Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan, milyen időközönként...

Hogyan, milyen időközönként használjak probiotikumot, joghurtba mártott tampont stb?

Figyelt kérdés
Már több mint egy éve folyamatosan szenvedek a bakteriális fertőzésemmel. Mindig sikerül "kiölni" a gyógyszerekkel, hüvelytablettákkal egy időre, de aztán mindig visszajön!! MIÉRT??? Ugy hallottam, hogy a hüvelyflóra savas állapotának a megőrzéséhez jók az imént említett dolgok....ez igaz? Hasznosak lehetnek?? Írjatok léci, kinek mi a tapasztalata....köszike, egy szenvedő lány :S
2009. ápr. 30. 20:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Probiotikumként a propoliszt és a grapefruitmag kivonatot ajánlanám. Mindkettőt kúraszerűen . Négy hetes kúra, azt követően 3 hét szünet.

A táplálkozásod megváltoztatása azonban nagyon fontos.

Próbáld kerülni a cukrokat és az élesztős kelt tésztákat.

Ha már ezt a két féle dolgot kiktatod jelentős javulás állhat be.

Igen kiváló a tejsavas kezelés, de én inkább a jughurtot csak külsőleg ajánlanám.

Van a LACTACYDnak speciális hüvely irrigálója, öblítésre inkább azt javasolnám.

Nagy hüvelyfora borítók: menstruációs vér, spermium( a lugos ph miatt).

Ha ez nálad is így van, akkor a menzi lezajlását követően két napig, közösülés után pedig azonnal öblíts.

Remélem tudtam segíteni!

Jobbulást kívánok.

2009. ápr. 30. 21:42
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, és igen tudtál segíteni, ugyanis én ezekről semmit nem tudok, tudtam ezidáig! :) Amugy azt, hogy az édességet, cukros dolgokat el kell kerülni, azt a gombára értik, nem? Vagy nem tudom.....köszike mégegyszer!!
2009. ápr. 30. 21:54
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen a CANDIDA a cukorból, illetve a lebomlott szénhidrátokból táplálkozik. A grapefriut mag kivonat kb. 600 gombafajt gyilkol ki, tehát ezért nagyon jó megelőző anyag.

Tehát fő cél a hüvelyflora savas közegének óvása és a CANDIDA támadásának és kiújulásának megelőzése.

Az irrigálással csak nyínján bánni, mert abból sem ajánlott a gyakori alkalmazás, de a gombás hüvelyváladék pangása nagyon káros, ezért amíg az egyensúly be nem áll heti két, azt követően kéthetente egy alkalommal célszerű tisztaságot varázsolni a hüvelyben és tejsavat ( lactic acid , melyet a LACTACYD is tartalmaz) a hüvelybe juttatni.

A tiszta natúr jughurt, kefír is tartalmazza, tehát az ezekkel történő intim lemosás is kiváló.

Tisztasági betétet gyakran cseréld és menzi alatt bármilyen kényelmetlen is, de amíg a gombafertőzés fennáll a tampon használatát messzire kerüld el. Magába szívja a vért és a gombás nyákot, mert hát ez a feladata, és ezáltal a vér és a hüvelyváladék a hüvelyben kezd el lebomlani, főleg ha a tamponcsere a három órát meghaladja.

Jobbulást kívánok!

2009. máj. 1. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!