A Mensmentis tényleg annyira, mint amennyire sokan mondják? PCOS-ból, van olyan, akinek segítettek kigyógyulni, ha igen, mivel?
ja azt elfelejtettem írni,hogy hormon vizsgálatom is volt már.
A nőgyógyászom azt mondta rá,hogy a totál tesztoszteron mutatott mutatott magasabb értéket egy kicsivel és még valami olyasmit,hogy "anti ovuláció" van,de ebben nem vagyok biztos,nem akarok hülyésget mondani.
A pajzsmirigyem meg egyáltalán nem magas,mármint a TSH.
Fogalmam sincsen azután mit lehetne még vizsgálni,már annyira tehetetlennek érzem magam...:/
Nem nem hat a szőrösödésre és pattanásra ha erre akarsz valamit hallgass a dokira. Egyébként meg íme a betegtájékoztató amit úgy látszik nem olvastál el kellően figyelmesen:
Milyen típusú gyógyszer a Merckformin?
A metformin, a Merckfromin hatóanyaga, a cukorbetegség kezelésére alkalmazott készítmény, a gyógyszerek biguanidoknak nevezett csoportjához tartozik.
Az inzulin a hasnyálmirigy által termelt hormon, mely lehetővé teszi, hogy a szervezet szövetei a cukrot (glukózt) felvegyék a vérből. A szervezet a glukózt energiatermelésre használja fel, vagy elraktározza későbbi felhasználás céljára.
Ha önnek diabétesze (cukorbetegsége) van, akkor hasnyálmirigye nem termel elegendő inzulint, vagy szervezete nem képes megfelelően felhasználni a saját maga által előállított inzulint. Ez a vércukorszint emelkedéséhez vezet. A Merckformin elősegíti a vércukorszintnek a normálishoz lehető legközelebbi értékre való csökkentését.
Ha Ön a túlsúlyos felnőttek közé tartozik, a Merckformin hosszabb távú szedése segít a diabétesszel összefüggő szövődmények kockázatának csökkentésében.
Milyen betegségek esetén alkalmazható a Merckformin?
A Merckformin a 2-es típusú diabéteszben (más néven nem-inzulin-dependens cukorbetegségben) szenvedő betegek kezelésére alkalmas, amennyiben a diéta és a testmozgás nem elegendő a vércukorszint megfelelő szabályozásához. Különösen túlsúlyos betegek kezelésére használatos.
Felnőttek a Merckformint szedhetik önmagában, vagy a diabétesz kezelésére alkalmas egyéb szerekkel (szájon át szedhető gyógyszerekkel vagy inzulinnal) együtt.
10 év feletti gyermekeknek vagy serdülőknek a Merckformin adható önmagában vagy inzulinnal együtt.
Szia! NEM, NEM ÉN VOLTAM, ÉN MOST VAGYOK!
Én vagyok, aki ajánlotta. Ne hallgass arra,aki azt írta, hogy nem segít. Az van, hogy ha megnézik a terheléses inzulin vizsgálaton, és úgy látják, hogy magas az inzulinod, akkor bebizonyosodik, hogy nálad is az van, ami pl. nálam volt, hogy a magas inzulin szint miatt megemelkedik a tesztoszeron, emiatt szőrösödsz, és emiatt vagy pattanásos is. (én nem szőrösödtem, hanem híztam hasra ettől, amúgy egy vékony lány vagyok, és pattanásos is voltam) és akkor ha helyrehozzák az inzulint, ehhez a gyógyszer mellett a diéta és a mozgás ugyan olyan fontos, akkor attól lejjebb megy a tesztoszteron, és nem fogsz szórösödni, a tesztoszteron ugye a férfi hormon!
Utolsó válaszolótól szeretném megkérdezni,hogy hogyan vették észre a pajzsmirigy gondodat?Vérvétellel? mert nekem az nem mutat rossz eredményeket,de nem tudom,hogy ettől még lehet-e vele gond...
Gondoltam esetleg egy pajzsmirigy ultrahangra is,hátha azzal több kiderülne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!