Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tegyek, ha száraz a kezem?

Mit tegyek, ha száraz a kezem?

Figyelt kérdés

Kb. 1 éve jelentkezett a problémám a kezemmel. Időnként ( s mostanában egyre gyakrabban) nagyon száraz, viszket, s ha vakarom ( s persze vakarom, mert nem tudom megállni), akkor vörös lesz a kezem. Úgy néz ki, mintha ekcémás lennék.

Korábban is volt, hogy egyszer-egyszer a lábamon egy 50 Ft-os nagyságú folt keletkezett mert kikapartam, de máshol nem, s ez is csak ritkán.

Viszont mióta Pestre költöztem állandóan probléma van a kezemmel. Már mindenféle kézkrémet kipróbáltam (egy ideig a piros Garnier tégelyes használt is). Legutóbb vettem manna szappant, s az is használ, csak lassabban, mint kellene.

Most már kézkrémmel sem tudom kenni, mert szinte csípi, fáj.

Mitől alakult ez ki?

Mit lehet vele tenni? (mert most úgy néz ki a jobb kezem, mint egy 80 éves öregasszony keze)

Van rá krém vagy valami?

Amikortól bejött a hidegebb idő, kesztyűt hordok.(az időjárás/hideg így is hathat rá?)

Köszönöm a segítséget!

2012. jan. 31. 20:22
 1/2 anonim ***** válasza:
Az is lehet,h ez valami allergia vagy pedig valami gombás fertőzés,de tévedhetek is. Szerintem a legjobb,ha elmész bőrgyógyászhoz.
2012. jan. 31. 21:06
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Igen, én is gondoltam allergiára. Gombás fertőzésre azért nem, mert mikor haza utazom, akkor szinte tünetmentes.

Lehet, hogy a víz az oka? Túl klóros?

2012. jan. 31. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!