Lehet hogy PCOS-s vagyok?
okok:
1.3 éve rendszertelenül menstruálok
2.zsíros a bőröm
3.eléggé dagi vagyok
4.nagyon szőrösödöm
ha tényleg az lennék az mit jelent?
és hogyan lehet kivizsgáltatni?
a válaszokat előre is köszönöm
Nőgyógyásznál ultrahang vizsgálat.
Belgyógyásznál cukorterheléses inzulin szint mérés.
Ha az inzulinod sok, akkor az okozhat cisztákat. Nálam legalábbis így volt. Ha tényleg ez a bajod, nem kell megijedni. Diétáznod kell, esetleg cukorcsökkentőt szedni és előfordulhat, hogy kicsit nehezebben esel teherbe.
Nagyon fiatalon is lehetsz pcos, de sokan nem gondolnak rá, mert még csak pár éve menstruálnak, így ráfogják, hogy nem állt be.
Ez nálam is így volt. Konkrétan 18 voltam, mikor kiderült.
Általában nőgyógyász állapítja meg hüvelyi ultrahang alapján, mert így látja a petefészkeken a cisztákat.
Endokrinológus is elküldhet terheléses inzulinvizsgálatra, ezek alapján megmondja, a te esetedben mi a legjobb megoldás.
Azoknál, akik babát szeretnének, meg az általános kezelés a hármas kezelés. Sport, diéta és gyógyszer. Dietetikus összeállítja az étrendet, rendszeresen kell mozogni és szedni a gyógyszert.
Anyukádnak is lehet ugyanez a problémája van, de arról tudna. Csak ezért nem lesz veszélyeztetett terhes. Viszont ha évekig nem sikerült neki a baba, akkor lehet ez a problémája neki is.
Ülj le vele beszélni, kérdezz és kérd meg, menjetek el orvoshoz.
14 hetes pcos kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!