Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tehetnék? Hova forduljak...

Mit tehetnék? Hova forduljak segítségért?

Figyelt kérdés

Az a problémám, hogy rettentően izzadós vagyok, ha már egy kicsit melegebb helyre kell bemennem, olyan szinten elkezdek izzadni, hogy az nem normális, folyik az arcomról a hónaljamról a víz a hátamról olyan szinten hogy érzem ahogy folyik le a csepp. Szörnyű érzés ez.

Solutio Antisudorica-t használtam párszor hónaljon, de rettentően kimart pedig higítottam vízzel így nem tudtam addig használni sosem, hogy lássam van-e hatása. Meg az egész felső testem nem kenhetem vele... :(

Nem vagyok kövér, nem is stresszelek, de ez nagyon kellemetlen. És a családban senki nem ilyen izzadós csak én.

Milyen orvoshoz kéne fordulnom? Vagy mit kéne tennem?

2009. júl. 2. 13:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ilynekor egy belgyógaszhoz tudsz menni, de elötte lenne egy tippem: próbálj meg naponta 2 - 3 csésze zsályateát inni - több héten keresztül - , az hatásos a túlzott izzadás ellen.
2009. júl. 2. 13:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nyugodtan fordulhatsz a házi orvosodhóz.Hátha tud valami jót ajánlani neked.Meg ha vészesnek látja az izzadást akkor hátha kivisgálnak jobban,hogy miért is lehet ez.
2009. júl. 2. 13:30
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

A zsályateát feltétlen kipróbálom, mert én ezt már nem bírom! :(

Várom még mások hozzászólását is!

2009. júl. 2. 14:03
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Menj el endokrinológushoz! Endokrinológus csak az lehet aki előtte elvégezte a belgyógyászatot. Az endokrinológus nagyon sok hormont nézethet - olyan amit házi orvos, nőgyógyász nem -, így megvizsgálhatja a hormonrendszered. Vércukor, agyalapi mirigy hormonok, pajzsmirigy hormonok, mellékvese hormonjai stb. Sajnos nagyon sok esetben a túlzott izzadást hormonok okozzák, ha meg más a baj, mint belgyógyász rájöhet. Érdemes lenne utána járnod, főleg, mivel szerinted nem stresszes állapot, vagy túlsúly idézi elő.

Zsályatea, levendulatea annó nekem sem használt. Igaz nekem az agyalapi mirigyemmel volt a gond. Azóta havonta egyszer speciális szurit kapok a bajomra és nem kóros a verejtékezésem. Amúgy a DM üzletekben lehet kapni Ebelin törlőkendőt. ( Ha rákeresel a képe biztos fennt van a neten. ) Fertőtlenít, tisztít, ápol és nagyon kellemes amikor az arc kínosan verejtékezik. Ha gondolod próbáljad meg!

2009. júl. 2. 18:29
 5/8 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó nagyon örültem a válaszodnak!

Édesanyám belgyógyászaton ápolónő, szóval az ő segítségét fogom kérni. Csak eddig valahogy nem volt ennyire durva ez az izzadás, de mostanában már az arcomon és hátamon, sőt hasamon is patakokban folyik. :(

Neked mennyire normalizálódott az izzadás? pl. izzadásgátló deo-k használnak? Mert nekem egyik sem, annyit ér mint halottnak a csók. Nem is tudom minek kenem magam...:(

2009. júl. 2. 18:47
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Hello,nézegettem neked a neten,remélem vmi segít!

[link]

[link]

Egyébként attól h mondjuk a külvilág felé nem stresszelsz tehát nem venni észre,attól még lehet h belülről őrlödsz,gondolom azért csak napi szinten rágódsz ezen a dolgon.

Remélem hamar kiderítitek az okát,és sikresen elmúlik!!!!

2009. júl. 20. 23:02
 7/8 anonim ***** válasza:
46%
Ha legalább egy kissé fogékony vagy rá, egy természetgyógyász segítségét is kérheted- akár interneten is.
2009. júl. 21. 11:22
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
lehet, h megköveztek, de én az utolsó javaslattal nem élnék, nem 1 olyan esetről hallota(sőt, anno én magam is jártam term.gyógy.hoz), h elmulasztja a problémát, amivel mentél, de valahol valamilyen formában viszont visszaüt, ott, ahol nem is várnád, és ennek a tetejében kidobsz 1 csomó pénzt. én kb 7éve jártam az allergiámmal természetgyógyászhoz, megállapította, h "mindenre" allergiás vagyok, üvegcséket kellett a zsebemben hordani, ill biorezonenciás kezelést kaptam minden héten, ami már akkor is 5ezer ft volt alkalmanként. az allergiám úgy tűnt, helyreáll, utána viszont 1 évvel folyamatosan arcüreggyulladásom volt és kb minden hónapban 1hetet beteg voltam.
2009. júl. 25. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!