Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nem sok gyógyszer ez egy...

Nem sok gyógyszer ez egy kicsit hüvelygombára?

Figyelt kérdés

Kaptam szájon át bevehető gyógyszert (mycosyst-gyno), és kaptam 2 adag Gynazol krémet. Ezek a hivatalos gyógyszerek, és mellé javaslatként még ráírta a kezelőlapomra, hogy használjak el 3 canesten hüvelytablettát.

Kérdeztem is tőle hogy ilyen nagy a baj, hogy ennyi minden kell? Az volt a válasza hogy nem, és folytatta a kezelést.

Még ezek után is menstruációnál ellen tampont használjak, utána pedig Lactofeel hüvelykrémet a flóra visszaállításra, majd Cikatridina kúpot a nedvesítésre.

Nem kételkedem az orvos tudásában, mert jó orvos, csak ennyi gyógyszert még elmondani is sok, nemhogy beszedni meg használni :w

Azon gondolkoztam, hogy a Canesten hüvelytablettát nem hagyhatnám e ki, ha közben szedek grapefruit mag kivonatot és csinálom a candida diétát.

21L

2012. márc. 20. 15:52
 1/5 A kérdező kommentje:
ja és azt kihagytam, hogy amúgy nem is voltak súlyos tüneteim, se viszketés, se égés se semmi, csak egy kis fehér folyás
2012. márc. 20. 15:57
 2/5 anonim ***** válasza:
a canesten hüvelykúpot én nem hagynám ki. de az utána következőket ('Még ezek után is menstruációnál ellen tampont használjak, utána pedig Lactofeel hüvelykrémet a flóra visszaállításra, majd Cikatridina kúpot a nedvesítésre.') csak indokolt esetben, azaz akkor használnám, ha valóban problémám van, nem pedig az orvos spontán ajánlására.
2012. márc. 20. 16:05
 3/5 anonim ***** válasza:

A Canesten kúp fogja a hüvelyedben lévő gombákat elpusztítani helyileg, én biztos nem hagynám ki.

De a hüvelyflóra visszaállító kúrát sem!

Mivel ha valakinek kárt szenved a hüvelyflórája, pl. gyakori tamponhasználattól, gombás fertőzés utáni gombaölő készítményektől, terhesség során stb., akkor sajnos a hüvelygomba elkezd magától kialakulni, elég gyakran, nem kell hozzá elkapnod semmilyen fertőzést.

Ezt saját tapasztalatból mondom, én most csinálom a 3. hüvelyflóra helyreállító kúrámat. Nálam a terhesség/szülés hozta ki.

2012. márc. 20. 18:38
 4/5 A kérdező kommentje:

de a gyógyszer és a krém is gombaölő és erősebbek is mint a canesten, megnéztem a hatóanyagaikat.

de rendben, ha ezt mondjátok akkor nem hagyom ki :)

ilyen tampont még nem használtam de ez is ilyen flóra helyreállítónak tűnik mert probiotikum van a belsejében ami feloldódik.

2012. márc. 20. 19:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Egyszer én is belecsöppentem egy olyan helyzetbe amúgy, amikor nőgyógyászaton nem csak kúpot és krémet írtak fel, hanem ezen felül tablettát is kaptam, sőt nemcsak nekem kellett bevenni, belőle, hanem a páromnak is, hogy elkerüljük a visszafertőződést.

Hát, így hogy utána néztél, tényleg soknak tűnik. Én megmondom neked őszintén, amikor ilyen problémám volt, én a kúpot használtam, a krémet, ami enyhítette a viszketést, égő érzést, közben a párom is használt krémet a visszafertőzés miatt, aztán pedig a hüvelyflóra visszaállító kúrát csináltam meg.

Hogy te miért kaptál ennyi mindent? Csak az orvos tudja.:)

3-as voltam.

2012. márc. 21. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!