Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Igaz lehet a diagnózis?

Igaz lehet a diagnózis?

Figyelt kérdés
23 éves nő vagyok. Kb. 3 hónapja méhszájsebet állapított meg nálam az orvos. Elvégzett akkor egy rákszűrést, de nem jó lett a kenet és újra vissza kellene mennem. Szerintetek lehetséges az, hogy még nem szültem és mégis méhszájsebem lenne?? Mindenki azt mondja hogy ez hülyeség, mert csakis szülés után van ilyen?? Járt már így valaki?? Írjatok légyszi
2009. jún. 22. 09:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy az orvos által felállított diagnózist kétségbe kellene vonni, illetve ha igen, akkor keres fel egy másik orvost. A méhszájseb nem a szó hétköznapi értelmében vett sebet jelent, semmi köze a méhszáj esetleges mechanikai sérüléséhez. A méhszájseb a méhnyák hámjának elváltozása, ami pl. egy gyulladás következménye is lehet.
2009. jún. 22. 09:06
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem csak szülés után alakulhat ki!

Nézd csak mit találtam:

,,A mindennapi gyakorlatban méhszájseb néven azt a fajta elváltozást illetik, amikor megváltozik a méhszájat a hüvely felől borító többrétegű laphám és a sokkal vérbővebb, vékonyabb, méhnyakra jellemző hengerhám határzónája; magyarul ezen utóbbi a hüvelyi feltáráskor láthatóvá válik. Ez nagyon sokszor ismétlődő méhnyak gyulladások következtében jön létre. Amennyiben a cytológiai és bakteriológiai (vírus is) vizsgálatok valamilyen pozitív eredményt adnak, a kórokozót célzottan kezelni kell, ezután jók a spontán gyógyulás esélyei is. Szóba jön ezen túlmenően ecseteléses kezelése, esetleges a fagyasztásos kezelés. Ha a cytológia zavart sejtképet mutat, szóba jön az elváltozás kimetszése, ami nemcsak a precíz szövettani diagnózist, de a végleges gyógyulást is hozza."

2009. jún. 22. 09:06
 3/6 anonim válasza:

szülés előtt nekem legkevesebb 3X volt méhszájsebem és mindig visszajött a kezelések ellenére is- szülés után 4 hóval is volt- de minden rákszűrésem negatív

szóval semmi köze a szüléshez

2009. jún. 22. 09:14
 4/6 anonim válasza:

Nem csak szülés után lehet kapni tévedés!

Nekem 20éves koromban volt (még nem szültem akkor) amit az orvos leégetett.

Most 55 éves vagyok!

2009. jún. 22. 10:15
 5/6 anonim ***** válasza:
Én sem szültem, mégis volt, és engem mindjárt meg is műtöttek, nehogy nagyobb baj legyen belőle. Szerencsére az esetek többségében magától vagy helyi kezeléstől elmúlik.
2009. jún. 22. 10:26
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat! Annyit lenne még hogy mennyi az esélye annak hogy ebből méhnyakrák alakuljon ki??
2009. jún. 23. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!