15 vagyok és még nem menstruálok ez gond?
Figyelt kérdés
ez nagybaj? mik az előjelek? (hónajj szőröm és punciszőröm már egy éve van 160 cm magas vagyok) azt hallottam h a fehérfolyás előjel (az az amkor a puncimban fehér váladék van??olyanom van) mikor fog kb megjönni?2012. máj. 9. 15:37
11/23 A kérdező kommentje:
többen mondták már h keressek felnőgyógyászt mer 12 évesen megkéne h jöjjön :( télleg??
2012. máj. 9. 16:22
12/23 anonim válasza:
Igen a fehérfolyás az amikor a puncidban fehér váladék van, de akkor normális, ha nincs rossz szaga, és nem csíp vagy nem viszket a puncid.
13/23 anonim válasza:
Előző vagyok. Ha nem érzed azokat a tüneteket, amit leírtam, tehát nem rossz szagú a folyás, és nem csíp vagy viszket a puncid, akkor nem kell orvoshoz menned. 16 éves korig kell megjönni a menstruációnak.
14/23 A kérdező kommentje:
nagyon köszönök mindent :)
2012. máj. 9. 16:30
15/23 anonim válasza:
Az előző 2 válasz írója vagyok. Azért ha pár hónapon belül sem jön meg a menstruációd, jobb lenne ha orvoshoz mennél! Minden elképzelhető jót kívánok Neked!!! :)
16/23 anonim válasza:
Kedves Kérdező! Nincs azzal semmi baj, hogy ha 15 évesen nem menstruálsz még. Ha nem jön meg 16 éves korodig,akkor keress fel egy tinédzser nőgyógyászt, hogy mi lehet az oka. A fehér folyás a menstruáció egyik előjele. Nem mindenkinél jelentkezik, van, akinek egyáltalán nincs. Van, akinek csak a hónap bizonyos napjain és van, akinek mindennap. A mennyisége is változó, ha eláztatja a bugyid,akkor érdemes tisztasági betétet használni. A fehér folyás tulajdonképpen azért van, mert ez tartja tisztán a hüvelyedet és védi meg a baktériumoktól. Orvoshoz kell vele fordulni: ha megváltozik a színe (pl. zöldes v sárgás lesz), ha kellemetlen szagú. Esetleg a puncid viszket, égő v csípő érzést érzel. Amíg ilyen tüneteid nincs, addig nincs baj a folyásoddal sem :) Írtad, hogy egy éve kezdtél el szőrösödni, szóval lassan biztos menstruálni fogsz. Szerintem egyértelmű, hogy későn érő vagy :) Csak nyugi, minden eljön a maga idejében :)
17/23 A kérdező kommentje:
nagyon köszönööm :)
2012. máj. 10. 18:59
18/23 A kérdező kommentje:
egykét napja görcsöl egy kicsit a hasam és erősödik a fehérfolyásom lehet h nemsokára megjön?? szerintetek kb még mennyi idő??
2012. máj. 10. 19:02
19/23 anonim válasza:
megjósolhatatlan :) de ha már görcsöl a hasad, akkor nemsokára meg fog jönni :)
20/23 A kérdező kommentje:
sziasztok :D ma véres lett a bugyim de a hüvelyemen semmi nem látszik..és picit görcsöl a hasam meg a fejem is fáj egy picit.. megfog jönni hamarosan? és kb mennyi idő még?? mert nyaralni megyek pár nap mulva.. és lehet h nem tudok fürödni?
2012. aug. 14. 15:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!