Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha a nőgyógyász hüvelykenetet...

Ha a nőgyógyász hüvelykenetet vesz, annak mennyi idő után van meg az eredménye?

Figyelt kérdés
Még sosem volt semmi betegségem, de olvastam hogy ilyenkor kenetet vesznek és abból állapítják meg. De akkor amíg nincs eredmény addig nem is kezel semmivel?
2012. márc. 17. 17:21
 1/10 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen betegséget akarnak kiszűrni a kenetvétellel. Egy gombás, vagy baktériumos fertőzés kitenyészése pár nap, de pl. a rákszűrés eredménye sokkal hosszabb idő után lesz kész.
2012. márc. 17. 17:31
 2/10 anonim ***** válasza:
azért vesz kenetet, hogy specifikus terápiát tudjon végezni, mert ha csak a vakvilágba ír fel gyógyszert, annak nem szokott jó vége lenni. hogy mikorra lesz meg változó, általában 1 hét, de ha sürgős akkor el tudja intézni, hogy hamarabb is meglegyen.
2012. márc. 17. 17:33
 3/10 A kérdező kommentje:
de akkor addig meg sem gyógyít? tehát 1 hétig úgy kell lennem betegen?
2012. márc. 17. 17:34
 4/10 anonim ***** válasza:
Nálam, mikor hüvelygombát állapított meg a nőgyógyász a tünetek alapján, vett kenetet is, úgy emlékszem 1 hét múlva jött meg az eredménye, de ennek ellenére kaptam hüvelygomba elleni kúpot, illetve tablettát. Az eredmény pedig igazolta az orvost. Candida gomba tenyészett ki.
2012. márc. 17. 17:57
 5/10 anonim ***** válasza:
Na de van valami gondod, vagy csak elméleti a kérdés?
2012. márc. 17. 18:57
 6/10 A kérdező kommentje:
van. péntek este vettem észre. még aznap foglaltam online időpontot a nőgyógyásznál de már csak kedden volt szabad. addig is sok nap fog eltelni így és ilyenkor olyan gusztustalannak és "koszosnak" érzem magam :(
2012. márc. 17. 19:32
 7/10 anonim ***** válasza:
de mégis mi a gondod? úgy tudnak esetleg válaszolni itt neked ha ezt leírod, és amúgy sem tudja senki hogy ki vagy nem kell szégyenlősködni
2012. márc. 17. 21:00
 8/10 A kérdező kommentje:

Nem szégyenlősködöm.

Tegnap kb délben elmentem otthonról, este értem haza és akkor láttam hogy nagyon nagy mennyiségű sűrű fehér folyásom van ami ilyen darabosan állt távolabb a hüvelyemtől. Ma már nem volt olyan sok, délelőtt kétszer ellenőriztem de a bugyimat sem érintette csak ha a hüvelyemhez nyomtam a wc papírt akkor láttam, hogy elég sűrű halványan sárgás váladék van. Most délután óta már kevesebb és fehér színű, folyósabb állagú.

2012. márc. 17. 21:14
 9/10 A kérdező kommentje:
ja és nem büdös, nincs viszket, nem ég és a vizelés sem fádalmas
2012. márc. 17. 21:16
 10/10 A kérdező kommentje:
*fájdalmas
2012. márc. 17. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!