Natúr joghurttal tényleg helyrehozható a hüvelyflóra? Van egy gyógynövényes könyvem abban is írják, hogy egy tampont mártsunk bele egy joghurtba és egy éjszakán át hagyjuk fent a hüvelyben. Ez tényleg segíthet? Valaki próbált már ilyet?
ez tenyleg pocsek. En ha gombas fertozest kapok, canesten kupot szoktam venni a gyogyszertarban +canesten kremet, azzal 3 nap alatt elmulik a dolog. Fontos, hohy a szexpartner is kezelve legyen a kremmel kb. egy hetig. Ezenkivul a hüvelyflora visszaallitasara veszek Döderlein Med kapszulat, par napig hasznalom es jobb vagyok mint uj koromban. :)
Bugyikat, torolkozoket 90 fokon kimosni, aztan kivasalni. Harom torolkozo kell, egy a pun.cinak, egy a labadnak, egy mega maradek alkatreszeidnek. Vegyel nedves WC-papirt, nagydolog utan torold le magad rendesen, meg jobb, ha lemosod magad.
Ja, muszalas bugyit felejtsd el mindorokre. Ennyit tanacsolt a dokim, nekem bevalt. Kicsit macera, de megeri.
Az első ostoba hozzászólás miatt írok nektek.
A hüvelyflóra egyensúlyát alap estben is baktériumok tartják fent. A Lactobacillus (tejsavbaktérium) cukor lebontásával tejsavat termel, ami védelmezi a hüvelyt a külső kórokozókkal szemben, és fenntart egy egészséges egyensúlyt a hüvelyben természetesen megtalálható baktériumok és gombák között (ezt hívják Döderlein flórának).
A bolti hüvelyflóra helyreállítók is mind ezeket a Lactobacillusokat tartalmazzák, nézzétek csak meg az összetevőket. (A Cikatridina nem ilyen!! Nekem hüvelyszárazság ellen ajánlotta a nőgyógyász akár csak egyszer menzesz utánra.) És ez a baci van meg egy jó minőségű lehetőleg házi vagy bio joghurtban is. A legolcsóbb Danone-nal ne is próbálkozzatok. A joghurtos verzió természetes és olcsó, nekem egy német nőgyógyász ajánlotta először a flóra erősítésére. Azt ajánlotta, hogy egy legkisebb tampont ha otthon vagyok, akár reggel és este mártsam be joghurtba, és helyezzem fel. Azt mondta úgy 10-15 perc elég, nem kell vele éjszakázni, a lényeg hogy a joghurtot kell valahogy odajuttatni.(És vigyázzatok, hogy sose felejtsetek bent tampont hosszabb időre).
A BETÉT és p*** témához:
Ne hordj betétet!! Ez nagyon fontos, kérdezd csak meg az orvosodat (gondolom nem ő mondta neked hogy vegyél éjszakára).
Bugyit hordani valóban ajánlott ilyenkor éjszakári is, hogy a kifolyó hüvelykrémek, -kúpok,-kapszulák maradványait ne kend szét az ágyadban. De a betét, se tisztasági, de egészségügyi meg pláne nem ajánlott! Nekem visszatérő problémám van már 3 éve, és nagyon sok orvossal beszéltem már, sok mindent olvastam. Amiben mindenki egyetértett:
- Hagyj el mindenféle betétet menzeszen kívül. "Igen ez elsőre kellemetlen lehet, de ha meg akar gyógyulni..."-mondta a nőgyógyászom. Ugyanis bármilyen betétet viselsz, szigetel, benntartja a nedvességet, tehát benne ülsz egész nap/éjjel, és ez csak a kórokozóidnak kedvez. A bugyiban elsőre kellemetlen ha kifolyik valami (én ilyenkor a mosdón kicsit fel szoktam itatni wc-papírral), de utána elég hamar megszárad, és a betéttel ellentétben jobb szellőzést biztosít. És igen, "koszos" lesz a bugyid és kész. De erre van.
- 60°fokos mosás alatt nem pusztulnak el a bacik. De mivel ez elég hamar tönkreteszi a ruhákat, én éppen 60 fokon egy külön adagban mosom csak a fehérneműket és a törülközőmet. A rendszeres törülköző mosás is ajánlott.
- Csak kényelmes pamut bugyi javallott. Megint csak azért, mert a műanyag nem szellőzik úgy, jobban befülled, bepállik. A tanga pedig tilos. Rosszat tesz az intim higiéniának, mert hozzádörzsölödik minden részedhez, felszedve az összes bacit, amit aztán ahogy mozogsz, szépen szétkensz. Nőknél mind a húgycsőnyílás és végbélkimenet nagyon közel van a kényes területhez, növelve a fertőzésveszélyt.
- Az intim higiénia fontos, de ha túlzásba viszed az is árt. Általában egy vegyszeres mosdásnál (intim mosakodó géllel) több nem ajánlott egy nap.
- stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!