Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha szerzek Cyproximot (fogamzá...

Ha szerzek Cyproximot (fogamzás gátló), akkor szedhetem?

Figyelt kérdés
Hormon problémáim vannak,de nem szeretnék várni több hónapig,amíg eljutok egy-egy vizsgálatra.Szőrös vagyok,illetve pattanásos.Egy pár éve voltam,nődokinál,illetve uh-n is,nem volt semmi bajom.Ha szerzek egy dobozzal,és elkezdem szedni,akkor beválhat?
2009. júl. 6. 15:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Orvosi vizsgálat és orvos utasítása nélkül hormonkészítményt szedni a legszigorúbban tilos!
2009. júl. 6. 15:54
 2/11 A kérdező kommentje:
miért?milyen bajom lehet tőle??
2009. júl. 6. 15:57
 3/11 anonim ***** válasza:
NEM! A hormonális gyógyszer nem c-vitamin, TILOS orvosi felügyelet nélkül szedni! A tesztoszeron többlet miatti problémat nem oldja meg egy sima fogamzásgátló! Ugyanolyan szőrős és pattis maradsz + kockaztatsz egy trómbózist, vagy májkárosodást és a hormonrendszeredet is rendesen felborítod. Menj el szépen nődokihoz, hogy ez a bajod, ő kér majd egy hormonvizsgálatot és az eredménytől függ majd, hogy milyen gyógyszert/kezelést ír elő.
2009. júl. 6. 15:58
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Sokat ronthatsz a helyzeten vele, tönkreteheted a szerveidet. Transzplantációra több hónapot, évet is kell várni és addig 100szopr meghalhatsz. Szerintem inkább a nőgyógyászra várj. Emellett attól, hogy pár éve nem volt probléma most még lehet. Félévente, évente ajánlott a nőgyógyászodat felkeresni akkor is, ha nincs probléma. Ha pedig van akkor annál inkább.

Egy doboztól nem is fog megoldódni a problémád, komplex kezelésre van szükséged, amit az orvosod határoz meg.

2009. júl. 6. 16:05
 5/11 A kérdező kommentje:

jó tudom,de én már nem bírok egy ilyen testbn élni!!hallottam,h az endrokinologushoz is csak hónapokkal később kapnak időpontot,ráadásul én nőgyógyászhoz nem,NEM fogok elmenni,max,ha lelőnek és holt leszek!!és hiába is jöttök,h tudjátok h milyen érzés ez nekem,nem tudjátok!amikor egész nyáron hosszú ruhába kell lenned,mert az egész tested tiszta szőr,borosta,pattanás,és a sírás kerülget,ha meglátom magam!!

egyébként utána olvastam a neten a PCOS,egyéb betegségeknek,és nekem egy tünetem sincs,illetve a 3-4 évvel ezelőti vizsgálat szerint sincs semmi bajom,ezért gondolok a hirzutizmusra!vagy örököltem!és olvastam ezen az oldalon is,h ugyanezek a gondok voltak egy lánynál,és a cyproximet szedte rá,és máratökéletese meggyógyult!

elnézést kérek a helyesírási hibákért!

2009. júl. 6. 16:08
 6/11 A kérdező kommentje:
15éves vagyok,szóval nem vagyok még felnőtt nő!jobb ha tudjátok,h nagyo makacs vagyok!inkább aztmondjátok meg részletesen,h mi bajom lehet tőle??
2009. júl. 6. 16:09
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Te nekem makacs vagy, hanem öntörvényű kis liba.

Egy életre tönkreteheted magad vele, fogd már fel!

De szerezz, és szedd nyugodtan, majd meglátod, megtanulod a saját károdon.

15 évesen teljesen normális a pattanásosság.. Anyám, ilyen embereket..

2009. júl. 6. 16:23
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem én igazán át tudom érezni, úgyhogy van jogom véleményt nyilvánítani. Ugyanez van velem is :) Sőt még sokkal több, amibe te szerintem már bele is haltál volna... mégse szedek rá mindenféle gyógyszert.

Elnézést de azt kell mondjam vagy szedd össze magad és menj el nőgyógyászhoz vagy fogd be a szád. Ha változást akarsz tenni is kell érte pl. nőgyógyász. Az a lány aki szedte nyilván elment előtte kivizsgálásra, mert NEKI VOLT AGYA!

Részletesen: lehet másképp reagálsz a gyógyszerre és allergiás reakciók rohamok lépnek fel és meghalsz.

Lehet nálad másképp hat és emiatt hazavágja a ciklusod.

Lehet te nem is szedhetnéd egyes összetevői miatt és megáll a szived. Leáll a veséd a májad stb. Ezek maradandó károsodást okoznak, amennyiben rendben túléled.

Trombózis stb. akár szívroham is felléphet vagy agyvérzés. Jó, ezek elég szélsőséges példák, de simán előfordulhat ha szerencsétlenül jön ki a lépés.

+ olvasd el a betegtájékoztatóban a mellékhatásokat és azokat vedd hozzá. de ha neked ez megéri akkor szedd, aztán majd magyarázkodj az orvosnak később hogy mennyire buta voltál.

De én az egészet nem értem, mert ha hormon problémád van akkor akár idegrendszerre, agyra ható gyógyszert is kaphatsz vagy a pajzsmirigyedet kell megnézni vagy hasonlók. Illetve külön gyógyszerek vannak ilyen problémákra, ha valakinek tényleg komoly akkor nem holmi fogamzásgátlókat meg Cyproximot fognak felírni.

2009. júl. 6. 16:33
 9/11 anonim ***** válasza:
Miért nem mész el dokihoz és ő felírja neked? de ha akarod akor tedd magad tönkre, ki tudja lehet neked nem is jó a tabi,mertz nem mindenkinek válik be és etzzel csak rosszat tehetsz!!!
2009. júl. 6. 18:58
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

15 évesen képes lennél orvos nélkül hormonokat szedni? te jó ég...:D baromira felelőtlen vagy, a 15 éves szintet sem ütöd meg. ha van vmilyen rejtett betegséged ami miatt nemszedhetnél hormont, akár halálos is lehet. enyhébb esetben akár mégjobban is beszőrösdhetsz tőle.

f@szom, inkább várjál pár hetet, addig borotválkozz, meg kezeld a pattanásaid korrektorral. atya ééééég..:D:D

2009. júl. 6. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!