Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tudnátok segíteni? Fontos! 14L

Tudnátok segíteni? Fontos! 14L

Figyelt kérdés

Majdnem pontosan két éve jött meg először, de nem állt be, sőt, kiszámíthatatlanul rendszertelen a ciklusom. Most is több hónapja jött meg utoljára, de szerintem most fog megjönni, mert már véres a folyásom, csak az a gáz, hogy hétvégén megyek osztálykirándulásra. :\ Elméletileg (ha az idő is úgy akarja) medencézés is lesz, és fix program a túrázáson kívül a múzeumlátogatás is. Szóval elég macerás lenne bárhol is betétet cserélni, viszont tampont soha nem használtam még, de ha fürdeni is szeretnék akkor muszáj lenne... Plusz a betétnél mindig átázok (valamiért kifolyik oldalt).(És éjjel is a tampon lenne a legjobb, mert betétet használva átáznék, az nagyon gáz lenne.) Tehát ha megjön biztosan tampont kell használnom, amit megbeszélek anyukámmal, de melyiket érdemes kipróbálnom? Olvastam hogy kezdőknek a mini az ajánlott, de mivel rendszertelen, nem tudom milyen erősségű lesz most, szóval a Normal-lal szerintem többet érnék, de félek az meg nem menne fel.. Szerintetek? Ti hogy kezdtétek? A mini szivárogna ha mondjuk több órán keresztül nem lenne alkalmam cserélni?

Tapasztalatokat írjatok légyszi!! :)

2012. ápr. 25. 17:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Amíg rendes vérzésed nem lesz, TILOS tampont használni, mert tönkreteszi a hüvelyed nyálkahártyáját, kiszárítja, kidörzsöli, és sokkal nagyobb az esélyed fertőzésekre!!!
2012. ápr. 25. 17:30
 2/13 anonim válasza:
én a mini-t ajánlom, már 3 éve használok tampont, felmegy a normal is, de kb ugyanaddig tart mint a mini. tegyél be hozzá egy tisztasági betétet(tudod ami csak ilyen vékony, nem egészségügyi) és így ha egy picit átáznál se lesz gond,de szerintem nem fogsz. Remélem segítettem(: (16 éves lány, akinek 1 hetes, heti 3szori edzéses edzőtábort kellett átvészelnie folyamatos menszesszel romániában:D)
2012. ápr. 25. 17:34
 3/13 A kérdező kommentje:

Igen tudom hogy veszélyes ilyenkor fürdeni, de nem halálos :D És sok ismerősöm van akiknek szintén rendszertelen, ennek ellenére mégis használják, és nincs semmi bajuk. Mellesleg anya se mondta hogy tilos használni, csak nem tesz jót, de szerintem két nap tamponhasználattól senkinek nem lett komolyabb baja. Vagy Veled ez történt?

Köszi a választ :)

2012. ápr. 25. 17:35
 4/13 A kérdező kommentje:
2. válaszoló: Köszönöm sokat segítettél!! :)
2012. ápr. 25. 17:36
 5/13 anonim válasza:

Szia, én is így voltam ezzel! Nekem pont egy egyhetes tábor előtt jött meg ( újból). Rettentő szarul voltam, hogy jaj mi lesz? átázok majd biztos..( énnekem is mindig kifolyt oldalt :( )

Én úszó vagyok és rendszeresen tampont használok! Soha nem kaptam még el semmiféle fertőzést, pedig az uszodában nagy a rizikó!

Én egyből normállal kezdtem, mert csak az volt itthon anyukámnak. Rettenetesen fájt..meg hát ideges is voltam,a miatt, hogy jajj holnap tábor, azátn biztosan ez is rátett egy lapáttal az egészre.

Szerintem most próbáld ki a minit, hiába nincs meg..ezt tudom ajánlani!

Aztán mikor megjött akkor alapból nedves vagy vlamennyire + a vér..akkor pedig normált! és miközben felhelyezed, a legfontosabb, hogy ne izgulj..az csak ront a helyzeten.

És a mini igen szivározna, ha nem tudnád cserélni sokkáig! Próbáld meg a normált mindefélekéép!!!!!!!!!! Remélem segítettem!

Nem lesz semmi gond! ;)

2012. ápr. 25. 17:54
 6/13 A kérdező kommentje:
Igen, nagyon sokat segítettél, és köszönöm a válaszodat! :)
2012. ápr. 25. 18:05
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Kedves ötös!

Ne írj ilyet, hogy akkor is próbálja ki a tampont, ha nincs meg. Befelé még csak-csak. De hogy veszi ki? Ha nincs megtelve anyaggal, akkor tényleg kidörzsölheti, megsértheti a nyálkahártyát kivételkor!

2012. ápr. 25. 18:08
 8/13 anonim ***** válasza:
68%
Már akkor is tönkreteszi a hüvelynyálkahártyáját, ha feldugja. Első voltam. Nem véletlenül írtam azt amit írtam. Én csak jót akarok!!!
2012. ápr. 25. 18:11
 9/13 A kérdező kommentje:
Nem fogom kipróbálni míg nincs vérzésem, ezt tudom. Köszönöm a válaszát, sok hasznos volt közte, de nem jelenti azt hogy mindegyik tanácsot megfogadom.. :) Olvastam hogy nem szabad feldugni amíg nincs vérzés mert sértően hat a nyálkahártyára, de ha már megjött akkor tudtommal nem okoz fájdalmat. Vagy mire értettétek? (Első és utolsó, utolsó előtti válaszoló)
2012. ápr. 25. 18:32
 10/13 anonim ***** válasza:
A tegnapi 17:30-as és 18:11-es válaszoló vagyok. Úgy értettem, hogy ha valaki úgy használ tampont, hogy nem menstruál, akkor tönkre teheti a hüvely nyálkahártyáját. De ha menstruálsz, akkor nyugodtan próbáld ki. Amíg nem menstruálsz, próbálj többször felnyúlni a puncidba, és tapasztald ki, hogy milyen a hüvelyed, merre, hogyan kell a tampont majd feldugni.
2012. ápr. 26. 06:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!