Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A hüvelygyűrű is megszünteti...

A hüvelygyűrű is megszünteti a menstruációs görcsöket?

Figyelt kérdés

2012. máj. 28. 13:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha hüvelygyűrű alatt a NuvaRinget érted, akkor ez egy hormontartalmú eszköz, teljesen úgy működik mint a szájon át szedhető fogamzásgátló tabletta, így a hatása is hasonló ezekhez. Az egyetlen különbség a használatukban van: a tablettát 3 hétig 24 óránként be kell venni, ezt pedig 3 hétig fent kell hagyni a hüvelyben. Tehát igen, a NuvaRing hüvelygyűrű is - az orális fogamzásgátlókhoz hasonlóan - enyhíti a menstruációs görcsöket.
2012. máj. 28. 13:18
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen, arra gondolok. Szeretnék váltani, mert a fog.gátlótól több kilót híztam. Nehogy ettől is hízzak.. :(

Ezzel is ugyanúgy lehet késleltetni a menstruációz, ha nyaralni megyek, ugye?

2012. máj. 28. 15:13
 3/6 A kérdező kommentje:
Bízok benne, hogy fogyok, ha váltok, mert ennek lényegesen alacsonyabb a hormontartalma - jól tudom, ugye?
2012. máj. 28. 15:23
 4/6 anonim ***** válasza:

A menstruációt ezzel is lehet késleltetni, de egyáltalán nem alacsonyabb a hormontartalma, mint egy Lindynette 20-nak vagy akár egy Yasminelle-nek! A hatóanyagok ún. biohasznosulása sokkal jobb hüvelyhámon történő felszívódáskor, mint szájon át, így kevesebb leadott hatóanyag is elég - de a szervezetedben hasznosuló gyógyszermennyiség ettől még ugyanannyi, mint egy szájon át bevett tablettánál (ez felel azért, hogy ne ess teherbe, ill. a mellékhatásokat is zömmel ez okozza).

Hízás mindegyik hormonális fogamzásgátlónál előfordulhat, ha megnézed a NuvaRing betegtájékoztatóját, akkor a gyakori mellékhatásoknál ott is szerepel a hízás. Egyébként a NuvaRing összetétele a Mercilon, Laurina, Novynette, stb. hormonális fog. gátló tablettákéhoz nagyon hasonló (az etonogestrelből a szervezeted desogestrelt állít elő). Amik talán a legkevésbé hízlalnak, azok a drospirenonnal kombinált készítmények (Yasminelle, Yadine), ezekből is csak az általam említett két eredetiben bíznék meg, generikumokat (Jangee, Symicia, Volina, stb.) nem vennék, még ha olcsóbbak is. Az ilyen összetételű fogamzásgátlóknál jelentkezik legkevésébé mellékhatásként a hízás, mivel a benne lévő hormon egyben enyhe vízhajtó is.

2012. máj. 28. 16:16
 5/6 A kérdező kommentje:

Nagyon hasznos volt a válaszod! Még van pár kérdésem, megköszönném, ha segítenél:

Novinette-t szedek immár majdnem 10 éve. Az első 1-2 évben híztam tőle elég sokat (5-6 kilót), azóta semmit. Amit azóta sem tudok leadni, pedig világ életemben baromi vékony voltam. Tehát tuti ettől híztam. :(

Amúgy is csak az elején lehet hízni egy fog.gátlótól, nem?

Az egyik ok, ami miatt váltani akarok, ugye a hízás - hátha így visszafogyok egy kicsit, ha alacsonyabb hormontartalmú gyógyszert szedek.

A másik ok, hogy fél éve újból eszméletlenül görcsöl a hasam a mensi első napjaiban. :/

Szerinted mit tegyek? Hüvelygyűrű? Vagy az általad sorolt egyik alacsonyabb hormontartalmú gyógyszer?

Köszönöm a segítséged, felpontoztalak.

2012. máj. 28. 16:47
 6/6 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Én most kezdtem meg a 7. Nuvaring gyűrűmet. Kezdetben úgy éreztem teljesen elmúltak a görcsök. Idővel ezt úgy látom, hogy valóban csak enyhültek. De bőven kibírható még így is, mindenféle plusz fájdalomcsillapító nélkül. Ami a hízást illeti, rám ragadt plusz 5 kg körülbelül, de én inkább azt mondanám, az étvágyam jött meg jobban. Vagy ezt lehet csak pszichésen okoztam magamnak...mindegy, ez egyénfüggő. A vérzésem mennyiségét meg csak áldani tudom, mert nálam szerdán kezdődik, szombaton estére már tisztaság van:) Ez nagy változás a fogamzásgátló előtti 7 naphoz képest..

2012. aug. 1. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!