Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 21 Éve vagyok cukorbeteg es...

21 Éve vagyok cukorbeteg es most hallottam eloszor arrol, hogy reszesulnek valamilyen tamogatasban ha dolgoznek és lenne allasom, de jelenleg gyesen vagyom juniusig es rendes munkam sem volt csak gyakorlatom! Valaki segitene ezzel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

2012. máj. 7. 18:53
 1/5 anonim válasza:
Igen, ha gyógyszert is kell szedned. A háziorvos állít ki erről egy igazolást. Egész évre 46800 Ft adókedvezmény illetne. Ez csak azoknak jár, akik dolgoznak.
2012. máj. 8. 14:59
 2/5 anonim válasza:
Előző vagyok. Ez tavalyi összeg, lehet, hogy idén változott.
2012. máj. 8. 15:00
 3/5 anonim ***** válasza:

az első válaszoló, bár jót akart, pontatlanságokat mondott.

először is, attól függ, hogy milyen a cukorbetegséged és milyen állapot társul hozzá (súlyos fogyaték-e).

másrészről ez nem támogatás, amit adnak, hanem az adóból leírható adókedvezmény. vagyis ha nincs munkád, nincs adózott jövedelmed, akkor nincs is miből leírnod.

az 1. válaszolónak mondom csak, hogy ha vki 21 éve cukorbeteg, és gyesen van, akkor nagy valószínűséggel 1-es típusú, inzulindependens cukorbeteg.

egyébként szerintem, ha dolgoznál, járna az adókedvezmény, de kérdezz meg egy adószakértőt, ill. a szakorvosod (gondolom, ha 1-es típusú vagy, akkor szakrendelésre jársz, nem háziorvoshoz).

2012. máj. 8. 21:04
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen 1-es tipusú cukros vagyok!Testvérem is az neki van fix munkahelye és most intézi!Ő 4éve inzulinos és most csinálják neki a papírokat!Csak olyan jó egyébként,hogy az embereknem ilyenekről nincs aki szoljon!Mindenki csak hallgat csöndben!
2012. máj. 10. 07:55
 5/5 anonim ***** válasza:

akkor a tesód 4 évre visszamenőleg (a diagnózis felállításának napjáig) tud adókedvezményt visszakérni.

az másik kérdés, hogy tudja-e érvényesíteni (amikor 4 órára, minimálbérre jelentettek be, nem tudtam érvényesíteni sajnos, a kedvezményt).

2012. máj. 12. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!