Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Inzulinrezisztencia-diéta,...

Inzulinrezisztencia-diéta, mit egyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 30 éves nő vagyok, egy éve próbálkozunk babával, és egy méhen kívüli terhesség után kiderült, hogy IR-m van. Merckformint fogok szedni holnaptól, és próbálok felkészülni a diétából is. Az 5 étkezésből a 4 "kisebbet" megoldom, azokra bevásároltam a megfelelő ch tartalmú dolgokat, de mi legyen az ebéddel? Sajnos a munkám miatt nem fogok tudni mindig főzni. Ilyenkor érdemes szerintetek kipróbálni a Norbi vagy a Gastroyal ebédeket, amiben fel van tüntetve a ch mennyisége? És vajon tényleg annyi ch van a kajákban, mint amennyit odaírnak? Ti hogy oldottátok ezt meg?

Köszi a válaszokat előre is!

2012. febr. 29. 13:41
 1/9 anonim válasza:

Ez engem is érdekelne, mert én 22 vagyok, de nagyon magas az inzulin szintem és még az egyik hormon is, most derült ki. :(

Nekem is Merckformint írtak, de negyed szemével kezdtem csak, utána most fél szemenként szedem a nőgyógyász javaslatára, hogy fokozatosan hozzászokjon a szervezet.

A kaját én a suli mellett nehezen oldom meg, de teljes kiörlésű dolgokat eszem, a cukrot teljesen kiiktatom. Zöldség, gyümölcs, búzacsíra stb.

Nem tudom, hogy megéri-e ilyeneket rendelni, de arra vigyázz, hogy tésztát se ehetsz sokat, még akkor se, ha durum és ilyenekben rendesen szokott lenni. Szóval alaposan gondold át, mert nem tudni, hogy ökör árakért mit fogsz enni. Ráírni, bármit rá lehet.

Sok sikert a babához. És biztos összejön, mert voltam a G1-ben és hasonló dolgok miatt volt ott egy nő és most már babát vár. :)

2012. febr. 29. 14:38
 2/9 A kérdező kommentje:

Szia, köszi a választ! Hát, utánajártam az ebéd házhozszállítós cégeknek, és végül a Vitálkonyha mellett döntöttem, ami Katus Attilával karöltve gyártja az egészséges ételeket. Hétfőn hozzák először, úgyhogy tapasztalat még nincs, de a leírások alapján fincsi kajákra lehet számítani :) És ami külön jó, hogy a rendelésnél az étlapon a kalória és a szénhidráttartalom is fel van tüntetve, ami nekem nagyon fontos.

Remélem, fél év diéta után normalizálódik majd annyira az inzulinom, hogy próbálkozhassunk a babával, mert már nagyon szeretnénk!

2012. márc. 1. 15:02
 3/9 anonim válasza:

Biztos normalizálódni fog a szinted hamarosan! :) (Nekem sajna nem, mert 1-2 évre kell terveznem a gyógyszerrel a nőgyógyász szerint. :()

Ha nem nagy kérés, akkor légyszi majd írd már meg a tapasztalatodat az ételekkel kapcsolatban, mert lehet, hogy én is benevezek erre. :)

2012. márc. 1. 16:20
 4/9 anonim válasza:

Szia!

wwww.egészségkonyha.hu oldalán megtalálod az M8-as menűt!!!Ebben ebéd és vacsora van.nagyon jó!4.hónapja rendelem,változatos, finom!Török Eszter dietetikus rakta össze, direkt IR ,PCPS betegeknek!!Szívből ajánlom!!!Napi összeg kb.1100 ft.Nézd meg nagyon ajánlom!már reggel 6 előtt az ajtómnál van az étel.:o))

2012. márc. 1. 21:12
 5/9 anonim válasza:
én ajánlottam az egészségkonyhát!És még annyit, hog ynem mindegy milyen felszívódású ch van abban amit eszel.gyors vagy lassú.érdemes elmenni diétás tanácsadásra.Norbiék kajája jó, de nem nekünk, hanem az egészséges embereknek.nekünk sajna be kell vinni a szervezetbe a megfelelő mennyiségű és minőségű ch-t.
2012. márc. 1. 21:14
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, jövő héten megírom milyen a vitálkonyha, aztán ha nem tetszik, lehet hogy kipróbálom az egészségkonyhát :)
2012. márc. 2. 10:56
 7/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Eddig két kaján vagyok túl, és azt kell mondjam, maximálisan meg vagyok elégedve! Hétfőn mozzarellás csirkemell volt pitában, friss salátával, nagyon fincsi volt, és elég nagy adag, nem is bírtam megenni az egészet. Ma pedig gyros csirkemell volt görög salátával, és ez is nagyon fincsi volt :) Szóval eddig bejött, remélem a hét hátralévő része is ilyen pozitív lesz :)
2012. márc. 6. 16:19
 8/9 anonim ***** válasza:
A nem túl zsíros hús dominanciája maradhat. CH forrásokból pedig a magas GI magas GL értékűeket kerülni, a magas GI és alacsony GL az maradhat, de ritkábban, aztán az alacsony GI és alacsony GL az amiből a fő köreteket vagy ételeket célszerü válogatni. Az egészséges embereknek való sem mondhatni teljesen ideálisnak, max kitolódik a betegség, de nem CH szempontok miatt abban is lenne még mit módosítani. Káros növényi fehérjék, béláteresztő szindróma, allergia, autoimmun betegségek.
2013. jún. 30. 16:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Az M8 nem üti a barnarizst, a túrót, a tönkölyt, zabot. Ezek mind problémásak. Rizsből tökmindegy milyen fajta, nagy CH terhelés, tönköly húzós autommun, zab kevésbé, de szintén. Túró külön mise. Inzulinszorzó faktorok, növekdési hormonok, stb.
2013. jún. 30. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!