Tamponnal fürödhetek?
Figyelt kérdés
Pénteken megyünk osztálykiràndulàsra az Aquaworldbe,és pont ma jött meg.14 éves vagyok.Még tampont soha nem használtam,félek tőle,hogy feltudom e magamnak rendesen helyezni,illetve,hogy kitudom e majd húzni meg ilyenek.Lehet most ez viccesnek tűnik de valahogy eddig nekem a betét mindig tökéletes volt.De ha esetleg tamponnal fürödhetek akkor kipróbálom.De mikor elindulunk vagy már ott az Aquaworldbe helyezzem fel?És hogyan?2012. jún. 6. 15:03
1/6 anonim válasza:
Maximum egy órát lehetsz vízben, de többet ne!!!
2/6 anonim válasza:
Első vagyok. Szerintem inkább most hagyd ki a fürdést, és a következő menstruációdig lesz időd ismerkedni a punciddal, és kitapasztalni, hogy hogyan, merre kell a tampont dugni. Aztán ha nyáron mész strandra, akkor már tudsz tamponnal fürödni.
3/6 anonim válasza:
Én nem ajánlom a tampont, fiatal vagy még hozzá, ráadásul vízben komoly fertőzéseket lehet összeszedni, szerintem inkább hagyd ki most a fürdést az egészséged érdekében.
4/6 anonim válasza:
Egyrészt, ha ma jött meg, akkor vélhetően pénteken elég erős lesz a vérzésed, bár nem mindenkinek egyforma ( hiszen van akinek a harmadik nap már a "vége félé van".) Én ilynekor még egy órahosszáig sem érezném magam biztonságban. Bár lehet tamponnal fürödni, de inkább már csak a vége felé, mikor már csekély a vérzésed. Másrészt, ha még soha nem használtál tampont, akkor azért nem biztos, hogy ez egyből úgy fog menni , hogy teljesen komfortosan érzed magad. Ezt jobb előtte begyakorolni.
5/6 anonim válasza:
Szerintem még ma próbáld ki, hogy legyen valami kis tapasztalatod. OB minit ajánlom! Én szoktam tamponnal fürdeni, de amint kijövök a vízből, azonnal cserélem.
6/6 anonim válasza:
Szerintem is akkor kell kipróbálni a tampont amikor viszonylag erős a vérzésed, tehát ma. Nem mindig sikerül elsőre feltenni és itt is érvényes a szabály, hogy gyakorlat teszi a mestert. Tehát menj be a fürdőbe és próbálj meg egy minit felhelyezni. A tájékoztatóban le van írva hogyan kell. Ne ijedj meg ha nem sikerül elsőre. Próbálkozni kell.
Ha sikerült feltenni, akkor szerintem néhány óra múlva vedd ki, és cseréld ki, hogy gyakorold a mozdulatot.
Pénteken pedig mehetsz tamponnal fürödni. Én 6 éve menstruálok, mellette versenyszerűen úszok. Soha semmilyen fertőzést nem kaptam el, pedig másfél órát vagyok a vízben. (Igaz én supert használok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!