Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehet hogy PCOS-s vagyok?

Lehet hogy PCOS-s vagyok?

Figyelt kérdés

okok:

1.3 éve rendszertelenül menstruálok

2.zsíros a bőröm

3.eléggé dagi vagyok

4.nagyon szőrösödöm

ha tényleg az lennék az mit jelent?

és hogyan lehet kivizsgáltatni?

a válaszokat előre is köszönöm

2012. jan. 28. 10:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nőgyógyásznál ultrahang vizsgálat.

Belgyógyásznál cukorterheléses inzulin szint mérés.

Ha az inzulinod sok, akkor az okozhat cisztákat. Nálam legalábbis így volt. Ha tényleg ez a bajod, nem kell megijedni. Diétáznod kell, esetleg cukorcsökkentőt szedni és előfordulhat, hogy kicsit nehezebben esel teherbe.

2012. jan. 28. 11:01
 2/14 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a választ és anyukámnak hogyan mondjam el? lehetséges hogy neki is ez volt a baja mert ő veszélyeztetett terhes
2012. jan. 28. 11:06
 3/14 A kérdező kommentje:
és a PCOS hány éves korban fordulhat elő?
2012. jan. 28. 11:08
 4/14 anonim ***** válasza:
Szerintem endokrinológushoz is mehetsz, mert ezek a tünetek hormonproblémára is utalhatnak. Hány éves vagy?
2012. jan. 28. 11:19
 5/14 anonim ***** válasza:
Szerintem fiatal korban is előfordul. Nálam kb 25-26 évesen derült ki. Hullott a hajam, híztam és szőrösödtem így elmentem nőgyógyászhoz is, hogy derítsük ki mi van. Ott találtak cisztákat, a belgyógyász meg tovább küldött cukorterhelésre. Szerintem kérd meg anyukádat, hogy vigyen el kivizsgálásra. Ha nagyon fiatal vagy, akkor lehet, hogy nem pcos, hanem valami más hormonális zavar. Beszélj erről anyukáddal.
 6/14 A kérdező kommentje:
és ezt csak orvoslással lehet megoldani? nem lesz jobb a helyzet ha diétázom? a neten azt olastam hogy daganat is lehet ez komoly? nagyon félek
 7/14 anonim ***** válasza:
Nincs daganatod, nyugi! Csak menjetek el szépen egy kivizsgálásra, akkor legalább te is nyugodt leszel.
2012. jan. 28. 11:26
 8/14 A kérdező kommentje:
köszi megpróbálom nagyon hálás vagyok (am 14 vagyok de eléggé érettebb a kortársaimnál)
2012. jan. 28. 11:29
 9/14 A kérdező kommentje:
megnyugtattak a válaszaid mégegyszer naon köszi
2012. jan. 28. 11:29
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon fiatalon is lehetsz pcos, de sokan nem gondolnak rá, mert még csak pár éve menstruálnak, így ráfogják, hogy nem állt be.

Ez nálam is így volt. Konkrétan 18 voltam, mikor kiderült.

Általában nőgyógyász állapítja meg hüvelyi ultrahang alapján, mert így látja a petefészkeken a cisztákat.

Endokrinológus is elküldhet terheléses inzulinvizsgálatra, ezek alapján megmondja, a te esetedben mi a legjobb megoldás.

Azoknál, akik babát szeretnének, meg az általános kezelés a hármas kezelés. Sport, diéta és gyógyszer. Dietetikus összeállítja az étrendet, rendszeresen kell mozogni és szedni a gyógyszert.

Anyukádnak is lehet ugyanez a problémája van, de arról tudna. Csak ezért nem lesz veszélyeztetett terhes. Viszont ha évekig nem sikerült neki a baba, akkor lehet ez a problémája neki is.

Ülj le vele beszélni, kérdezz és kérd meg, menjetek el orvoshoz.

14 hetes pcos kismama

2012. jan. 30. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!