Gyakori hüvelygomba. De miért?
16 évesen volt egy barátom, mellette állandóan nőgyógyászhoz kellett járjak, mindig volt valami bajom. 2 év után vége lett.
18,5 évesen lett egy újabb barátom, vele is 2 évig voltam együtt, akkor az utolsó 1 hónapban volt valami fertőzésem. (nem voltam dokinál, vettem canesten kombit)
10 hónapja van egy párom, szinte havonta visszajön valami betegség. Voltam dokinál, kb 2x. Adott kúpot, de következő hónapban mindig visszajött. (azt mondta a páromat nem kell kezelni, csak abban a 10 napban ne szexeljünk míg használom a kúpot.)
Havonta újra van valami bajom. 2 napig szokott tartani. Észre sem veszem, csak este fürdésnél. Túró szerű, fehér valami jön a hüvelyemből, mennyiségre nagyon sok. Büdösnek nem büdös. Amennyire tudom, kiöblítem a hüvelyem. Éjjel és másnap reggel még jön belőlem ez a valami. De 3. nap (amikor orvoshoz tudnék menni) már tünetmentes vagyok.
Február végén úgy voltam dokinál, hogy tünetmentes voltam. Elmondtam a tüneteimet, kaptam kúpot. Ismét azt mondta, hogy nem kell kezelni a páromat. (ő is tünetmentes)
Pár napig minden oké volt, de most megint van ilyen fehér folyásom.
Havonta mégsem mehetek vissza a dokihoz, hogy adjon már 10 kúpot 2-3 ezerért. Ha a párom fertőz vissza, őt mivel kezeljem?
Lehet jobban járnék megint a Canesten Kombival? És a krémmel a párom is tudná kenegetni magát.
21L
Hát akkor két dolgot tudok javasolni.
Próbálj meg utánajárni a pattanásaid okának, és az okot kezelni, nem a tünetet.
Ha mindenképp szedni akarod, akkor a gombát hatékonyan ki kell irtani. Egy doktornő szerint ez nem egyszerű, igen hosszú kezelést igényel. Először is meg kell határozni pontosan, hogy milyen típusú gomba és célzott kezelést alkalmazni több hónapig.
És persze a partnert is kezelni kell.
"Kedves Andrea!
A visszatérő gombás gyulladások oka az, hogy a nőgyógyászok kis dózissal, kevés ideig, partner kezelés nélkül, és főleg nem megfelelő gyógyszerrel "kezelgetik" a gombás gyulladást. A gomba szakérték álláspontja: ki kell tenyészteni nyelvről és hüvelyből alapos dörzsöléssel levett kenetből a gombát és érzékenységi vizsgálatot végezni a kitenyésztett gombából. Majd nagy dózissal 3-5 hónapig adni a gyógyszert, a partnerrel együtt!
A Klion tabletta nem gomba ellenes gyógyszer, hanem Trichomonas ellenes. A fluconazol hatóanyagú gyógyszert adják a leggyakrabban, erre minden Candida gomba rezisztens (érzéketlen)! Csak pénzkidobás.
Keresni kell olyan helyet, ahol ezt a korrekt tenyésztést elvégzik, és annak megfelelően hónapokig folyamatosan gyógyszerelni.
Üdvözlettel
Dr Lázár Erika"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!