Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A túlzott női szőrösödés...

A túlzott női szőrösödés gyógyítható/visszafordítható?

Figyelt kérdés
2012. jún. 21. 19:22
1 2 3
 11/21 anonim válasza:

Kedves utolsó válaszoló!

Végül kipróbáltad a teákat? Mik a tapasztalataid, van változás?

Ha olvasod, akkor kérlek oszd meg velünk/ velem tapasztalataid!

Köszönöm előre is..,nagyon reménykedem!

2012. szept. 24. 22:09
 12/21 anonim ***** válasza:

Amikről írtatok csak tüneti kezelés, melyeket épp az orvosok használnak, nem valók semmire. A probléma gyökerénél kell kezdeni, a hormonoknál, ellenkező esetben semmi sem fog használni:

Mitől alakul ki hormonzavar?Minden ok az életformánkban keresendő!

a táplálkozásban

a tápanyagellátottságban

a szokásainkban

a lelki és szellemi beállítottságunkban

Amit utálnak a hormonok:

Dohányzás, alkohol, szintetikus kábítószerek

Tartós stressz (ami csökkentheti a progeszteron termelődését, ezáltal meddőség alakulhat ki)

Cukor - az egyik legnagyobb hormongyilkos

Nagy mennyiségű állati fehérje

Mozgáshiány

Oxigénhiány

Elsavasodott szervezet

Túl sok szénhidrát

Vízhiány (sajnos nem iszunk eleget, főleg tiszta vizet nem!)

Mesterséges fény (TV, monitor, neon)

Túl hangos zene

Szintetikus illatok

Szintetikus gyógyszerek

Amit szeretnek a hormonok:

friss levegő

tiszta víz

friss, természetes, élő táplálék (nyers zöldségek, gyümölcsök, csírák, magvak, 100%-os növényi levek)

őszinte nevetés

szerelem

csókolózás

simogatás, ölelés

nagylelkűség

mértékletes sport (az élsport sajnos nem kedvez a hormonműködésünknek!)

tánc

erdei séta

napfény

természetes illatok

harmónia

A kutatók kimutatták, hogy a fodormenta kivonatai csökkentették a Törökország dél-nyugati részén fekvő Isparta város férfi lakóinak libidóját, nagy valószínűséggel az androgén hormon szintjének csökkenése következtében.

A nőkre gyakorolt hatást vizsgáló egyik tanulmányban huszonegy önkéntes vett részt, akikkel öt napon keresztül naponta kétszer megitattak egy csésze mentateát a menstruációs ciklus tüszőérési (follikuláris) fázisában. Mindannyian rendellenes szőrösödésben, tizenketten pedig policisztás ovárium szindrómában is szenvedtek

A teát úgy készítették el, hogy egy csésze (250 ml) forrásban lévő vizet öntöttek egy púpozott teáskanálnyi (5 g) szárított mentalevélre, és hagyták állni öt-tíz percig. A kutatók megfigyelték, hogy a tesztoszteron szintje a vérben jelentősen csökkent, míg néhány női hormon szintje, többek között a tüszőérést stimuláló hormoné, megemelkedett.

Ebből arra következtetnek, hogy a menta hatással lehet a különböző hormonok (pl. a tesztoszteron) anyagcseréjére vagy közvetlenül befolyásolhatják az androgén hormonok szintézisét. Tamer professzor szerint további kutatásokra van szükség, hogy alátámasszák, hogy a menta alkalmas az enyhe hirsutismus kezelésére.

2012. szept. 29. 20:09
 13/21 anonim ***** válasza:

"Köszönöm a választ! Hát igen, most minden pénzemet a kezelésekre teszem félre, pedig sokkal szívesebben költeném másra, de ez van! :S"

Ennyi erővel az ablakon is kidobálhatod. Az orvosok nem tudják megoldani ezt.

2012. szept. 29. 20:12
 14/21 anonim válasza:
Köszönöm a hosszabb kifejtést!
2012. szept. 29. 21:08
 15/21 anonim válasza:
Én már nagyon kicsi korom óta szőrösödtem, és ezért kiközösítettek. Meg csúfoltak, hogy csubi, meg te szőrös állat. Ugyanis borotválni hülyeség, mert megerősödik, ha epilálom nagyon-nagyon fáj, (nagyon vastag, és érzékeny a bőröm)lézeres kezelésre nincs pénzem, a szőrtelenítő hab pedig ártalmas. Ezért télen-nyáron nyaktól bokáig be vagyok öltözve. Én azt hittem csak én vagyok ilyen elkorcsosult. Aztán egy évvel ezelőtt vki. azt javasolta nekem, hogy menjek el endokrinológushoz. Ő vérvizsgálatra küldött amiből annyit látott, hogy kevés a női hormonom. ide oda küldözgetnek, és nem tudok meg semmit sem, mással hogy történt, érdekelne, hogy megbeszélnek a dokival valamilyen speciális étrendet? Mellesleg a mellbimbóim befelé fordulnak, és kicsik a melleim, (még a legkisebb melltartó is nagy) . Siralmas. Nem akarok senkit sem untatni a nyavalygássommal, de egy olyan világban ahol a külső megjelenés fontos ez nagyon borzasztó dolog.
2013. dec. 5. 16:11
 16/21 anonim ***** válasza:
én is PCOS-es vagyok és emlékeim szerint 12 éves korom körül kezdtem kórosan szőrösödni az egész testemen. Próbáltam fogamzásgátlót, lézert, krémeket, semmi nem segített. Nemrég hallottam a mentateáról és elkezdtem inni, nagyjából 3 hete (napi egy filter 1 liter vízben) és már most látom a változást. elkezdett kikopni a karomról és az arcomról is a szőr. bár elvileg ha abbahagyom a teázást visszajön sajnos :(
2014. dec. 29. 23:24
 17/21 anonim válasza:
100%
Olyan rossz olvasgatni a felhasználókat, hogy semmit sem lehet tenni az egész ellen, bár igaz én 20 éves fiú vagyok, de szinte az egész felsőtestem szőrös. Forumokat, véleményeket olvasgatok órák hosszát, hogy vajon IPL/lézer segítene rajtam, valószínűleg nem, mivel a hormonális problémát kellene előbb megszüntetni (ezért is vagyok itt). A legrosszabb, hogy ebben a világban így nem lehet érvényesülni, rejtegetni kell mások elől magunkat. Full gyantázás után 5 napra már megint erőteljesen visszanő :( Azok az emberek akik ezen nevetnek, azoknak legszívesebben azt kívánnám, hogy legyenek a helyemben legalább 2 hetet.
2015. máj. 3. 19:32
 18/21 Rita712 válasza:

