Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi a véleményetek a fogamzásgá...

Mi a véleményetek a fogamzásgátló injekcióról?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék tablettát szedni, mert nagyon figyelmetlen vagyok, és a bélrendszerem sem a legstabilabb a világon, tehát kb ugyanannyit kellene óvszerrel akcióznunk, mint tabletta nélkül.. :( De szeretném tényleg biztonságban tudni magam, ahelyett, hogy az óvszer bármikor kilyukadhat vagy bármi rám folyhat, stb. Ráadásul a menstruációm is nagyon fájdalmas és bő és sok ezzel kapcsolatos tünetem van. Az eddigi olvasottak alapján nekem ideális lenne az injekció, van valakinek tapasztalata ezzel?
2012. máj. 29. 01:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

"Az ún. depóinjekciók csak gesztagén komponenst tartalmaznak. Izomba adják, három hónapig akadályozza meg a peteérés létrejöttét. A hatóidő alatt többnyire szünetel a vérzés. Ritkán elhúzódó vérzést is okozhatnak és mivel a szedést nem lehet felfüggeszteni, a vérezgetés nehezen szabályozható.

Viszonylag új termék az ún. hüvelygyűrű, amit 21 napra kell a hüvelybe helyezni, majd eltávolítása után 7 nap szünet következik és a tablettákhoz hasonlóan ilyenkor jelentkezik a vérzés. Kétfajta hormont tartalmaz, ezeket bocsátja ki folyamatosan. Azoknak előnyös, akik nem szeretnének minden nap tablettát bevenni, vagy gyakran elfelejtik. Szeretkezés közben érezhető lehet a partner számára.

A bőr alá ültethető fogamzásgátló eszköz egy néhány centiméter hosszú hajlékony műanyag rudacska, csak gesztagén komponenst tartalmaz. Szakorvos írhatja fel és helyezheti be a felkar bőre alá. Három éven keresztül biztosítja a peteérés felfüggesztését. Ezen idő alatt előfordulhat szabálytalan vérezgetés, de az is, hogy vérzés egyáltalán nem jelentkezik. Előnye, hogy nem kell nap mint nap foglalkozni a fogamzásgátlással. A páciens kérésére bármikor eltávolítható."

A hüvelygyűrűnél csak azt nem írja le, h előfordul, h kórokozó ragad meg alatta, valamint hevesebb szex esetén v ha nem jól helyezed fel, akkor elmozdul és nem htudja megfelelően kifejteni a hatását.

Szerintem az injekciós és a beültetős módszer a legdurvább.

2012. máj. 29. 01:43
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem tudom melyik injekcióra gondolsz, de én mást javaslok. Próbáld ki a Pharmatex hüvelytablettát. Nincs benne hormon, az aktus előtt 10 perccel kell felhelyezni és akkor 3 óra biztonságot ad, de gondosan olvasd el a betegtájékoztatót!
2012. máj. 29. 01:50
 3/12 anonim ***** válasza:

szeintem az implantatum sokkal jobb, mar ket eve hasznalom, es nagyon jok a tapasztalataim.

de ami a legfontosabb, az implantatum eltvolithato

2012. máj. 29. 02:47
 4/12 anonim ***** válasza:

Pharmatexet soha ne alkalmazz önmagában! Sz*rt sem véd, csak annál, akinél alapból nehezebb a teherbeesés. Mikor én is használni akartam és olvastam fórumokat, akkor minden 3. anyuka éppen mutatta be a kisfiát/kislányát, hogy mennyi idős, amióta pharmatexet használtak és nem védte meg őket a terhességtől. Barátaink is csak megszakítással alkalmazzák.

Az injekció azért komolyabb, mert hirtelen 1x-re kapsz egy hatalmas hormonlöketet, amire nem biztos, hogy jól reagálsz. Anya barátnője elájult sokszor és szédült tőle, valamint össze-vissza vérzett. De azért nem hiszem, hogy mindenki ennyire megszenvedi.

A hüvelygyűrűvel nekem annyi problémám volt, hogy óra pontosan kell mindig visszarakni a megvonásos vérzés után a következőt, mert ha már 1-2 órát késel a felrakással, akkor csökken a védelme. Anno betegtájékoztatójában volt ez benne és kiábrándított.

Szóval szerintem még a szuri a legjobb megoldás.:)

2012. máj. 29. 07:50
 5/12 A kérdező kommentje:
Hormonmentes módszer nem érdekel, mert én egyszerre szeretném, hogy védjen és hogy enyhítse a tüneteimet menstruációkor. Az implantátumot én is néztem, az jól működik? Végül is az sem olyan drága, és ki lehet venni. Az injekciónál attól idegenkedem nagyon, hogy nem lehet kivenni, ha egyszer bennem van. :(
2012. máj. 29. 08:24
 6/12 A kérdező kommentje:
Próbáltam megkeresni az implanon profilját, de nincs fent sehol. :( Tudja valaki, hogy mennyibe kerül?
2012. máj. 29. 08:57
 7/12 anonim ***** válasza:
Injekció nagyon durva módszer, utána akár 1-2 évig is eltarthat, mire visszaáll a ciklusod, ha visszaáll valaha rendesen... Az én dokim mindenkit lebeszél róla.
2012. máj. 29. 10:33
 8/12 anonim ***** válasza:
Párom mesélte, h egyszer a volt barátnőjét kellett a sürgősségire vinnie, mert begyulladt az implantátum környéke. Elvileg a csaj nagyon rosszul volt. Több részletet nem tudok.
2012. máj. 29. 12:08
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem gondolkozz el a hüvelygyűrűn. Évek óta használom, semmi panaszom rá. Nem érzed, nem felejted el bevenni, mégis hormon. Plusz nincs annyi vérzésem se mint régen volt (előtte óránként mhettem cserélgetni a betétet, most elég 5-6 óránként, a hasam se fáj úgy mint ezelőtt).
2012. máj. 29. 15:59
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék hüvelygyűrűt használni, nekem túl nagy a baleset kockázata. Most az implantátummal szemezek, mert az injekcióról olvasgatva elment tőle a kedvem, de az implantátumról rosszat még nem olvastam, de nem találom sehol a terméket, meg hogy mennyibe kerül..
2012. máj. 29. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!