Fog még nőni? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod
hosszú. )
Figyelt kérdés
14 éves vagyok lány és nagyon kicsi a mellem. Már lassan 15 leszek és még semmi még meg se jött de már minden osztálytársamnak meg van és mindegyiknek nagy melle van csak nekem nincs semmi és ezért soha se veszek fel nagy kivágágsos pulcsit, toppot! Fog még nőni? Bár hordok melltartót a lehető legkisebbet ami jó rám.
Valószínűleg fog nőni, a test folyamatosan változik, te még bőven a fejlődési szakaszban vagy. Persze vannak olyan huszonéves nők, akiknek tényleg semmi mellük, az is formátlan, de a legtöbbnek azért legalább kisebb, formás mellük lesz. A menstruáció hiánya is normálisnak mondható, bár a legtöbb lánynak ilyenkor valóban megjön már (én alig múltam 12, mikor először megjött), de teljesen normális, ha 16, akár 17 éves korodig nincs menstruációd. Ne várd annyira, lesz jó pár évtizeded, amikor a lehető legrosszabbkor keseríti meg az életed, havi rendszerességgel :)
2012. ápr. 17. 15:08
2/14 anonim válasza:
Hát nézz körül a családban, milyen géneket örököltél, pl anyukád, vagy apukád/anyukád lánytestvére, esetleg nagyszülő..Mivel ez genetikától függ, mármit hogy milyen mennyiség zsírdepót örökölsz.
Részben az étkezés és sportolás befolyásolja. Ha túl sokat sportolsz, sokat ugrálsz stb, és keveset eszel, befolyásolja a tested zsírmennyiségét.
Ettől függ hogy még mennyit fog nőni. Az hogy változni fog az biztos mert az ember egész életében alakul, és ne felejtsük el hogy 18 éves kortól számít a szervezett kifejlettnek.:)
2012. ápr. 17. 15:10
3/14 anonim válasza:
Nekem is azt mondták: "borogassam majd elmúlik"... De azóta szerencsére behozta a lemaradást. Elvileg 21 éves korodig nőhet, meg persze a súlynövekedés is hatással van rá.
27/L
2012. ápr. 17. 15:10
4/14 anonim válasza:
16 vagyok de így látatlanba állítom, hogy nagyobb a melled, mint nekem :D én már kezdek beletörődni...
2012. ápr. 17. 15:11
5/14 anonim válasza:
Nem késtél le semmiről !
Anno nekem is kicsi volt a mellem , jóformán nem is volt és a mensesem is 17 éves koromban jött meg !
Nagyon kellemetlennek éreztem , középiskolában még színleltem is , hogy menstruálok (tesin könnyítettet kértem :-) )
17 éves koromban volt az áttörés, hirtelen megnőtt és megjött !
Nagyon örültem és egyben meg megnyugodtam , hiszen a családunkban mindenki "koránérő" volt , csak Én .....
Na , de se baj , ne aggódj , ami késik az nem múlik, :-)
2012. ápr. 17. 15:12
6/14 anonim válasza:
Ne törődj a dologgal! Minden szervezet más és más tempóban fejlődik. Eljön az az idő, amikor a te melled is fejlődésnek indul. Egyelőre öltözz rétegesen, viselj mellényt, vagy olyan felsőt, aminek a mellrészén zsebek vannak. Ne járj görbén, húzd ki magad!
2012. ápr. 17. 15:14
7/14 A kérdező kommentje:
kézilabdázok de az utóbbi időben nem járok sokkal többet eszek és már híztam is másfél kg és most 41 kg vagyok:)régebben nagyon keveset ettem meg sportos alkatom is van:)úgy hogy folyamatosan próbálok hízni és köszönöm a válaszokat!!!!
2012. ápr. 17. 15:20
8/14 A kérdező kommentje:
ja és amikor híztam észre vettem hogy nagyobb is lett valamivel:)
2012. ápr. 17. 15:21
9/14 anonim válasza:
Fogadd el magad olyannak amilyen vagy, mert kis mellel is lehetsz nagyon szép, de egyébként is évekig nőhet még a melled. A menstruáció miatt se aggódj, egy pár hónapig még várhatsz. Ha 16-17 éves korodig sem menstruálsz, akkor viszont menj orvoshoz!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!