Mikor érdemes nőgyógyászhoz menni?
bármikor elmehetsz.
DE, szerintem mivel most fogod először szedni a fogamzásgátlót, ne az legyen az első gondolatod, hogy mikor még a szervezted hozzá sem szokott, máris késleltetni akarod...
vesd föl ezt az ötletet a nőgyógyászodnak, biztos meg fog dícsérni :)
Én sem értem mi ez a nagy tabletta mizéria. Persze, egy hosszú kapcsolatban számos előnye van, de szerintem a kapcsolat elején nem érdemes szedni...mikor még azt sem tudja az ember mi lesz belőle.
A fogamzásgátlóval való menzesz tologatás meg megint csak hülye dolog. Sokszor nem is jön be, bnőm pl. egy ilyen akció után egy telje hónapon keresztül pecsételt.
Ha mindenképpen a tablettát akarod, akkor minél hamarabb menj el dokihoz...
Menzesz első napján kell ugyanis elkezdeni, és első pár levél alatt gyakori a köztes vérzés.
1, Tablettát menzesz első napján kell kezdeni, tehát ha júli elején akarsz ezzel védekezni, akkor már a most következő menzeszednél érdemes elkezdeni (ugyan állítólag az első szemtől véd, de láttunk már karón varjút)
2, Nem minden tablettával lehet eltolni a menzeszt, és amikkel lehet, azokkal sem egyformán működik (van ahol 2 levelet egyben kell szedni stb)
3, a tablettaszedés első hónapjaiban menzesztől függetlenül előfordulhatnak vérezgetések, ezzel számolj - tehát ha nem is lesz meg pont a nyaraláskor, akkor is lehet, hogy lesz vm kis vérzésed
4, eltolni jól bevált tabival érdemes csak, akkor sem mindig 100%-os az eredmény. Még ha most el is kezdenéd szedni, akkor sem igazán jó ötlet
Ezek alapján én a helyetekben maradnék az óvszernél, aztán ősszel szépen elballagnék a dokihoz, és íratnék fel tablettát.
Ekkora hülyeséget régen halottam, hogy a szex kezdése elött menjen el valaki! És mire gondolsz, hogy a dokival beszélgetni fog a szexről? Hogyan kell, hányszor? mit kell éreznie? mit tegyen, hogy még jobb legyen? Sötétben, vagy világosban? stb...
A nőgyógyászhoz, majd a nemi élet megkezdése után kb 1 évvel kell elmennie a kérdezőnek és nem elötte!
A gumival való védekezést ajánlanám én is, többek között azért, mert nem borítja fel a hormonháztartásodat, ami azért elég komoly következményekkel járhat.
Hány éves vagy, kedves kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!