Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szőrösödés?! Egyre jobban félek.

Szőrösödés?! Egyre jobban félek.

Figyelt kérdés

Kb 12 éves korom óta csipeszelem a hasamat. 2-3 éve megjelentek a pajeszomnál is sötétebb szálak, aztán a sötét pihék felkúsztak a hasamról a mellkasomra. Most már ott tartok, hogy a pajeszomat minden nap csipeszelni kell, a mellbimbóm körül is nőnek sötét szálak és az utóbbi pár hétben fedeztem fel, hogy az államon is megjelentek :(

Teljesen kétségbe vagyok esve, a vérvétel szerint se hormonproblémám, se egyéb bajom nincs. Cypromixet szedtem 4-5 hónapig, de különösebb javulást nem tapasztaltam. Most elkezdtem megint, ha türelmesebb leszek, talán használ?

Mit tegyek? Gyantázok, szőkítek, csipeszelek és semmi eredmény. A végsőkig el vagyok keseredve, undorodom magamtól.

18/L

2012. jún. 11. 01:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Én is "szörös" vagyok kislány koromtól. Jelenleg 37 éves vagyok,és szinte mindenhol epilálógépet használok. Még a szakállamat is azzal szedem,rettenetesen ronda tudok lenni,pedig kopik töle a lábamon már alig van ször. A fejemen azon gondolkodtan erösen hogy lézeres szörtelenitéssel kiszedetem,de olvastam egy olyat hogy az asszony teljesen szakállas lett mert forditva sült el rajta,igy lemondtam róla.Ezzel együtt kell élni. Az epilálógép nagyon fáj de mindenképpen koptatja ebben biztos vagyok. Remélem segitettem valamit. :-(
2012. jún. 11. 01:41
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha rendben vannak a hormoneredményeid, akkor mást nem tehetsz, mint elfogadod magad. És sajnos folyamatosan szőrtelenítesz.

Én azt olvastam már sok helyen is leírva, hogy a lézeres szőrtelenítés főleg a fehér bőrűek sötét szőrszálainak eltávolítása esetén hatásos.

Gondolom te inkább barnább bőrű vagy. Mert általában nekik van erősebb szőrzetük. Tehát lehet, hogy nem is lenne hatékony a lézeres eltávolítás.

Na, meg igencsak drága.

2012. jún. 11. 03:00
 3/3 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Látom, régebbi már a kérdésed de azért leírom a tapasztalataimat!

Ugyanígy kezdődött nekem is! Kezdetben nem volt semmi, aztán olyan 16-17 éves koromban megjelentek az államon fekete, erősebb szálak. Kezdetben csak egy-egy. Most ott tartok, hogy az állam egy jó tenyérnyi területen, a pajeszom teljesen "elborostásodott" és már az arcomon is megjelent egy két erősebb szál. Az orvosok viszont nem látják a kiváltó okot, találgatnak. Pajzsmirigy alul termelődésem van, többen erre mutogatnak, csakhogy ezzel már 4 éve kezelnek és már rendben vagyok, a tüneteim mégsem szűnnek meg! Csipesszel szedem, de mivel hófehér a bőröm, a szőrszál meg koromfekete így sokszor bőr alatt is látszik. Ráadásul szedés után nem telik el egy nap sem és már megint szúr illetve látszódik. Nagyon elkeserítő a helyzet. Az önbizalmam a béka hátsója alatt van. Az egyik barátnőmnek is hasonló gondjai voltak, neki a Cypromix, a Diane35, a Minerva nevű készítmények (fogamzásgátló) megszűntette a tüneteket. Aztán teherbe akart esni, letette a gyógyszereket és nem telt bele 5 hónapba, máris ott visszanőtt neki a durva arcszőrzet! Priviben még tudnék egy-két dolgot leírni, de nem tudom, hogy mennyire aktuális már neked. :)

2013. febr. 15. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!