Tegnap anyukám olyan erősen köhögött, hogy bepisilt! Tudom, hogy nem tehet róla, de nem megy orvoshoz sem! Mit tegyek?
54 éves.Utánaolvasgattam, s arra jutottam, hogy nála ez a változókor miatt van. Stressz inkontinencia (Vizelet visszatartási nehézség)
Okozhatja: ösztrogén(női nemi hormon)hiánya, illetve a kismedence, a húgyhólyag, hüvely izomzatának gyengesége.
Ha nem egy el vele orvoshoz, később milyen gondok alakulhatnak emiatt ki?
Eleve már a csúnya köhögés is zavar(dohányzik), de most ez is jelentkezett!
Köszönöm előre is a válaszokat
Köszönöm a hasznos a válaszokat!
ma 19:19 Sajnálom, ha nem értetted meg, miért írtam ki a kérdést! Azért, mert aggódok érte, hogy mitől köhög ennyire! S itt több tapasztalt hölgy is van, aki tud segíteni,hogy mit tehetnék!Mert nem akar orvoshoz menni.
Feltételezem, hogy a bepisilést nem úgy kell érteni, hogy a hólyagja teljes tartalmát kiürítette, mint ahogy a gyerekek szokták, hanem csak kicsurrant egy kevés. Ez sajnos gyakori az idősödő hölgyeknél, és semmi szégyellnivaló nincs benne. Nagyon sokan használnak inkontinencia-betétet.
Ha csak egy egész pici szokott kijönni, akkor elég a tisztasági betét is.
Ami viszont a köhögést illeti, ha nem csak a szokásos bagós-köhögésről van szó, hanem rosszabbodik, akkor valahogy mégiscsak el kell cipelni orvoshoz, legalább tüdőszűrésre. Próbáld meg rábeszélni, hogy mikor te mész szűrésre, menjen veled, és végeztesse el ő is.
Köszönöm a kommenteket, nagyon jól esik a tapasztaltabb ember véleménye.
Úgy néz ki, hogy hétfőn elmegy tüdőszűrésre!:)Sikerült rábeszélnem!:)
Az az igazság, hogy amikor én láttam ezt a köhögését, akkor nagyon sok vizelet jött ki,meg is ijedtem, mert hirtelen nem tudtam mi történt, s azt hittem rosszul van!
Rendszeres nála ez, de ilyen sok most volt először(legalábbis szerintem)
Még egyszer köszönöm a tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!