A túlzott női szőrösödés gyógyítható/visszafordítható?
Kedves utolsó válaszoló!
Végül kipróbáltad a teákat? Mik a tapasztalataid, van változás?
Ha olvasod, akkor kérlek oszd meg velünk/ velem tapasztalataid!
Köszönöm előre is..,nagyon reménykedem!
Amikről írtatok csak tüneti kezelés, melyeket épp az orvosok használnak, nem valók semmire. A probléma gyökerénél kell kezdeni, a hormonoknál, ellenkező esetben semmi sem fog használni:
Mitől alakul ki hormonzavar?Minden ok az életformánkban keresendő!
a táplálkozásban
a tápanyagellátottságban
a szokásainkban
a lelki és szellemi beállítottságunkban
Amit utálnak a hormonok:
Dohányzás, alkohol, szintetikus kábítószerek
Tartós stressz (ami csökkentheti a progeszteron termelődését, ezáltal meddőség alakulhat ki)
Cukor - az egyik legnagyobb hormongyilkos
Nagy mennyiségű állati fehérje
Mozgáshiány
Oxigénhiány
Elsavasodott szervezet
Túl sok szénhidrát
Vízhiány (sajnos nem iszunk eleget, főleg tiszta vizet nem!)
Mesterséges fény (TV, monitor, neon)
Túl hangos zene
Szintetikus illatok
Szintetikus gyógyszerek
Amit szeretnek a hormonok:
friss levegő
tiszta víz
friss, természetes, élő táplálék (nyers zöldségek, gyümölcsök, csírák, magvak, 100%-os növényi levek)
őszinte nevetés
szerelem
csókolózás
simogatás, ölelés
nagylelkűség
mértékletes sport (az élsport sajnos nem kedvez a hormonműködésünknek!)
tánc
erdei séta
napfény
természetes illatok
harmónia
A kutatók kimutatták, hogy a fodormenta kivonatai csökkentették a Törökország dél-nyugati részén fekvő Isparta város férfi lakóinak libidóját, nagy valószínűséggel az androgén hormon szintjének csökkenése következtében.
A nőkre gyakorolt hatást vizsgáló egyik tanulmányban huszonegy önkéntes vett részt, akikkel öt napon keresztül naponta kétszer megitattak egy csésze mentateát a menstruációs ciklus tüszőérési (follikuláris) fázisában. Mindannyian rendellenes szőrösödésben, tizenketten pedig policisztás ovárium szindrómában is szenvedtek
A teát úgy készítették el, hogy egy csésze (250 ml) forrásban lévő vizet öntöttek egy púpozott teáskanálnyi (5 g) szárított mentalevélre, és hagyták állni öt-tíz percig. A kutatók megfigyelték, hogy a tesztoszteron szintje a vérben jelentősen csökkent, míg néhány női hormon szintje, többek között a tüszőérést stimuláló hormoné, megemelkedett.
Ebből arra következtetnek, hogy a menta hatással lehet a különböző hormonok (pl. a tesztoszteron) anyagcseréjére vagy közvetlenül befolyásolhatják az androgén hormonok szintézisét. Tamer professzor szerint további kutatásokra van szükség, hogy alátámasszák, hogy a menta alkalmas az enyhe hirsutismus kezelésére.
"Köszönöm a választ! Hát igen, most minden pénzemet a kezelésekre teszem félre, pedig sokkal szívesebben költeném másra, de ez van! :S"
Ennyi erővel az ablakon is kidobálhatod. Az orvosok nem tudják megoldani ezt.
Sziasztok!
Látom nem vagyok egyedül a problémámmal! 15 éves koromban vettem észre,hogy nől az államon és a szám fölött szőrzet,de akkor még nem volt vészes,tudtam gyantázni,az államon pár szál volt,azt csipesszel szedtem!
most 28 éves vagyok és rettenetesen megerősödött mindkét helyen a szőr :( Szinte mindennapos kínlódás az,hogy ne látszódjon és ne szúrjon :( Voltam orvosnál,a hormon szintem rendben,de írt ki fogamzás gátlót épp erre a problémára. A helyzet semmit nem javult! Nagyon szégyenlem! Néha epilálom,néha szedem,de sanos néha borotválnom is kell,mert nem várhatok napokig itthon ülve,hogy megnőljön akkorára,hogy kiszedjem,vagy epiláljam. Az epilálás különben kikészíti a bőröm,olyankor piros és kipattog!
Szinte ez miatt már élni sincs kedvem,ez a mindennapos tortúra megőrjít és,hogy mindig takargatni kell,főleg amikor kipattog,akkor alapozó és púder,de ez így nem mehet tovább! Gondolkodom a lézeren,de nagyon drága és az sem azonnali. Én már annak is örülnék,hogyha nem lenne ennyire erős és fekete,mert különben mások szerint szép arcom van de ez megkeseríti az életem!
Azt szeretném kérdezni,hogy kinek mi vált be a legjobban,hogy legalább ritkább legyen?
Válaszokat köszönöm!!!
Szia Rita
a lézeres kezelés az a hiedelemmel ellentétben nem végleges hanem csak tartós, de ezt hormonális problémák esetén elméletileg nem szabad alkalmazni (igen írtad, hogy nem mutatták ki), de normál embereknek is kb 3 hónapig járnak lézer alá és max fél évig 85-90% -os eltávolítást érnek el (hallottam olyanról is, hogy valakinek 3 év után kezdett el visszanőni a szőre és igen elég drága).
Tudom milyen érzés ezzel élni, habár én fiú vagyok, de akkor is 14-15 éves koromtól a vállamon a hátamon a hasamon elkezdett nőni a szőr irtó kínos volt strandra járni. Számomra gyantázás a legjobb megoldás, de kb 1 hétig jó azután már látszik a borostya (1 hétből 1. nap tilos uszodába menni vagy napon tartózkodni, továbbá vagy 4 napig piros pattanásszerű gyulladások vannak a hátamon).
Ezeket a gyulladásokat sikerült minimalizálnom Kurkama (ez egy gyömbérféle, és a természetben a legerősebb gyulladásgátló) valamint krill olaj segítségével => összességében a szőrt ezek nem koptatják ki, de a piros pattanásos gyulladásokban segített számomra (90% most nem látszott). A szőr koptatására a gyantázást mondják, de szerintem nem nagy mértékben segít.
Valamint az is lényeges, hogy ne stresszlejünk, mert az sem immunrendszerednek sem semminek nem tesz jó (ezt is érdemes étrend-kiegészítővel, a magnéziummal pótolni, de ne Oxid formában legyen hanem pl.: citrát, laktát).
Remélem tudtam valamit segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!