Mit tehetnék? Hova forduljak segítségért?
Az a problémám, hogy rettentően izzadós vagyok, ha már egy kicsit melegebb helyre kell bemennem, olyan szinten elkezdek izzadni, hogy az nem normális, folyik az arcomról a hónaljamról a víz a hátamról olyan szinten hogy érzem ahogy folyik le a csepp. Szörnyű érzés ez.
Solutio Antisudorica-t használtam párszor hónaljon, de rettentően kimart pedig higítottam vízzel így nem tudtam addig használni sosem, hogy lássam van-e hatása. Meg az egész felső testem nem kenhetem vele... :(
Nem vagyok kövér, nem is stresszelek, de ez nagyon kellemetlen. És a családban senki nem ilyen izzadós csak én.
Milyen orvoshoz kéne fordulnom? Vagy mit kéne tennem?
Köszönöm szépen!
A zsályateát feltétlen kipróbálom, mert én ezt már nem bírom! :(
Várom még mások hozzászólását is!
Menj el endokrinológushoz! Endokrinológus csak az lehet aki előtte elvégezte a belgyógyászatot. Az endokrinológus nagyon sok hormont nézethet - olyan amit házi orvos, nőgyógyász nem -, így megvizsgálhatja a hormonrendszered. Vércukor, agyalapi mirigy hormonok, pajzsmirigy hormonok, mellékvese hormonjai stb. Sajnos nagyon sok esetben a túlzott izzadást hormonok okozzák, ha meg más a baj, mint belgyógyász rájöhet. Érdemes lenne utána járnod, főleg, mivel szerinted nem stresszes állapot, vagy túlsúly idézi elő.
Zsályatea, levendulatea annó nekem sem használt. Igaz nekem az agyalapi mirigyemmel volt a gond. Azóta havonta egyszer speciális szurit kapok a bajomra és nem kóros a verejtékezésem. Amúgy a DM üzletekben lehet kapni Ebelin törlőkendőt. ( Ha rákeresel a képe biztos fennt van a neten. ) Fertőtlenít, tisztít, ápol és nagyon kellemes amikor az arc kínosan verejtékezik. Ha gondolod próbáljad meg!
Kedves utolsó nagyon örültem a válaszodnak!
Édesanyám belgyógyászaton ápolónő, szóval az ő segítségét fogom kérni. Csak eddig valahogy nem volt ennyire durva ez az izzadás, de mostanában már az arcomon és hátamon, sőt hasamon is patakokban folyik. :(
Neked mennyire normalizálódott az izzadás? pl. izzadásgátló deo-k használnak? Mert nekem egyik sem, annyit ér mint halottnak a csók. Nem is tudom minek kenem magam...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!