Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Gyakori hüvelygomba. De miért?

Gyakori hüvelygomba. De miért?

Figyelt kérdés

16 évesen volt egy barátom, mellette állandóan nőgyógyászhoz kellett járjak, mindig volt valami bajom. 2 év után vége lett.

18,5 évesen lett egy újabb barátom, vele is 2 évig voltam együtt, akkor az utolsó 1 hónapban volt valami fertőzésem. (nem voltam dokinál, vettem canesten kombit)

10 hónapja van egy párom, szinte havonta visszajön valami betegség. Voltam dokinál, kb 2x. Adott kúpot, de következő hónapban mindig visszajött. (azt mondta a páromat nem kell kezelni, csak abban a 10 napban ne szexeljünk míg használom a kúpot.)

Havonta újra van valami bajom. 2 napig szokott tartani. Észre sem veszem, csak este fürdésnél. Túró szerű, fehér valami jön a hüvelyemből, mennyiségre nagyon sok. Büdösnek nem büdös. Amennyire tudom, kiöblítem a hüvelyem. Éjjel és másnap reggel még jön belőlem ez a valami. De 3. nap (amikor orvoshoz tudnék menni) már tünetmentes vagyok.

Február végén úgy voltam dokinál, hogy tünetmentes voltam. Elmondtam a tüneteimet, kaptam kúpot. Ismét azt mondta, hogy nem kell kezelni a páromat. (ő is tünetmentes)

Pár napig minden oké volt, de most megint van ilyen fehér folyásom.

Havonta mégsem mehetek vissza a dokihoz, hogy adjon már 10 kúpot 2-3 ezerért. Ha a párom fertőz vissza, őt mivel kezeljem?

Lehet jobban járnék megint a Canesten Kombival? És a krémmel a párom is tudná kenegetni magát.

21L

2012. ápr. 5. 11:20
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
keress inkább másik orvost. ha nem gumival védekeztek, akkor a visszafertőzésnek nagy az esélye.
2012. ápr. 5. 11:26
 2/17 A kérdező kommentje:
Nincs fél éve, hogy orvost váltottam. A városban 2 nőgyógyász van + egy onkológus. (egyetlen kórház van a városban, minden magán rendelő megszűnt.)
2012. ápr. 5. 11:28
 3/17 anonim ***** válasza:

Ha nem gumival védekeztek ilyen esetben, akkor ahogy az előttem szóló is írta, könnyebben visszafertőződhetsz. A hüvelyedbe jutó ondó pedig megbontja a hüvely savas kémhatását és ezzel segítheti a fertőzések kialakulását. Van aki ezért érzékenyebb rá, van aki nem. Érdemes ezt a védekezési módot az ilyen kritikus időszakokban átgondolni.

Lehet kapni manapság hüvelyi probiotikumot, az segíti a jó bacillusok megtelepedését amik védik a fertőzéstől.

Ezen felül pedig javaslom, ha van rá módod keress föl egy belgyógyászt mert a candida is okozhat ilyen tüneteket. A bélrendszerből egy idő után bárhová átterjedhet, és mondanom sem kell hogy azért a végbél és a hüvely között nincs akkora távolság, hogy ez gondot okozzon neki. Miután alapvetően a bélrendszeredben tenyészik, onnan simán mindig visszafertőzheted magad. Egyik barátnőm is így járt, sokáig küzdött hasonló tünetekkel, aztán kiderítették, hogy candida.

Miután ez a jelenség az összes eddigi barátodnál előfordult, nem gondolnám, hogy alapvetően tőlük indulna ki ez a dolog.

2012. ápr. 5. 11:40
 4/17 A kérdező kommentje:

Az elsőnél azt hittem, hogy megcsal.

A másodiknál is, hiszen szakítás előtti hónapban eléggé rossz viszonyban voltunk.

De a mostani tuti nem lép félre.

Én pedig mindig hűséges voltam.

Köszi, akkor elmegyek belgyógyászhoz.

2012. ápr. 5. 11:46
 5/17 anonim ***** válasza:
Nem ártana az immunrendszeredet erősíteni.
2012. ápr. 5. 12:02
 6/17 A kérdező kommentje:

Mivel?

rendszeresen szedek c vitamint. :S

2012. ápr. 5. 12:02
 7/17 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy alkatodból adódóan könnyebben kijön rajtad a gomba. Én megpróbálnám a kombit megint úgy, hogy közben a barátod is keni magát. Ne hordj tangát, csak pamut alsóneműt, ne használj lenn szappant és tusfürdőt sem, hanem vegyél laktacidot. Én ugyanígy voltam, mint te, mire rájöttem, hogy a szőrtelenítéshez használt szappan volt a ludas, egyszerűen megborította a ph-mat odalenn. Ha ez sem segít, elmennék egy közeli városba, vagy megyeszékhelyre magándokihoz.
2012. ápr. 5. 14:45
 8/17 anonim ***** válasza:
Fogamzásátlót szedsz?
2012. ápr. 5. 17:39
 9/17 A kérdező kommentje:
Igen. Cypromixet.
2012. ápr. 5. 18:20
 10/17 anonim ***** válasza:
És ezt mire kaptad? Merthogy igazából hormongyógyszer, és csak a mellékhatása a fogamzásgátlás.
2012. ápr. 5. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!