Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tudnátok segíteni?

Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Kb 13-14 éves koromban amikor elkezdtek nőni a melleim felfedeztem mindkettőben egy-egy csomót, ami a mellemmel együtt egyre nagyobb lett ahogy nőtt. Kb 18 éves koromig nem jelentett problémát azonban idővel arra lettem figyelmes, hogy ezek a csomók érintésre szúró fájdalmat érzek leginkább a jobb mellemben szokott fájni egy ponton Illetve a bal mellbimbóm jóval nagyobbra duzzadt elvesztette a szép formáját (és a bal mellem is jóval nagyobb lett mint a másik) 24-én megyek nőgyógyászhoz már olvastam hideget meleget. Valakinek van erre észszerű magyarázata, hogy addig se azon aggódjak, hogy ez mellrák?

#mell #csomók a mellben #duzzadt bimbó #nagyobb az egyik mellem
tegnap 16:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Nagyon valószínű, hogy fibrocisztás emlőbetegség (ami valójában nem betegség, hanem teljesen normális). Én is nagyon féltem, azóta több radiológus is megnyugtatott, hogy semmi bajom. Ha mégsem az, akkor valószínű, hogy jóindulatú daganat (ciszta), amire van műtét, de szintén nem veszélyes. Lehet rák, de tényleg nagyon kicsi az esélye.
tegnap 16:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon fiatalon borzasztóan ritka a mellrák, szóval, ahogy az egyes is írta, több mint valószínű, hogy vmi életet nem fenyegető, enyhébb elváltozásról van szó.
tegnap 16:52
 3/4 anonim ***** válasza:
46%

Rák miatt szerintem se aggódj.

Vannak akiknek mirigyesebbek a mellei (nekem is), és a ciklus folyamán tapasztalhatunk fájdalmat, szúrásokat. Nekem gyakran olyan érzés volt, mintha tűt szúrtak volna egy bizonyos pontba. Sokáig meg visszatérően fájt egy helyen a jobb mellem alsó részén.

Pár éve fokozatosan megszűntek ezek (37 vagyok), gondolom már a változókor felé tartok, amiatt.

tegnap 17:17
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszaitok, megnyugtatóak! :)

És az ilyen jellegű elváltozások mellett van esély arra, hogy a mellem vissza kapja a régi kinézetét? Engem személy szerint nagyon zavar, hogy nem olyan mint volt :( Gondolok itt a bimbó elváltozásra.

tegnap 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!