Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Azt hiszem inkontinenciám van...

Azt hiszem inkontinenciám van de anya nem akar elvinni vele orvoshoz. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
13 éves vagyok egyszer megjött körülbelül fél éve és és akkor 5 napig vér volt utána 2 hónapig semmi és aztán elkezdett fura dolog történni. Elkezdett csöpögni be valami de csak úgy magától!! És mondjuk ültem valahol aztán felálltam és éreztem h nedves a bugyim, otthon pedig láttam h vmi sárgás. Elmondtam anyának hogy már régóta tart ez a dolog csak nem mertem szólni, erre azt mondta biztos fehérfolyás de mondtam neki hogy így nem tudok élni hogy attól rettegek nehogy átlátsszon, azt hiszik bepisiltem vagy valami... szerintem inkontinencia a problémám! Anya viszont nem hiszi el! Mit csináljak???:((((
2012. máj. 26. 20:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Menj el egyedül gyerek nőgyógyászatra, vagy kérjél meg egy idősebb rokont, hogy kísérjen el.
2012. máj. 26. 20:21
 2/8 anonim ***** válasza:
Jobb lenne anyádra hallgatni, sima folyásod van. Ha nagyon aggaszt, menj el nőgyógyászhoz.
2012. máj. 26. 20:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha inkontinenciád van, akkor PISI csurog be. Ha krémes/ragadós anyag, és a hüvelyedből jön, akkor az nem inkontinencia, hanem egyszerű folyás.

Kérd meg anyukádat, hogy vegyen tisztasági betétet.

De amúgy a gyerekorvosodhoz nyugodtan elmehetsz egyedül is és elmondhatod a problémát.

2012. máj. 26. 20:43
 4/8 anonim ***** válasza:
13 évesen 99%, hogy nem inkontinencia. Anyukádnak lehet igaza, sima fehér folyásról van szó. Ha olyan mennyiségűnek érzed, hogy zavar, akkor ezt így mondd el anyukádnak, esetleg azzal kiegészítve, hogy lehet, hogy nincs bajod, de legalább megnyugodnál, ha orvostól hallanád ugyanezt (gondolom, így is van). Egyébként önmagában az, hogy sok ülés utáni felállásnál érzed, hogy nedves, nem gond. El sem hiszed, milyen kis mennyiségű nedvességet tudsz valóságos tócsának érezni :) Ha dokinál is voltatok, de még mindig zavar, használhatsz tisztasági betétet, de szerintem felesleges.
2012. máj. 26. 20:44
 5/8 A kérdező kommentje:

1: Nőgyógyászatra el tudok menni szülői kíséret nélkül? Más rokonaimnak nem szeretném ezt elmondani,mert nagyon ciki...

2: De nem sima folyás!! Hát azt csak meg tudnám különböztetni tőle...!

3, 4: Hát szerintem pisi, nem ilyen ragadós anyag... Betétet vettem (vagyis nem betétet hanem ilyen vékonyabb anyagú dolgot) és azt szoktam hordani na de nem élhetem le így az életem... Mi lesz, ha strandra megyek? Ott nem fogom tudni felvenni... És ha meg átlátszik a bugyin akkor én meghalok szégyenemben...

2012. máj. 26. 20:53
 6/8 anonim ***** válasza:

Gyermeknőgyógyászaton nem tudom elláthatnak-e 14 év alatt, vagy kell szülői engedély. Ezért javasoltam a gyerekorvost, kérdezd meg tőle, hogy mit tudsz tenni ilyen esetben.

Amit vettél, az a tisztasági betét. Már 21 vagyok, de nekem napi szinten van folyásom, így napi szinten használom a betétet is.

Sok nő van így ezzel...

De ha tényleg úgy gondolod, hogy pisi, akkor menj el a gyerekorvosodhoz.

2012. máj. 26. 21:00
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem kell feltétlenül klasszikus nyúlós fehér anyagnak lennie, lehet folyékonyabb is (bár nem biztos, hogy az teljesen egészséges, EZZEL már érdemesebb lehet elmenni egy dokihoz, akár ezt is mondhatod anyukádnak). Ha viszont sárgás, vagy fehéres, vagy bármilyen színe van, akkor az nem pisi, hanem folyás. Gondolj csak bele: olyan kis mennyiségben a pisinek egyáltalán nincs színe (normális esetben), még a vakító fehér bugyin is inkább nedvességfolt látszana, nem lenne határozott, megállapítható színe. Minden esetre ha továbbra is zavar, akkor elsőként mutasd meg anyukádnak (ő biztosan látott már ilyet, első körben ő is meg tudja állapítani, hogy folyás-e, vagy pisi), beszéljétek meg (nyugodtan mondd el azt is, hogy nagyon zavar maga az érzés és félsz, hogy meglátszik a bugyin, vagy a nadrágon, és kinevetnek), hidd el, meg fogja érteni :) Kérd meg, hogy ha másért nem, a kedvedért menjetek el dokihoz, akár a gyerekorvosodhoz.

- 4. válaszoló

2012. máj. 26. 21:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Szagold meg a bugyidat, és ha pisi szaga van, akkor menj orvoshoz! Az viszont nagyon fontos, hogy ha tényleg pisiről van szó, akkor se szégyelld magad miatta, mert nem tehetsz róla, és ettől semmivel sem vagy kevésbé jó, mint bármelyik jó szándékú ember!
2012. máj. 27. 06:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!