Amikor a puncit tisztítjátok, a nagyajkak belső felületét (illetve a hüvelyen kívüli részeket) szappanos vízzel vagy csak sima vízzel mossátok?
A hüvelyt nem ajánlott semmivel se mosni (mivel öntisztuló). A kisajkakat se.
De a hüvelyen és kisajkakon kívüli részeket lehet szappanozni?
Remélem érthetően fogalmaztam :)
Igen, ottanik is megmosom tusfürdővel :) Akinek érzékenyebb a terület, használhat intim mosakodó gél-t, az kevésbé irritálja a területet.
A sima víz sztem nem elég ott sem.
Köszi a válaszokat!
Én is így gondolom, és én is meg szoktam mosni szappannal a hüvelyen kívül. (illetve a kisajkak között nem, mert ott van nagyon közel a hüvelybemenet és ezért ott már nem szabad szappanozni, esetleg ha egy kis szappan odakerül az nem baj, csak ne kerüljön közvetlenül a hüvelybe)
Azért szokták a sima vizet mondani, mert a szappan kémhatása lehet, hogy nem tesz jót a nemi szervnek, érzékenységet válthat ki. De ez a kémhatás-dolog elvileg csak a hüvelyre érvényes, szóval szerintem az a fontos, hogy a hüvelyt ne mossuk szappannal, de gondolom a többi részen lehet szappannal.
Azért is tettem fel ezt a kérdést, mert nem vagyok teljesen biztos abban, hogy melyik a jobb (egészségesebb) megoldás.
Sajnos nagyon hajlamos vagyok gombára, de ha minden nap megmosom intim lemosóval, akkor szinte sose jön elő, csak ha pár napig kihagyom. Tehát szerintem igenis kell használni.
Amúgy ez az 'öntisztuló' elég furán hangzik. :DD Kb. egy okostelefon jutott eszembe...:DD
Amúgy ez az 'öntisztulás' minden testrészünkre igaz... Régen nem mosakodtak rendszeresen az emberek, a gazdagok sem és nem voltak büdösek, mert a bőrük és a hajuk magától tisztult. Vannak ilyen elvetemült emberek manapság is, akik direkt sokáig nem fürdenek, habár megtehetnék és állítólag tényleg pár hét után elkezd magától tisztulni mindenük. Nekem is volt egy időszakom, amikor az amúgy is gyorsan zsírosodó hajamat sokáig nem tudtam megmosni és észrevettem, hogy egy idő után teljesen olyan lett a tapintása, mintha pár napja mostam volna meg. Nem frissen mosott, csak pár napos. Aki nem hiszi próbálja ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!