Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől van az, hogy egyre...

Nikolett_'90 kérdése:

Mitől van az, hogy egyre rövidülnek hónapról hónapra a menstruációs napjaim?

Figyelt kérdés

Lindynette 20 at szedtem -kb. 2-2,5 évig- (most ezzel a hónappal hagytam abba), az előző hónapokba még rendesen, 4-5 napos volt, aztán jött a követk. az 3, majd a májusi 2 napos volt, most lehet,hogy csak egy napig fog tartani? Volt ilyen Veletek?

Köszönöm a válaszokat! (22)

#rövid #Lindynette 20 #menstruációs napok
2012. jún. 11. 19:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképp konzultálj az orvosoddal, mert ez nem normális. Én a gyógyszer (Yadine) abba hagyása után is rendesen menstruáltam 5-6 napig. 24N
2012. jún. 11. 20:00
 2/9 A kérdező kommentje:
Mindenképp menni fogok,de mától nem szedem. Remélem, így meg fog jönni rendesen, lehet már a gyógyszer miatt. :( Köszi!
2012. jún. 11. 20:38
 3/9 anonim ***** válasza:
Majd írj, hogy mit mondott, remélem, minden rendben lesz! Első voltam.
2012. jún. 12. 07:00
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, aranyos vagy. Viszont nem tudom, de úgy hallottam menstruáció előtt nem érdemes mennem. Vizsgálni úgysem fog, csak akkor ha a rákszűrésem már nem érvényes, amúgy nem vizsgál meg :( Júliusig érvényes, szóval akkor kell mennem, de az meg messze lesz még. Keresek inkább másik orvost. De lehet menni mensi előtt? Köszi a válaszod! :-)
2012. jún. 12. 10:00
 5/9 anonim ***** válasza:

Tabletta mellett nem menstruáció van, hanem megvonásos vérzés.

Mivel a tabletta leállítja az egész petefészked, kikapcsolja a ciklusod, a méhnyálkahártya sem vastagszik meg rendesen (ezzel is csökkentve a teherbeesés esélyét), így a vérzés sem lesz olyan intenzív.

2012. jún. 12. 19:06
 6/9 anonim ***** válasza:
Az a lényeg, hogy ne vérezz. A legtöbb orvosnál az alapvizsgálat a hüvely uh, a kenet és a hasi uh, mellvizsgálat, a rákszűrést külön kell kérni ezeken felül. Legalábbis nálunk így működik. De panasz esetén bármikor elmehetsz, lényegtelen, hogy áll a rákszűrésed. A lényeg, hogy ne legyen meg, mert úgy tényleg nem vizsgál meg. Bár a problémádat elmondhatod és hasi uh-t is tud csinálni.
2012. jún. 12. 19:46
 7/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat! Igen tudom,hogy megvonásos vérzés van, és hogy-hogy működik.

Ma megjött, de remélem,mos 3-4 napig fog, mint szokott. Aztán elmegyek dokihoz, mert azért mégis érdekelne a probléma. Egy kérdésem lenne még.

Kb. 1,5-2 évig szedek/szedtem fogamzásgátlót, és most úgy döntöttem,hogy szüneteltetem a szervezetem. Egy orvos mondta nekem,(Dr. Hamvas Ferenc-weborvos) hogy addig szüneteltessem, amíg szedtem, szóval, 2 év, 2 hónap szünet. Szerintetek is jó lehet? Használtátok már a szüneteltetést?

2012. jún. 12. 20:30
 8/9 anonim ***** válasza:
A 2 hónap akkor érvényes, ha azalatt helyreáll a ciklusod. Ha nem, akkor több idő kell.
2012. jún. 12. 21:15
 9/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm!
2012. jún. 12. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!