Honnan tudhatom hogy nem-e vagyok cukorbeteg?

lehet patikában is méretni, de ahhoz tudnod kell azt, hogy hogyan érdemes méretned, úgyhogy a legegyszerűbb, ha elmész a háziorvoshoz.
ha a családban van cukorbeteg, esetleg mérhetsz úgy is. ez nem a diagnózis felállításának az alapja, hanem egy szigorúan vett érték:
- éhgyomorra 3,5-5,5 között
- étkezés után másfél órával mérve 7-ig egészséges.
de inkább menj dokihoz. igen, sok nőnél úgy derül ki a diabétesz, hogy nem akar megszűnni a gombás fertőzése.

előző voltam.
a cukorbetegségnek nincs köze az életkorhoz (a betegség lefolyásának inkább, bár vannak 6 éves "öregkori" vagy 2-es típusú cukorbetegek is...)

Nem tudom hány évesen korai.
A barátom anyjának van ilyen kis szerkezete, amivel otthon lehet mérni a cukrot, az olyan, hogy bele kell rakni egy mini tűt, és egy kis lapot, aztán tűvel megszúrni a saját ujjad, és egy csepp vért rátenni kis lapocskára, aztán az digitálisan mutat egy számot.
De úgy ha nem az ujjhegyedet szúrod meg a tűvel, hanem oldalt, akkor nem is lehet érezni, mert annyira vékony a tű.
Én előszőr paráztam tőle, de végülis nem fájt egyáltalán :)
Azt nem tudom hol lehet kapni ilyen vércukor szint mérő gépet, talán gyógyszertárban, vagy valami gyógykellékes mittomén milyen boltban :)
Viszont hasznos. Otthon méregethetitek egymást vele, csak mindig cserélni kell a tűt meg a lapot benne :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!