PCOS-ám van, de minden eredményem, a terheléses cukorvizsgálat és még a hormonvizsgálat is jó lett. Én már semmit sem értek. Most mit csináljak?
A nőgyógyászom azt mondta,csak a fogamzásgátló marad...
Minden eredményem jó lett,kivéve a totál tesztoszteron egy picit magasabb.De minden tünetem megvan ,ami a PCOS-nál előfordulhat.Nincs menstruációm,szőrösödöm,hullik a hajam,pattanásos a bőröm..Nagyon elvagyok már keseredve.:(
Szerintetek azért menjek el magán endokrinológushoz,vagy felesleges és csak a fogamzásgátló marad?Örökké kell majd szednem?
Értem,hát leírhatom,hogy milyen hormonok voltak.De lehet,hogy egy kicsit butuskán írom le,akkor bocsi.
TSH:2.21
T4 szabad frakció:17.07
T3 szabad frakció:6.20
luteinizáló hormon:18.27(itt részletez egy olyat,hogy mi a tartomány férfiaknál és nőknél,nőknél "vmi"folliculárisba mondjuk nem esik bele ,de mégsincs megcsillagozva és a luteális tartományába sem ,de az sincs megcsillagozva .A következő:follikulus stimuláló hormon:6.44,itt a postmenoba nem esik bele,mert sokkal kevesebb,mint amitől már jónak számít,de itt is úgyszintén nincs csillag. prolaktin 310.70
ösztradiol:179.1-itt az ovulációsba nem esik bele.Progeszteron:2.89-itt a luteálisba és a posmenoba nem esik bele .Egyébként,hogy ezek mit jelentenek fogalmam sincsen ,de nincsenek is megcsillagozva .szval,nem tudom...És egyedül,ami megvan csillagozva az a totál tesztoszteron:az 2.85 és ugye az 1.42-ig jó.
Nem tudom ezekre gondoltál-e...
Ez nagyon érdekes,amit írtál.Megkérdezhetem,hogy akihez jársz magánorvos-e vagy sztk-s?
És,hogy jó orvos-e?
Még egyszer nagyon köszönöm ,hogy így meghallgatsz!
Ezekre gondoltam, igen. Értelmezni természetesen nem tudom, igazából csak annyi érdekelt belőle, hogy mik azok, amiket megcsináltak.
De egyébként az, hogy nincs becsillagozva, sajnos semmit nem jelent. Minden hormonnak éppen az adott ciklusban megfelelő értéken kellene lennie, ami nálad vszínűleg nem jó.
Elvileg nekem sincsen megcsillagozva a tesztoszteronon kívül semmi, még sincs peteérésem.
Tehát sajnos annak ellenére, hogy nincsenek csillagok, még nem jó az eredmény.
De akkor ezek szerint nálad sem csináltak meg mindent. Nekem a doktornő azt mondta, hogy alapból nem csak tesztoszteront kellene nézni, hanem a többi androgént is. (DHE, DHEA, androsztendion meg ki tudja még mik vannak).
Ezen kívül kortizolt is meg kellene nézni pl.
Nah de annak természetesen semmi értelme nincs, hogy vki elmondja mit kellene megnézni és mit nem. Mert ha a dokinak magától nem jut eszébe, akkor az eredménnyel sem fog tudni mit kezdeni, hiába dugod oda az orra alá.
Tehát igazából az a fő feladat, hogy az ember találjon egy olyan orvost, aki ért hozzá és megcsinál minden vizsgálatot, és aztán képes azokat értelmezni.
Nagyon remélem, hogy most ilyenhez kerültem. Mert már kezdtem marhára unni. Lassan megszámolni se tudom, hány orvosnál voltam.
Szegeden tanulok, így itt kerestem orvost. Ha te is a közelben laksz, akkor szívesen adok elérhetőséget (magánban és klinikán is dolgozik, én most magánban voltam), de igazából most voltam először, így konkrét tapasztalatom majd csak később lesz.
Első találkozás alapján kedvesnek, alaposnak tűnt, és eléggé úgy tűnt, mint aki ért is a dologhoz.
Azért választottam őt, mert az orvosi egyetemen a PCO-s témavezető (mármint nála lehet írni az ezzel kapcsolatos szakdogát).
De egyébként magam sem tudom, hogy mi lesz akkor, ha mégis PCO és tényleg nincs IR. De majd kiderül.
A hastükrözésről meg: Nem igazán értem mit akar vele a doki...A hastükrözés azt jelenti, hogy bevezetnek egy kamerát a hasadba és szétnéznek. Ez olyan problémák vizsgálatára alkalmas, ami konkrét szervi elváltozásokkal jár és máshogy nem deríthető ki. Illetve közben műtéttel bizonyos problémákat meg is lehet oldani.
Ez mondjuk nagyon jó endometriózis feltárására, ami olyan betegség, amelynél méhnyálkahártya szigetek vannak elszórva a kismedencében. Mással nem is igen lehet diagnosztizálni, csak tükrözéssel.
De neked egyértelműen hormonbajaid vannak, azt pedig a tükrözés nem oldja meg. Sőt, még csak látszani se fog több minden, mint az UH-n.
Szerintem.
Max arra gondolt, hogy a PCO-t műtétileg kellene megoldani (kimetszeni egy darabot a petefészekből).
De ezt tudtommal csak akkor végzik, ha nincs már, és az illet babát szeretne. Ugyanis ált. visszatér utána a probléma.
Értem,igen ez a hastükrözés nekem sem tűnt annyira indokoltnak az én esetemben.
Sajnos nem lakom közel Szegedhez.:(
Budapesttől lakom kb. 25 km.-re.Szóval ehhez közeli orvos lenne jó nekem.Most gondolkodom egyen Dr.Kiss Csabán.Magán úton,még úgysem olyan vészes.Sajnos annyira drágát nem tudok megengedni magamnak,pedig lehet,hogy fontos lenne.
Igen szerintem is ez van a hormonokkal,meg ugye azt is hallottam,hogy állítólag a ciklus 3.napján kellene ezt a vizsgálatot végezni...(?)
Szia!
Még azt elfelejtettem megkérdezni,hogy akkor neked is volt terheléses és nem mutatott semmit?,mert ugye nekem is most volt,és én most semmilyen gyógyszert nem szedek ami esetleg befolyásolhatta ezt az eredményt és nekem akkor elvileg nincsen inzulin rezisztenciám...
Elvileg nekem sincs, de nem tudom szabályosan nézték-e.
Mert nekem csak éhgyomrit és 120 percest néztek.
Értem,de még melyik terheléses van egyébként?
Olyanról hallottam azt hiszem,hogy fél óránként vesznek vért,de azt nem tudom pontosan ,hogy működik.
Egyébként már annyira ki vagyok emiatt:(,szinte egész nap ezen kattogok,hogy mit csináljak,milyen orvoshoz menjek meg,hogy kitudnak-e ebből egyáltalán gyógyítani valaha is.
Vagy adjam fel az egészet és váltsam ki a fogamzásgátlót,de tudom,hogy az nem lenne megoldás semmire és,ha pár év múlva babát szeretnék és abba hagyom,akkor megint keresztül menni ezen az egészen,hogy ilyen hirtelen és erősen jelentkeznek a tünetek.Arról nem is beszélve,hogy mire sikerülne teherbe esni...
Ismerős, nekem is teljesen ugyanez van.
Egyébként a terheléses vizsgálatot úgy kellene, hogy éhgyomri, 60 perces és 120 perces.
De nem tudom, hogy számít-e a 60 perces, vagy tényleg ki lehet hagyni, ahogy nekem is tették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!