Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Cukorbeteg nők szoktak gyereke...

Cukorbeteg nők szoktak gyereket vállalni? Olyanra gondolok aki tartósan cukorbeteg és nem terhességi.

Figyelt kérdés
Nemrég mértek nálam éhgyomri 7,4-es vércukrot ami nem extrém magas és gyereket is vállalhatnék ilyen értékek mellett. Az orvos gyógyszert javasolt viszont a gyógyszer nem szedhető terhesség és terhesség tervezése alatt de inzulint sem akarnak fölírni 7,4-es vércukorra csak ha beszedek egy tucat gyógyszert és nem viszi le. 2 éven belül szeretnék egy újabb terhességet és nem tudom mit tegyek.Annak nagyon magas értéknek kell lenni,hogy inzulint írjanak föl.Kezdjek el tablettát szedni majd állíttassam át magam inzulinra vagy egyek még kevesebbet amivel letornázom 5,7 alá. Mennyi idő kell ahhoz,hogy kiürüljön a gyógyszer a szervezetből?Melyik a rizikósabb ha szedek gyógyszert vagy hagyom 8,2-őn az értéket?Mert inzulin nem jöhet szóba.Hogyan kell ezt megszervezni?

2012. febr. 22. 12:30
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Szerintem sem kell csak a házi orvosra hivatkozni.Mindig megszívtam mikor a házi orvosnál leragadtam.
2012. febr. 22. 13:42
 12/17 anonim ***** válasza:
Alapból a törvény szerint vércukor beállítást csak belgyógyász csinálhat!!!
2012. febr. 22. 13:51
 13/17 anonim ***** válasza:

10. válszolónak.

Nehogy már 8-as cukorral inzulinra állitsák. Kezdésnek remekül használ egy diéta, max. valamilyen gyógyszerrel kombinálva.

Ettől függetlenül tényleg nem árt felkeresni egy diabetológust, nagyon hasznos tanácsokat tud adni.

2012. febr. 22. 16:12
 14/17 anonim ***** válasza:
Írta, hogy hiába diétázott, nem ment lejjebb. Engem beállítottak inzulinra 8-as cukorral.
2012. febr. 22. 16:14
 15/17 anonim válasza:
Nővérem 1-es típusú cukorbeteg, és már 4 hónapos terhes. Kicsit több odafigyelést igényel a dolog, kezdve azzal hogy a hemoglobin A1C-je is 7.0 alattinak kell lennie a terhesség egésze alatt. Ugye ez a vércukorszint 3 hónapra vetített átlaga. Másik fontos dolog hogy hajnaltájt mindig hiploglikémiája lesz, muszáj felkelnie enni valami édességet hajnal 4-5 fele, gondolom a kicsi rengeteg energiát von el tőle.
2012. febr. 22. 18:49
 16/17 A kérdező kommentje:
Legfeljebb még szigorúbban diétázok.Azt mondta a házi orvos ,hogy még egy hónapig próbáljam még szigorúbban tehát 0 csoki,0 nasi,0 süti,0 déli gyümölcs.Szóval még mértékletesen sem.
2012. febr. 22. 20:08
 17/17 anonim válasza:

1-es típusú cukorbeteg vagyok 7 éves korom óta, és a 3. babámat várom. :) Nem volt semmi gond az első kettőnél sem velem, sem a gyerekekkel. ÉS veszélyesztetett sem voltam, mármint olyan értelemben nem, hogy nem voltam kórházban csak, mikor szültem, nem kellett feküdnöm...stb. Egyetemre jártam az elsővel, a másodikkal meg gyerekeztem itthon. :)

Én ugyan mindig inzulinos voltam, de a helyedben letojnám a körzeti dokit, keresnék egy belgyógyászt (Pl. Vörös Péter, István kórház mert ő foglalkozik nem terhes, meg terhes cukrosokkal is), és vele konzultálnék. Mi lehetünk itt okosak, de bitos megvan erre a protokoll, nem vagy egyedül "cukrosként" h babát szeretnél. Lehet h ő is csak diétáztatni fog, lehet azt mondja most gyógyszer, aztán inzulin, ha majd élesben próbálkoztok... A lényeg, h mindenképp mond el neki, hogy babát szeretnétek, erre alapozzon.;)

2012. ápr. 29. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!