Magánorvosnak hogyan adjam oda a pénzt?
külön mondani fogják hogy mennyi, vagy én kérdezzem meg?
borítékban vagy simán?
csak azért gondoltam borítékban mert az árakat tudom (honalapról) és úgy mégiscsak kulturáltabb lenne
de ha nem így szokás akkor nem akarom magam leégetni!
Miért lenne kulturáltabb?
Ha pl. repülőjegyet veszel, ott sem teszed borítékba a pénzt....
A fodrásznak borítékban adod? Vagy a kozmetikusnak? Vagy a boltban az eladónak? Ugye nem?:D
Akkor meg?:D
Ha ő magától nem mondja, akkor a végén megkérdezed, hogy "mennyivel tartozom?". Ő megmondja, te kifizeted (nem szokás borítékba tenni, csak simán odaadod az összeget), ő ha kell visszaad, és ennyi.
Többet sem szokás adni a kért összegnél! Annyit kell fizetni, amennyi a tarifa.
De van, ahol először asszisztens fogad, akkor tőle megkérdezheted, hogy nála, vagy az orvosnál kell-e fizetni.
Nincs ebben semmi szégyen, nem kell úgy tenni, mintha ingyen végezné a vizsgálatot! :)
Hát igen..
A törvény szerint kötelező az asszisztens minden nőgyógyásznál!!
És akkor ő intézi a "piszkos" anyagiakat...
Jobb helyeken a recepciós vagy asszisztens intézi. Bár a vizsgálatokhoz kesztyűt húz de azért szerintem hülyén jönne ki, ha pénzezne a rendelőben.
Ha ez azonban egy kúra, vagy tartós kezelés (terhesség) nyugodtan jelezd, hogy csináljátok meg a tervet/egészségprogramot. Egyrészt előre foglalod a dátumokat olykor hónapokkal, másrészt kedvezmény van a legtöbb helyen !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!