21 Éve vagyok cukorbeteg es most hallottam eloszor arrol, hogy reszesulnek valamilyen tamogatasban ha dolgoznek és lenne allasom, de jelenleg gyesen vagyom juniusig es rendes munkam sem volt csak gyakorlatom! Valaki segitene ezzel kapcsolatban?
az első válaszoló, bár jót akart, pontatlanságokat mondott.
először is, attól függ, hogy milyen a cukorbetegséged és milyen állapot társul hozzá (súlyos fogyaték-e).
másrészről ez nem támogatás, amit adnak, hanem az adóból leírható adókedvezmény. vagyis ha nincs munkád, nincs adózott jövedelmed, akkor nincs is miből leírnod.
az 1. válaszolónak mondom csak, hogy ha vki 21 éve cukorbeteg, és gyesen van, akkor nagy valószínűséggel 1-es típusú, inzulindependens cukorbeteg.
egyébként szerintem, ha dolgoznál, járna az adókedvezmény, de kérdezz meg egy adószakértőt, ill. a szakorvosod (gondolom, ha 1-es típusú vagy, akkor szakrendelésre jársz, nem háziorvoshoz).
akkor a tesód 4 évre visszamenőleg (a diagnózis felállításának napjáig) tud adókedvezményt visszakérni.
az másik kérdés, hogy tudja-e érvényesíteni (amikor 4 órára, minimálbérre jelentettek be, nem tudtam érvényesíteni sajnos, a kedvezményt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!