Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nőgyógyászhoz fogok menni de...

Nőgyógyászhoz fogok menni de nagyon félek? Mire számíthatok? 16/L

Figyelt kérdés
Nagyon sok pattanásom van és még nem állt be a menstruációm. A bőrgyógyász meg azt mondta hogy mindenképp menjek el nőgyógyászhoz de még sosem voltam.. És nagyon félek. Hogy mi fog történni meg egy idegen előtt levetkőzni.. meg igazából utálom ahogy kinéz a nunim.. Nagyok a nagyajkaim és szerintem nagyon nem szép, szégyenlem is.. És borotváljam le ? Melyik gáz ha leborotválom vagy ha nem ? Szerintetek ?
2012. febr. 16. 17:52
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ennyiért még tuti nem fog megvizsgálni úgy, max uh. Nekem így volt legalábbis. Ha meg mégis, akkor sincs okod semmi aggodalomra. Ne foglalkozz vele, hogy hogy néz ki, látott ő már csúnyábbat/szebbet is. Én is nagyon ideges voltam, de belegondoltam, hogy basszus, ez már több punciban nyúlkált, mint ahány kilincset megfogott, nem nagy ügy :) Onnantól kezdve nem voltam szégyenlős egyáltalán, ő is csak egy orvos, én meg csak 1 voltam az 1000ből számára, fogadjunk nem is emlékezett már másnap rám. Csak lazán! Tudom, hogy nehéz, de tényleg, miután kijössz, rájössz majd, hogy semmiség az egész. A borotválást rád bízom, neki tökmindegy, ilyet is olyat is lát tényleg. Elvileg a nőgyógyászok ellenzik, mert okkal van ott a szőr, és hogy ez egészségtelen, de én is leborotváltam, mikor először mentem - szintén 16 évesen, szűzen. Sok sikert, semmi baj nem lesz! Ne idegeskedj! :)

19L

2012. febr. 16. 18:06
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell félni, nem olyan vészes, ha egyszer túl leszel rajta, nevetni fogsz, hogy emiatt paráztál.

Én is így voltam vele. Remegett a lábam az első előtt, aztán utána ki voltam akadva, hogy "ezért paráztam ennyit?"

Először csak kérdezgetni fog a doki. Megkérdezi, hogy hány éves vagy, hány kg, mikor jött meg az első vérzésed, mikor volt az utolsó, szedsz-e vmilyen gyógyszert, volt-e a családban vmi betegség, élsz-e nemi életet, ha igen, mivel védekezel stb.

Utána szépen bemész az öltözőbe (ha van), és alulról levetkőzöl.

Felülsz a székbe, a lábaidat felteszed a tartóra.

Először kívülről megnézi a doki, hogy minden rendben van-e. Aztán egy ujjal benyúl, megtapogatja a hasad közbe. Lehet, hogy csinál hüvelyi UH-t is.

Ha nem élsz nemi életet, és nem túl rugalmas a szűzhártyád, akkor lehet, hogy a fenekeden keresztül vizsgál és csak hasi UH-t csinál.

Leborotválni nem kell, ha egyébként nem szoktad. A dokinak tök mindegy, hogy milyen.

Viszont ha a problémádra azonnal tablettát ír, akkor inkább keress egy másik dokit. Mondjuk ilyen problémákkal jó lenne, ha endokrinológushoz is elmennél, mert hormonprobléma lehet az oka, azon meg a fogamzásgátló (amit gyakran írnak fel ilyenre) nem segít, csak elfedi a bajt.

2012. febr. 16. 18:08
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha szűz vagy, akkor nem fog megvizsgálni. Lehet elküld egy hasi ultrahangra.
2012. febr. 16. 19:04
 4/23 anonim ***** válasza:
71%

Mindenképpen keress egy női nőgyógyászt! Főként első alakalomra.

Sokkal elviselhetőbb elötte vetkőzni, terpeszteni, mint egy idegen férfi elött!

Azonkívűl, sokkal empatikusabb is, hiszen ő is nőből van és nagy valószínűséggel neki is voltak ugyanolyan problémái is mint neked lehetnek, beleértve a szégyenlősséget is!

Ő nem csak könyvből tanulta a pl. menstruációs fájdalmakat, stb mint férfi kollegája, aki a tanultakat legfeljebb próbálja megérteni.

Lehet, hogy kicsit messzebb kell utaznod egy női dokihoz, de valószínűleg megéri!

2012. febr. 16. 19:22
 5/23 anonim ***** válasza:

Én is női orvost ajánlok neked! Kevésbbé ciki a vetkőzés és a kitárulkozás elötte mint egy idegen férfi elött, és feltehetőleg megértőbb is tekintve, hogy "kollegina", hiszen ő is nő, aki átélte ugyanazokat a mindenféléket mint te, valóban nem csak az egyetemen hallott róla először.

Majd később már nem lesz olyan kínos mint első alakalommal, akkor már talán a ffi is elviselhetőbb lesz...

2012. febr. 16. 19:39
 6/23 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat! még szűz vagyok és szoktam borotválni, igazából én érezném magam kényelmetlenül hogy nem borotválnám le.. mindenképpen doktornőhöz szeretnék menni :) és a cicimet is tényleg megfogja vizsgálni ?
2012. febr. 16. 20:13
 7/23 anonim ***** válasza:
72%
Persze, csak elég sok nő nődoki úgy van vele, h ő is minden hónapban menstruál/ évente vizsgálják kibírja, így r.hadtul nem kíméletes a pácienseivel.
2012. febr. 16. 20:20
 8/23 anonim ***** válasza:
41%

A melled feltétlen nézesd meg - nem fáj, csak át"nyomogatja", h nincs-e benne csomó.

Más: mivel szűz vagy, ha vizsgál is, a végbeleden át fogja tenni.

2012. febr. 16. 20:21
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

nézd, valószínűleg a bőrgyógyász PCOS-re gyanakszik, és azt szeretné kizáratni

ehhez egy sor hormonvizsgálatra meg terheléses cukorra van szükség, és esetleg ultrahangra

hüvelyi ultrahang jobb, de ha szűz vagy, akkor hasit csinálnak

ám ha nem egyértelmű az eredménye, lehet, hogy jobb engedni a hüvelyit

de mondjuk ha már a hormon meg a cukor mutatja, akkor annyira nem fontos

nah de a lényeg, hogy ez főként hormonális dolog, nem igazán igényel nőgyógyászati vizsgálatot

a legjobban teszed ha egy endokrinológus-nőgyógyászt keresel fel, akinek a szakterülete a női hormoni zavarok

Amúgy ha leborotválod, lehet, hogy figyelmeztet rá, hogy ez egészségtelen, mert sok nőgyógyász ellenzi

mármint legalábbis a teljes borotválást, bikinivonalért egyik se szól

2012. febr. 16. 23:53
 10/23 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, a nőgyógyászt egyáltalán nem érdekli, hogy milyen a puncid. Azért van ott, hogy meggyógyítson. Ha amúgy is szoktad borotválni a puncid, nyugodtan borotváld, de a nőgyógyász kedvéért nem kell!
2012. febr. 17. 06:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!