Először megyek nőgyógyászhoz és nem tudom, hogyan működnek ott a dolgok?
Figyelt kérdés
Egészségházban megyek nőgyógyászhoz, ami ingyenes akkor ott ha kapok valami gyógyszert az is ingyenes lesz?2012. máj. 13. 19:39
1/8 anonim válasza:
Gyógyszert nem fogsz kapni, hanem csak receptet (ha tényleg indokolt mondjuk a gyógyszeres kezelés), a gyógyszert pedig a gyógyszertárban kell kiváltani a recepttel, tehát azért fizetned kell.
Amúgy ugyanúgy működik a dolog, mint a háziorvosnál/ bőrgyógyásznál/ sebészeten, miért épp ebben lenne különbség?
2/8 anonim válasza:
Ha nőgyógyászati vizsgálat lesz a klasszikus értelemben, akkor én szoknyában mennék, mert azt fel lehet húzni, mikor felfekszem az asztalra. Utálok egy szál pólóban lenni. Én még papucsot is viszek, bár az inkább csizmás időszakban lényeges, és van, ahol adnak papucsot is.Kérdés, hogy milyen panasszal mégy. Lehet, hogy laborba is küldenek tovább.
A gyógyszerért fizetni kell, ha kiváltod.
3/8 A kérdező kommentje:
igen receprte gondoltam. Hüvelygombám van..nem tudom orvosságon kívül mit tehet a nőgyógyász azért írtam így. 17éves vagyok és egymagam szeretnék menni nem anyukámmal.
2012. máj. 13. 19:59
4/8 anonim válasza:
Akkor menj egymagad. Nem probléma. Gyógyszer persze pénzbe kerül, de ha gond, kérheted az orvost, hogy írjon patikában kikeverős szert, és ne gyógyszergyárit, mert utóbbiak jóval drágábbak - viszont legtöbbször semmivel sem jobbak. (Pl míg egy canesten kombi 2500 ft körül van, addig az a kúp, amit a patikus kever a dokim receptje alapján, 400 ft...)
5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :) Mondhatom neki, hogy adjon inkább ő valamit, hogy ne kelljen orvosságot vennem?
2012. máj. 13. 20:37
6/8 anonim válasza:
Nem. Ez nem így működik. A gyógyszert neked kell megvenned, az orvos nem is tart gyógyszert. Meg miért is tartana? Neki is pénzbe kerülne.
7/8 anonim válasza:
Mondhatod, hogy ha lehet, inkább gyógyszertári készítésű szert szeretnél.
8/8 anonim válasza:
Menj talán tini nőgyógyászatra, ott kiméletesebb a bánásmód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!