Teherbe szeretnék esni de nem megy mit tehetnék?
4 hónapja abbahagytam a fogamzásgátló szedését abban a hitbe hogy hamar terhes leszek hiszen mindenki másnak oly egyszerüen megy.
Gyerekkorom óta érzem hogy ez lesz a legszebb amit átélhetek.
Párommal jó a kapcsolatunk és ehhez a mai világhoz képes nem is keresünk olyan rosszul és a szüleink is örülnének az unokának.
Sajnos nem jön össze pedig nagyon szeretném ma megint megjött pedig reménykedtem hátha nem fog mert elöző menstruációmnál 26 nap maradt ki most meg 30 nap ez a 4 nap csak a reményről szólt éreztem hogy feszül a mellem és megvolt duzzadva picit hányingerem volt és kettö napja barnás vérzésem.
Lehet bebeszéltem magamba...
Lehet nem is lehet babàm?
Mit tehetnék hogy végre megfoganjon?
1. Ha csak 4 hónapja hagytad abba a gyógyszert, még nem is biztos, hogy rendesen visszaállt a petepérésed, tehát türelem.
2. Tévhit, hogy mindenki másnak hamar sikerül, 4 hónap az semmi, az átlag egy év.
3, ne görcölj rá, mert annál rosszabb. Élvezd az együttléteket a pároddal, ne időzítve legyetek együtt, ne gyereket csináljatok, hanem szerelmeskedjetek. Előbb utóbb kopogtat majd a gólya.
Türelem! :) Sok sikert!
"elöző menstruációmnál 26 nap maradt ki most meg 30 nap"
Ezt nem teljesen értem. A menstruációd 26 ill. 30 napot KÉSETT?
Vagy 26 ill. 30. napra jött meg az előző vérzéstől számolva, azaz az utolsó két ciklusod 26 ill. 30 napos volt???
Ha az első verzió, akkor valószínűleg peteérésed sincsen!! Amíg nincs peteérésed, addig gyereked se lesz.
Ha a második, akkor legyél türelmes.
4 hónap még nem olyan sok idő. Ha 2 évig nem jön össze, akkor orvoshoz kell fordulni.
Addig meg próbáljátok ovuláció környékére időzíteni az aktusokat.
Mi kb 4 hónapja próbálkozunk. Én is kaptam rengeteg jótanácsot, hogy "ne stresszelj mert akkor azért nem fog összejönni", hát ez még inkább idegesített.
Szerintem amit tehetsz, ha nem akarsz ölbe tett kézzel ülni és csak várni és várni, hogy méregeteg a hőd, veszel PG53-t (ösztrogén szintet mérő teszt) vagy LH szintet mérő tesztet és aszerint igyekeztek együtt lenni. Így jelentősen növeled az esélyeiteket.
Az én dokim azt mondta, hogy még teljesen egészséges pároknak sem jön össze azonnal, kb 1 év kell hozzá. De ezzel egyidőben akár kivizsgálásokra is elmehettek, az sosem árt (és akkor legalább kizárhatod az olyan rémisztő gondolataidat, hogy 'lehet nem is lehet babám')
A stresszelés ellen meg....próbáld elfoglalni a gondolataidat valami mással (tudom nagyon nehéz)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!