Működik a szervezetem, vagy nem? Kezdek kétségbe esni, félek!
Babával próbálkozunk egy ideje, eljutottunk meddőségi központba is. Amikor odakerültem, 28 napos ciklusaim voltak, uh és laborleletek alapján megállapították, hogy van peteérésem. Igaz, a tüsző nem mindig reped meg, de ennek oka a fokozott inzulinrezisztencia. Elkezdték a petefészek stimulálását inszeminációra felkészülve. Az első inszem a 14. napon volt, mondta az orvos, hogy minden szuper, méretek, időpont, stb. Nem sikerült. Második inszemre megint stimuláltunk, de alig reagáltam a gyógyszerekre. A 19. napra lett akkor a tüszőm, amit érdemes volt inszeminálni. Az se sikerült. Most volt a 3. inszem, a 18. napra értem el azokat a méreteket, amiket az első inszemnél a 14. napra, illetve a gyógyszerek előtt magamtól is. Még nem tudom, hogy sikerült-e, de úgy veszem észre hogy nem.
Most ki kell hagynunk egy hónapot, vagy kettőt, hogy pihenjen a szervezetem, plusz egyéb dolgok miatt is. Mire számíthatok? Ha bika gyógyszerekkel alig működtem, akkor mi lesz gyogyi nélkül? Nem lesz ciklusom sem?
ha túlzott mennyiségű hormont kap a szervezeted gyógyszer formájában, akkor a szervezeted saját hormontermelése időszakosan csökken, vagy teljesen leáll...
a hormonkezelés megszűnte után a működés egyes hormonok esetében helyreáll, más esetben, (pl inzulin) soha többé nem termel a szervezet saját hormont. a ciklusod viszont ettől nem biztos, hogy leáll.
a működési mechanizmusa elég bonyolult a nőknek, de a tüsződ érését az is késleltethette, hogy a korábbi tüsződet stimulálták, így a kialakuló sárgatest hormonjai a progeszteron és az ösztrogén leállították a hipofízis FSH nvű hormonjának(azaz a tüszőserkentő hormonnak) a termelését, ezt nevezik a biológiában Feed back controllnak, vagyis a negatív visszacsatolás elvének, ami egyébként stimulálás nélkül ugyanígy működik, csak felerősödhetett a 2 hormon hatása. gondolom ezért is kell most várni kicsit, hogy helyreálljon a hormonháztartásod. amúgy meg ne stresszelj, mert a stressz mindennél jobban csökkentheti az esélyeiteket, úgyhogy csak nyugi, és hajráXDXD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!