Miből áll egy gyermek nőgyógyászati vizsgálat? Mit csinálnak?
Ezelött 30 évvel még jóformán nem létezezz nöi nögyógyász, de eszébe sem jutott volna senkinek ilyen ötlet, hogy "lelki" károsodást okoz valakinek, ha egy férfi ORVOS megvizsgálja, még akkor sem, ha az illetö kislány volt. (Elárulom, abban az idöben a férjes nöt többsége sokkal szégyenlösebb volt, mint a mai nök általában!)
Ennek ellenére sem olyan esetröl nem hallottam, hogy az orvosnak perverz érdeklödése lett volna, sem hogy amiatt egyetlen lánynak is komoly károsodása lett volna, mert a nöorovs férfi volt.
Ez tipikusan a túlszexualizált, beteges gondolkodású emberek fejében fordul meg, és sajnos ezek aztán belenevelik a gyerekeikbe is ezt a kóros gondolkodásmódot.
Ezelött 30 évvel még nem jártak a nők szűrővizsgálatokra és pontosan azért aggódom én, hogy azok a kislányok akiket a legszégyenlősebb korukban férfi nőgyógyász vizsgált meg, sajnos nem is járnak rendszeresen szűrésre. Kár...
És nagyon nagy kár az is, hogy a nőkről nagyon gyakran a férfiak döntenek, anélkül hogy megkérdeznék őket, vagy hogy megfordulna a fejükben egyáltalán az hogy mi lenne a jó nekik, mert annyira nem érdekli őket!
Bizony nagyon sok nő egy kisebb fajta nemi erőszakként éli meg a vizsgálatokat, de a férfi nőgyógyászok fütyülnek erre, sőt megalázzák őket mint "hisztis tyukokat".
Na de a teteje az egésznek az a férfi, aki a 10-15 éves lányok nemi szerveinek nézegetését, tapogatását tűzi ki élete céljául! Vagy eszébe se jut, vagy ami a valószinűbb, hogy magasról tesz rá.
# 31
"Ennek ellenére sem olyan esetröl nem hallottam, hogy az orvosnak perverz érdeklödése lett volna"
pl:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__23445..
Nézz körül , találni fogsz!
Az nagyon jó, hogy veled ilyen nem történt.
itt is egy 31. nek,
szerintem aztán legyen elég, mert a végén elijed a kislány is, ezért is javasolnám a női dokit.
Tudjátok, azért azon elgondolkodom, ha egy férfi a gyereklányok nemi szerveire szakosodik KIZÁRÓLAGOSAN!
Ott azért valami nem egészen gömbölyű....
# 31
"Ezelött 30 évvel még jóformán nem létezezz nöi nögyógyász, de eszébe sem jutott volna senkinek ilyen ötlet, hogy "lelki" károsodást okoz valakinek, ha egy férfi ORVOS megvizsgálja"
Ezt te honnan tudod? 30 évvel ezelött közvéleménykutattál ebben a témában?
De bizony, hogy volt trauma a fiatal lányoknak anyám korában! Beszélgettem vele erről és mesélte, hogy nagyon sok lány soha nem ment el nőgyógyászhoz, csak szülni volt "kénytelen", mert abban az időben szinte csak férfi nőgyógyászok voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!