Sziasztok!

Látom nem vagyok egyedül a problémámmal! 15 éves koromban vettem észre,hogy nől az államon és a szám fölött szőrzet,de akkor még nem volt vészes,tudtam gyantázni,az államon pár szál volt,azt csipesszel szedtem!

most 28 éves vagyok és rettenetesen megerősödött mindkét helyen a szőr :( Szinte mindennapos kínlódás az,hogy ne látszódjon és ne szúrjon :( Voltam orvosnál,a hormon szintem rendben,de írt ki fogamzás gátlót épp erre a problémára. A helyzet semmit nem javult! Nagyon szégyenlem! Néha epilálom,néha szedem,de sanos néha borotválnom is kell,mert nem várhatok napokig itthon ülve,hogy megnőljön akkorára,hogy kiszedjem,vagy epiláljam. Az epilálás különben kikészíti a bőröm,olyankor piros és kipattog!

Szinte ez miatt már élni sincs kedvem,ez a mindennapos tortúra megőrjít és,hogy mindig takargatni kell,főleg amikor kipattog,akkor alapozó és púder,de ez így nem mehet tovább! Gondolkodom a lézeren,de nagyon drága és az sem azonnali. Én már annak is örülnék,hogyha nem lenne ennyire erős és fekete,mert különben mások szerint szép arcom van de ez megkeseríti az életem!

Azt szeretném kérdezni,hogy kinek mi vált be a legjobban,hogy legalább ritkább legyen?

Válaszokat köszönöm!!!

2016. jan. 14. 13:48
 19/21 anonim válasza:

Szia Rita

a lézeres kezelés az a hiedelemmel ellentétben nem végleges hanem csak tartós, de ezt hormonális problémák esetén elméletileg nem szabad alkalmazni (igen írtad, hogy nem mutatták ki), de normál embereknek is kb 3 hónapig járnak lézer alá és max fél évig 85-90% -os eltávolítást érnek el (hallottam olyanról is, hogy valakinek 3 év után kezdett el visszanőni a szőre és igen elég drága).

Tudom milyen érzés ezzel élni, habár én fiú vagyok, de akkor is 14-15 éves koromtól a vállamon a hátamon a hasamon elkezdett nőni a szőr irtó kínos volt strandra járni. Számomra gyantázás a legjobb megoldás, de kb 1 hétig jó azután már látszik a borostya (1 hétből 1. nap tilos uszodába menni vagy napon tartózkodni, továbbá vagy 4 napig piros pattanásszerű gyulladások vannak a hátamon).

Ezeket a gyulladásokat sikerült minimalizálnom Kurkama (ez egy gyömbérféle, és a természetben a legerősebb gyulladásgátló) valamint krill olaj segítségével => összességében a szőrt ezek nem koptatják ki, de a piros pattanásos gyulladásokban segített számomra (90% most nem látszott). A szőr koptatására a gyantázást mondják, de szerintem nem nagy mértékben segít.

Valamint az is lényeges, hogy ne stresszlejünk, mert az sem immunrendszerednek sem semminek nem tesz jó (ezt is érdemes étrend-kiegészítővel, a magnéziummal pótolni, de ne Oxid formában legyen hanem pl.: citrát, laktát).

Remélem tudtam valamit segíteni

2016. jan. 14. 17:09
 20/21 anonim válasza:
Sziasztok. Én 15 éves vagyok, 40kg egyszóval nem túl súlyos, hízni nem tudok akármennyit is eszek... Nade ez nem számít ahogy emlékszem en 12 éves koromban vettem észre ezeket a dolgokat, szerencsére még most sem épp a legveszélyesebb de nagyon zavaró a túlzott szőrzet a testemen, olyan helyeken is található mint pl: has, arc stb mely egy nőn nem jellemző... Sokszór szőkitem hetente egyszer de mindig kikopik vagy ami rosszabb el hull és vastagabban hosszabban nő vissza, szeretnék én is elmenni lézeres kezelésre de a szüleim nem olyanok akik a pénzt ilyesmire dobják ki, nem is szoktam velük ilyesmiről beszélni félek ki gunyolnak, őszintén senkivel sem beszélek ilyenről mivel nagyon szégyellem. Ha valakinek segített a tea vagy akármi más itthon elkészítendő gyogyszer kérem jelezze. Tudom évekkel ezelőtt lett kitéve ez a poszt de akiknek az idő alatt bevált és lássák ezt kérem írjanak, fontos lenne. Meg pláne most ebben az időszakban tetszik nekem egy fiú de így mégsem állhatok elé, félek mire oda kerülök hogy akár megszerezzem túl késő lesz. :(
2016. ápr. 26. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!