Miért rendszertelen a menstruációm még mindig? /19/
Mert már 19 évesen el kéne menned nőgyógyászhoz, ha ő nem talál semmit akkor pedig kérj beutalót tőle endokrinológushoz.
Tudom, milyen bunkó vagyok, hogy nem válaszolok rendesen, bla, bla. De hidd el, ez a legjobb tanács amit kaphatsz
AZ elsö kérdés, hogy mit értesz az alatt, hogy rendszertelen?
Mert ha azt, hogy nem 28 naponként jön meg, akkor nem árt, ha tudod, hogy alig van olyan nö, akinek pont 28 napos a ciklusa.
Ha azt érted ez alatt, hogy nem mindig pontosan ugyannyi idönként jön meg, hanem van pár (2-5) nap eltérés, akkor az megint természetes.
Ha viszont az egyes ciklusok hossza nagyon eltérö, több, mint 8-10 nap, akkor tényleg rendszertelennek lehet tekinteni.
Van elég sok nö, akinek soha nem lesz rendszeres, van, akinek viszont kezelhetö oka van. Azért a legcélszerübb, ha elmégy nögyógyászhoz, aki kivizsgál és esetleg tud adni valamit, amitöl rendbejössz. Viszont arra figyelj, hogy NE fogamzásgátlót adjon, mert az nem javit a helyzeten.
03-05 22:52
Nekem sose volt rendszeres, 30-35 napos ciklusaim vannak.
Stresszhatásra csúszik. Érdekes, olyan stresszre, amit észre se veszek.
Pl. meghalt valakim, akit szerintem nem gyászoltam eléggé. Mégis, ahónapban késett két és fél hetet. Az addigra nagy nehezen 30-35 naposra beállt menzeszem elcsúszott megint...
Kb. 3 évre rá megint kezdett beállni. Most érettségizem, nem érzem magam túl feszültnek. Mégis megint csúszik, még csak 39 napnál tartok, magamhoz képest ez ugye egy hét késés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!