Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 20 évesen nem gáz a betét?

20 évesen nem gáz a betét?

Figyelt kérdés

Nem élek még nemi életet, már többször próbálkoztam tamponnal ( O.B minivel) de nem sikerült, betudom nyomni ,de érzem ,hogy ott van ,amit ugye nem kéne és ha leülök akkor is nagyon rossz érzés, anyum azt mondta próbálkozzak többször hát ha sikerül,ha pedig feladtam ott a betét..

mondjuk én biztonságba érzem magam ha betét van bent,mert sokszor hallottam,hogy tamponnal átlehet ázni, én még betéttel nem áztam át,pedig már 5 éve azt használok..

2012. jún. 20. 20:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2012. jún. 20. 20:20
 2/9 Jubilee ***** válasza:
100%
Miért lenne gáz? Ha te kényelmesen érzed magad betéttel, akkor használd továbbra is azt! :)
2012. jún. 20. 20:20
 3/9 A kérdező kommentje:
oké :)
2012. jún. 20. 20:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én 24 vagyok, és felváltva használom mindkettőt. Nem gáz, annyi, hogy a tampon tisztább érzést nyújt, ami nyáron praktikus. Átázás ellen meg szoktam betenni egy tisztasági betétet, de ezek az új OB-k már csak akkor szivárognak, ha későn cseréled ki, és már nagyon tele van. Mellette nem folyik el.
2012. jún. 20. 20:25
 5/9 anonim ***** válasza:

Az első 2 napon én mind a kettőt használom. (ha dolgozom, nem mindig jutok ki ugyanis időben cserélni...)

Egyáltalán nem gáz.

2012. jún. 20. 20:26
 6/9 anonim ***** válasza:
81%

Én+ikertesóm is betétezünk, mind a ketten 20 évesek vagyunk+a húgom is (18).

Mondjuk mind3an élünk nemi életet, a tampon is megy gond nélkül (de csak edzéskor használom, versenyszerűen hosszútávfutok és ki tud dörzsölni a betét olyankor).

Meg egyszer valaki hülye kitalálta, hogy a tampon a "menő", "csajos", "r*bancos" lányoké", a betét meg a kis szende visszahúzódóké. (Már 14-15 évesen ezt láttam a "felvilágosító" kiadványokban, a betéthez mindig szende kislányt, a tamponhoz meg vagány csajt rajzoltak.)

R_bancnak nem tartom magam, de ezeken túl szinte csak tűsarkút hordok, műköröm, smink, miniszoknya, dohányzom-és betétet használok.

Egy jó fél éve meg a sulivécében leszólított egy lány, hogy nincs-e kölcsönbe tamponom. Mondtam, hogy betét van, erre kirázta tőle a hideg, hogy azt nem bírja. Ő meg körszemüveg, vastag pulcsi, hosszúgatya, halkszavú.

Csak tudnám ki terjesztette el ezt a legendát...

2012. jún. 20. 21:35
 7/9 anonim ***** válasza:
77%
A betét mindig jobb, mint a tampon!!!
2012. jún. 21. 06:33
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

nem gáz, és kevésbé fertőzésveszélyesebb, mint a tampon. Tampon használatával sokkal nagyobb a tss veszélye, ez rajta is van a tampon betegtájékoztatójában. Az én egyik munkatársnőm az intenzíven feküdt tss miatt, lélegeztették is. Ennek ellenére a kockázatok mérlegelése mellett, én is használok tampont, mert kényelmesebb, és én betéttel sokszor átázok. De csak az első napokon és sűrűbben cseerélem. Illetve ha tamponozok, sűrűbben előjön a hüvelyfertőzésem.

NEM gáz a betét!

2012. jún. 24. 11:59
 9/9 anonim ***** válasza:
66%

Egyáltalán nem gáz! Én is betétet használok, nekem se jött be a tampon, kb ugyanaz, mint amit te írtál az első bekezdésben (csak nem vagyok szűz). Még egyszer sem áztam át betéttel, minek erőltessem magamra (és magamba) a tampont, mert most ez a divat? Azt használj, ami neked bevált, ami kényelmesebb, ne azt, amit a többiek mondanak, te érzed, hogy mi jó neked.

18/L

2012. jún. 29. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!