Nem sok gyógyszer ez egy kicsit hüvelygombára?
Kaptam szájon át bevehető gyógyszert (mycosyst-gyno), és kaptam 2 adag Gynazol krémet. Ezek a hivatalos gyógyszerek, és mellé javaslatként még ráírta a kezelőlapomra, hogy használjak el 3 canesten hüvelytablettát.
Kérdeztem is tőle hogy ilyen nagy a baj, hogy ennyi minden kell? Az volt a válasza hogy nem, és folytatta a kezelést.
Még ezek után is menstruációnál ellen tampont használjak, utána pedig Lactofeel hüvelykrémet a flóra visszaállításra, majd Cikatridina kúpot a nedvesítésre.
Nem kételkedem az orvos tudásában, mert jó orvos, csak ennyi gyógyszert még elmondani is sok, nemhogy beszedni meg használni :w
Azon gondolkoztam, hogy a Canesten hüvelytablettát nem hagyhatnám e ki, ha közben szedek grapefruit mag kivonatot és csinálom a candida diétát.
21L
A Canesten kúp fogja a hüvelyedben lévő gombákat elpusztítani helyileg, én biztos nem hagynám ki.
De a hüvelyflóra visszaállító kúrát sem!
Mivel ha valakinek kárt szenved a hüvelyflórája, pl. gyakori tamponhasználattól, gombás fertőzés utáni gombaölő készítményektől, terhesség során stb., akkor sajnos a hüvelygomba elkezd magától kialakulni, elég gyakran, nem kell hozzá elkapnod semmilyen fertőzést.
Ezt saját tapasztalatból mondom, én most csinálom a 3. hüvelyflóra helyreállító kúrámat. Nálam a terhesség/szülés hozta ki.
de a gyógyszer és a krém is gombaölő és erősebbek is mint a canesten, megnéztem a hatóanyagaikat.
de rendben, ha ezt mondjátok akkor nem hagyom ki :)
ilyen tampont még nem használtam de ez is ilyen flóra helyreállítónak tűnik mert probiotikum van a belsejében ami feloldódik.
Egyszer én is belecsöppentem egy olyan helyzetbe amúgy, amikor nőgyógyászaton nem csak kúpot és krémet írtak fel, hanem ezen felül tablettát is kaptam, sőt nemcsak nekem kellett bevenni, belőle, hanem a páromnak is, hogy elkerüljük a visszafertőződést.
Hát, így hogy utána néztél, tényleg soknak tűnik. Én megmondom neked őszintén, amikor ilyen problémám volt, én a kúpot használtam, a krémet, ami enyhítette a viszketést, égő érzést, közben a párom is használt krémet a visszafertőzés miatt, aztán pedig a hüvelyflóra visszaállító kúrát csináltam meg.
Hogy te miért kaptál ennyi mindent? Csak az orvos tudja.:)
3-as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!