Mi a véleményetek a fogamzásgátló injekcióról?
"Az ún. depóinjekciók csak gesztagén komponenst tartalmaznak. Izomba adják, három hónapig akadályozza meg a peteérés létrejöttét. A hatóidő alatt többnyire szünetel a vérzés. Ritkán elhúzódó vérzést is okozhatnak és mivel a szedést nem lehet felfüggeszteni, a vérezgetés nehezen szabályozható.
Viszonylag új termék az ún. hüvelygyűrű, amit 21 napra kell a hüvelybe helyezni, majd eltávolítása után 7 nap szünet következik és a tablettákhoz hasonlóan ilyenkor jelentkezik a vérzés. Kétfajta hormont tartalmaz, ezeket bocsátja ki folyamatosan. Azoknak előnyös, akik nem szeretnének minden nap tablettát bevenni, vagy gyakran elfelejtik. Szeretkezés közben érezhető lehet a partner számára.
A bőr alá ültethető fogamzásgátló eszköz egy néhány centiméter hosszú hajlékony műanyag rudacska, csak gesztagén komponenst tartalmaz. Szakorvos írhatja fel és helyezheti be a felkar bőre alá. Három éven keresztül biztosítja a peteérés felfüggesztését. Ezen idő alatt előfordulhat szabálytalan vérezgetés, de az is, hogy vérzés egyáltalán nem jelentkezik. Előnye, hogy nem kell nap mint nap foglalkozni a fogamzásgátlással. A páciens kérésére bármikor eltávolítható."
A hüvelygyűrűnél csak azt nem írja le, h előfordul, h kórokozó ragad meg alatta, valamint hevesebb szex esetén v ha nem jól helyezed fel, akkor elmozdul és nem htudja megfelelően kifejteni a hatását.
Szerintem az injekciós és a beültetős módszer a legdurvább.
szeintem az implantatum sokkal jobb, mar ket eve hasznalom, es nagyon jok a tapasztalataim.
de ami a legfontosabb, az implantatum eltvolithato
Pharmatexet soha ne alkalmazz önmagában! Sz*rt sem véd, csak annál, akinél alapból nehezebb a teherbeesés. Mikor én is használni akartam és olvastam fórumokat, akkor minden 3. anyuka éppen mutatta be a kisfiát/kislányát, hogy mennyi idős, amióta pharmatexet használtak és nem védte meg őket a terhességtől. Barátaink is csak megszakítással alkalmazzák.
Az injekció azért komolyabb, mert hirtelen 1x-re kapsz egy hatalmas hormonlöketet, amire nem biztos, hogy jól reagálsz. Anya barátnője elájult sokszor és szédült tőle, valamint össze-vissza vérzett. De azért nem hiszem, hogy mindenki ennyire megszenvedi.
A hüvelygyűrűvel nekem annyi problémám volt, hogy óra pontosan kell mindig visszarakni a megvonásos vérzés után a következőt, mert ha már 1-2 órát késel a felrakással, akkor csökken a védelme. Anno betegtájékoztatójában volt ez benne és kiábrándított.
Szóval szerintem még a szuri a legjobb megoldás.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!