Mikor fog már megjönni? :/ 14/L
Egy utolsó kiegészítés: ugye véletlenül sem fogyózol? Mert ha valami, az okozhat késlekedést. Meg a rengeteg torna (pl. a balettosok, tornászlányok gyakran csak 16-18 évesen menstruálnak először). Kell a mozgás, ne érts félre! Csak nem naponta 3x 2 óra. És a hormonok kialakulásához szükség van némi zsírszövetre (normál mennyiségűre, nem azt mondom, hogy legyél 120 kg, mert az sem jó).
A borotválásról meg annyit, hogy ha valakinek ettől függ a nemi élete, az elég gáz. Viszont ha egyszer elkezdesz vmit borotválni, életed végéig nem hagyhatod abba (szúrni fog stb.) - és a természetesség egyre több srácnak bejön (ha ezt nem is verik nagydobra). Szóval ahogyan Te jól érzed magad! És ne görcsölj ezeken, ha lehet [akár gyakorolhatod is a lazítást, még szüléskor is jól fog jönni); akkor az esetleges majdani fájdalom is csökken [nekem szinte soha nem fájt a hasam] - ez TERMÉSZETES dolog. Ha így állsz hozzá, és úgy, hogy ez egy örömteli folyamat, akkor az tényleg sokat segít (tapasztalatból tudom, hogy a szülésnél is).
Nem okoskodni akartam :) De szívesen válaszolok hasonló kérdésekre... [nem nőgyógyász vagyok, csak orvos, és fiatal anyuka - és nem felejtettem még el, milyen még fiatalabbnak lenni :)]
nekem 16 évesen jött meg. Érezni fogod szerintem előre: furán fog fájdogálni a hasad alja, és a derekad is lent. Én nem tudtam nem észrevenni, iszonyat görcsöltem.
Legyen nálad görcsoldó, és betét (ne tisztasági...nálam az volt, és az se perc alatt megtelik) és figyeld a jeleket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!