Mikor ajánlott bio joghurtba mártott tampont használni?
Erről már én is olvastam és teljesen kiakadtam : nem dugdosnék fel semmit a hüvelyembe, főleg nem joghurtot!
Viszont lehet kapni a patikában TEJSAV-at, amivel lehet a hüvelyt öblögetni, ha már muszáj...
(Megjegyzem, ezt is inkább nőgyógyász javaslatára kellene végezni, mert ártani is lehet a túlzott hüvelyöblögetésekkel.)
Ebből a tejsavból csak kicsit kell vízbe önteni és ezzel öblögetni.
Egyetértek az előző beíróval : ne próbálj ki mindent, amiket különféle oldalakon ajánlgatnak!
Köszönöm a válaszokat.
Annyit fűznék hozzá, hogy több embertől is hallottam már, hogy kipróbálta, és egyiküknek a nőgyógyásza ajánlotta. Ezért gondoltam, hogy megkérdezem.
Ez a joghurtos tampon nagyon beválik, ha csak olyan enyhe kellemetlen érzésed an. Kis feldörzsölődés, hüvelyflóra-vesztés: ez a "Mindjárt elkapoh valamit érzés."
Ez egy régen bevált természetesgyógymód, egészségügyiseknek is illene ismerni. Ugyan az, mint a drogériás tejsavas lemosók. Lehet a betétre túrót kenni, és azt viselni egy-két napig. cserélgetni persze. Ha legyengültél, így visszaállíthatod a védekező rendszered. De ha már elkaptál valamit, gombát vagy mást, akkor ez már késő. Akkor gombaellenes hüvelykúp és kenőcs kell, vagy kombinált, ha nem tudjuk, baci-e. Vag ytabletta, ha tudjuk. Szóval nőgyógyász. Amíg csak csíp, addig még érdemes próbálkozni, még hátha a megelőzés szintjén vagy. Ha 36 óra alatt nem jobb, akkor későn ébredtél, akkor orvos.
A gomba megbújik valahol a lakásban. Főzd ki a törölközőket, fertőtlenítsd ki az összes bugyit, ágyneműt, és sterilizáld le a barátodat. (mondjuk 3 napig kened Canestennel TE!!!)
Ha nagyon sok cukrot, élesztőt, lisztet eszel, és kevés zöldséget, az is oka lehet, hogy újra elkapod.
Élőflórás joghurtot használj. Tényleg nagyon jó, ha időben kezded.
A fenti választ kijavítanám, sok élelmiszergyógyszer egyben: Citrom és méz az immunrendszer javításásra, aludttej napégésre, paradicsom a gyulladt pattanásra, hársfatea hűlésre, csokoládé kedélyjavításra, vérszegénységre, hagyma a bacik ellen...sorolhatnám.
Ha esetleg bakteriális fertőzésed van, meg lehet próbálni éjszakára feltenni egy gerezd fokhagymát kissé összenyomva egy gézbe befogni úgy, hogy kialakuljon egy lelógó szál, mint a tamponnál, és nppal pedig a joghurt. S közben kamillás lemosás. A gyári készítményeket ugyan ezekből csinálják.
Ha nem segít, 1-2 nap, akkor doki.
Jók ezek a házi szerek, sokan használják.
Ha szeretnéd ezt látni könyvben leírva, "házi gyógymódok inden betegségre" c. könyv nagyon részletes és szakszerű, délután megnézem, ki is a szerző.
Nekünk ezek aháziszerek jobban beváltak mint a gyógyszerek. Természetesen nagy betegséggel orvoshoz mennénk, de kis házi kellemetlenségeket nagyon jól lehet orvosolni, és gyorsan. Ráadásul nem kerül ezrekbe.
Annyit tennék hozzá a fentiekhez, hogy gomba mindg van a hüvelyedben, csak kis mennyiségben. A baj akkor van, amikor kórosan elszaporodik. Ezt okozhatja fogamzásgátló, antibiotiumos kúra, lerobbant immunrendszer, stressz, túl sok cukor bevitele a szervezetedbe, szóval sok minden. Vanesten hüvelykúp és kenyőcs kell három napig, és rendbejössz. Utána tejsavas irrigálás, hogy helyreállítsd a normál hüvelyflórád, de nem kell túlzásba vinni, egy hónapban 1-2 irrigálás bőven elég.
A tejsavas irrigálás régebbi módja a joghurtos eljárás. Nem hülyeség, tényleg beválik - de a tejsav jobb és higinikusabb, na meg egyszerűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!