba. De ha iskolában jön meg,kérlek,ÉS KÉRLEK MÉG 1000-szer,hogy ne félj a barátnőidtől(akik már menszeszelnek) segítséget kérni! Ám legjobb ha tanárodtól kérsz segítséget,esetleg ő beszélni fog veled a dologról! Lényeg,hogy NE TITKOLD EL A SZÜLEID ELÖTT,MERT ABBA BIZONY TE IS BELEHALHATSZ! sok sikert,és szép életet.
2012. jún. 26. 07:41
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem a te hibád, hogy édesanyád még nem beszélt veled erről. Őt is sajnos így nevelték, hogy ciki neki a téma.

Ha belegondolsz a biológiájába a női ciklusnak, akkor rájössz, hogy az ég világin semmi ciki nincsen benne, hanem az egész egy csoda:) A fogantatás, a terhesség, a szülés, a nemi érés mind egy csoda.

16 éves korig bármikor megjöhet a menstruációd. Még van erre 3 éved. Addig nem kell félni. Vannak korábban és vannak később érő lányok. A dolog kimenetele viszont mind a két esetben ugyanaz:)

Én, még ha elsőre a rossz berögzülések miatt kellemetlen is, leülnék anyummal beszélgetni. Lehet, hogy csak arra vár, hogy kérdezz. Ő is menstruál minden hónapban, ő is vesz magának betétet és tampont. Én lehet, hogy azzal kezdeném, hogy szólnék, hogy olyan helyre tegye a betétet, ahol te is hozzáférsz, mert bármikor szükséged lehet rá. Ebből elindulhat egy komolyabb beszélgetés is.

Nők vagytok, össze kell fognotok, hogy segítsétek egymást ebben:) Ez jól jöhet még nyaraláskor, kiránduláskor.

Hajrá és kérlek ne szégyelld, mert egyáltalán nincs mit:)

Majd írj, hogy sikerült-e a beszélgetés:)

2012. jún. 26. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!