Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ekcémás vagyok! Tudnátok...

Ekcémás vagyok! Tudnátok segyíteni?

Figyelt kérdés

Ekcémás vagyok kisgyerek korom óta (most 14 vagyok)

minden télen szörnyű viszketés tör rám gyakori hogy este is felkelek emiatt persze a sok vakarástól nagyon csúnya a bőröm ez mostanáig nem is zavart mert ugye csak a lábam viszketett de 1 éve már a melleim is nagyon és a kezem is már mindent kipróbáltam az összes krémet de egyik se használ persze nem egy napokig hanem hónapokig használtam őket hiába a bőröm különösen ezektől a zsíros krémektől még jobban kikészült a bőrgyógyásznál is jártam már az se használt ez lenne az egyik kérdésem hogy mit tegyek? a 2. pedig 2 éve kezdődött a fejem egyfolytába viszket amikor izzad [nem vagyok tetves már számtalanszor megnéztük(megnézettük)] szóval lehetséges hogy az ekcémám miatt viszket a fejem amikor tesizek? a válaszokat előre is köszönöm!

2012. jan. 28. 14:31
 1/8 anonim válasza:
Szia,az én hugom is ekcémás.Neki a bőrgyógyász egyfajta barna nagyon büdös krémet írt neki melléje pedig alergi agyógyszert ha kijön akkor beveszi és másnap már ott sincs
2012. jan. 28. 14:39
 2/8 A kérdező kommentje:
köszi a hasznos tanácsot!! :)
2012. jan. 28. 14:44
 3/8 anonim ***** válasza:

Az ekcéma kezelése nagy türelmet igényel, mert sokféle fajtája van, és egyéntől is függ kinek milyen szer hat rá, tehát adj még lehetőséget a bőrgyógyásznak. Magadtól különböző krémekkel próbálkozni kár, mert olyan alkotó elemeik vannak, hogy jó, ha egyáltalán az egészséges bőrt nem betegíti meg (pl. kőolaj származékok).

Figyelmedbe ajánlom az alábbi cikket a lenmag hatásairól, nyilván te is tudod, a bőrproblémáknak is legtöbbször belső okai vannak.

[link]

2012. jan. 28. 14:49
 4/8 A kérdező kommentje:

rendben

nagyon szépen köszönöm a tanácsokat gondolom lenmagot és lenolajat gyógynövényboltokban találok a bőrgyógyászt meg mindenképp ismét megpróbálom!! :) köszönöm mégegyszer a hasznos tanácsodat!! *.*

2012. jan. 28. 14:55
 5/8 A kérdező kommentje:
és a fejviszketés lehet az ekcémától?
2012. jan. 28. 15:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Ezt nem tudom megmondani, de azt írtad a testeden télen jelentkezik inkább, az az hidegben. A fejbőrődön meg ha kiizzadsz, vagyis inkább melegre jön elő. Ez persze csak egy laikus gondolatmenete, sem tudás, sem tapasztalat nincs mögötte. Remélem a bőrdoki neked is gyorsan megtalálja a megfelelő szert, és a fejbőröddel is kezd majd valamit.
2012. jan. 28. 17:05
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia! Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok. Neked is vannak a melleden száraz foltok? Nekem már kb 2-3 hónapja jelentek meg, de még nem voltam vele bőrgyógyásznál. Megpróbálom nem kaparni. Neked mit ajánlottak rá?
2012. jan. 31. 20:15
 8/8 A kérdező kommentje:
nekm nincsenek foltjaim és a doki csak egy sima krémet írt fel
2012. febr. 1. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!