Intim teruleten valo borotvalkozasrol lenne szo, tudnatok segiteni? 16/L
sziasztok,
engem sajnos anyukam sosem tanitott meg, hogy hogy kell ott lent borotvalkozni, igy (ugyan rendszeresen szoktam,) nem tudom, hogy hogy kellene rendesen tenni ezt.
jelenleg intim mosakodot szoktam odakenni, es igy leborotvalom. eddig nem is lenne baj, csakhogy nekem nagyon gyorsan no (par nap kerdese), es nem tudom naponta borotvalni, mivel faj, csip a borom es nagyon csunya is lesz.
valami tippetek van esetleg, hogy mit kene tennem ez ellen?
Tekintve azt, hogy a legtöbb tini szégyellős a szülei előtt, így kb senkinek se mutatja/tanítja meg se az anyja, se az apja. Illetve lehet ő se tudja jobban, hiszen lehet nem is szőrtelenít, vagy ugyan úgy rosszul csinálja, de még az ő módszere lehet neked nem is megfelelő. Olvasni lehet interneten több ezer módszert a szűz bárány vérével bekent borotvapengétől a gyantacsíkig mindent, de szintúgy hallhatsz máshonnan is tippeket, tanácsokat... viszont egyik se garancia, hogy működik nálad. Természetesen elmehetsz anyukáddal gyantát, gyantacsíkot, vagy amivel akarod venni a boltba. Akár meg is kérheted, lehet le is húzza. Ennek ellenére én inkább elmennék a helyedbe egy intim gyantára, ha szégyellős vagy, akkor a lehető legmesszebbi szalonba :D Mindenkié gyorsan nő sajnos
Személyesen, ami nálam borotválásnál bevált:
- éles 3 pengés borotva
- kellemesen meleg vízben kb 10 perc áztatás (közben megmosod)
- borotvahab, balzsam, tusfürdő megteszi; lényeg, hogy megfelelően csússzon
- borotválás szőrirányba megegyezően, így nem irritálja annyira a bőröd, viszont nem lesz teljesen sima se. De ha teljesen simára akarod, akkor is előtte megegyezően, majd utána ellentétesen.
- hideg vízzel miután végeztem gyorsan leöblítem
- törölközővel max tapogasd, ne dörzsöld
- hintőpor
- vagy ruha nélkül alvás (lehetőleg este csináld) vagy pedig olyan anyagú fehérnemű, ruha, ami nem irritálja
Nekem a krémektől mindig kipattogzott, de másnap reggel bekenve már nincs velük probléma. Heti 2-3x pedig bőrradír, de ne közvetlenül szőrtelenítés után. Minden nap tükör simára borotválást nagyon kevés embernek bírja a bőre, így kénytelen leszel vagy gyantáztatni vagy epilálni. Még IPL és lézer jöhet szóba (tekintettel a korodra: valszeg drága hiszen egy otthoni erősebb gép 50 ezertől kezdődik, szalonba pedig ez kb csak a belépő), de ez inkább a bikini vonalra vonatkozik, sötétebb bőrrészekkel gond van. Visszaolvasva kissé magyartalan a megfogalmazásom 1-2 helyen, de ez van... elvégre csak az anyanyelvem :) Remélem legalább minimálisan tudtam segíteni
Ja és szia! :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!