Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Problémás menstruáció! Előford...

Problémás menstruáció! Előfordulhat a meddőség veszélye?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, hat évvel ezelőtt jött meg először. Azóta 72x kellett volna menstruálnom, de ehelyett körülbelül 28-30-szor történt meg. Az oka: három- négy vagy több havonta van menzeszem, és nem azért, mert terhes vagyok (az idióta kommentelők kíméljenek). Írattam fel fogamzásgátlót, mondván, az pár hónap alatt helyrehozza. Egy évig szedtem, addig normális volt, majd újra hiányos volt. Kipróbáltam mindenféle életmódot, egészségesebben élek, de jelenleg már a negyedik hónapja késik. Egészen eddig nem igazán izgattam magam, de most félek, mi lesz, ha nem tudok gyereket vállalni? A napokban felkeresek egy szakembert, de mégis, van esélyem attól rettegni, hogy nem lehet gyerekem?
2012. márc. 21. 21:24
 1/3 anonim ***** válasza:

A fogalmzásgátló egyáltalán nem volt okos ötlet, mert NEM hozta rendbe a hormonrendszeredet, hanem még inkább leálltotta a saját szabályzást. Ugyanis a tabletta kikapcsolja a saját hormonrendszert, és ehelyett a tablettában lévö hormonok irányitják a szervezetet. A tablettaszedés alatti vérzés NEM menstruáció, és csak azért jön meg rendszeresen, mert a tablettában lévö hormonok okoznak megvonásos vérzést.

Azt nem tudom, hogy számoltad ki, hogy hányszor kellet volna megjönni, ugyanis az nagy tévedés, hogy mindenkinek 28 nap a normális, 21 és 35 nap között a megszokott a legtöbb nönél.

HA tényleg több hónapos idöközökben jön csak meg a menzeszed, akkor keress meg egy nögyógyászt, aki kivizsgálja az okát, és utána segit rendbehozni a hormonrendszeredet. Ha fogamzásgátlót akar felirni, akkor keress másikat, mert az nem segit.

2012. márc. 21. 21:33
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy a nőgyógyász kivizsgált-e, vagy csak odamentél, hogy szeretnél fogamzásgátlót. Ha szervi okot nem talált a nőgyógyász endokrinológiára kérj beutalót, de később ez tényleg problémát jelenthet gyermekvállalásnál kezeletlenül.
2012. márc. 21. 22:01
 3/3 anonim ***** válasza:

Elsőnek igaza van, méghozzá maximálisan.

A nőgyógyász mellett (vagy akár helyett) inkább endokrinológust javaslok.

Egyébként ilyen ciklussal feltehetőleg nincsen peteérésed, anélkül pedig nem lesz baba sem. Ez nem azt jelenti, hogy soha nem lehet babád, de a jelenlegi állapotban igen kicsi az esély arra, hogy spontán teherbe ess. (De persze vmennyi van, úgyhogy ha még nem akarsz babát, akkor védekezni még kell!).

2012. márc. 21. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!