Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 16 éves lány vagyok és valószí...

16 éves lány vagyok és valószínűleg cushing szindrómás/kóros. Van valaki itt akinek ilyen betegsége van/volt?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok és valószínűleg ez a bajom :( Azt szeretném megtudni, hogy a kivizsgálásokon milyen vizsgálatokra számíthatok, és hogy be kell-e feküdnöm a kórházba és kb mennyi időre? Milyen gyorsan diagnosztizálnak egy ilyen betegséget?
2012. jan. 27. 23:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
a kemora mindenki másképp reagál. lehet, h nem hullik ki a hajad...
2012. jan. 28. 14:00
 12/17 anonim válasza:
na most 16 vagy 17 vagy? :D
2012. jan. 28. 16:17
 13/17 anonim ***** válasza:

Nekem is valószínű cushing szindómám van, elképzelhető hogy egy korábbi hosszú gyógyszeres kezelés miatt alakult ki.

Amit tudok, hogy vár majd rám CT vizsgálat, meg még egyéb kisebb vizsgálatok (főleg a korábbi problémák miatt) de még nem tudom hogy mikor. Február elején megyek vissza az orvoshoz, akkor fog majd információval ellátni.

Ha van kérdésed írj nyugodtan, hátha tudok segíteni

2012. jan. 28. 20:15
 14/17 A kérdező kommentje:

utolso elotti : 2 het mulva 17 :) a vizsgalaton mar annyi leszek.

utolso: ha gepnel leszek es nem telefonrol akkor irok neked!

2012. jan. 28. 22:59
 15/17 anonim ***** válasza:
20:15-ös vagyok, oké, várom a leveled, bár én most nem leszek gépnél, legközelebb hétfő délelött fogok neked tudni válaszolni :)
2012. jan. 29. 15:33
 16/17 anonim ***** válasza:
Még viszonylag friss a kérdés így úgy döntöttem válaszolok Neked! Először is szeretném megkérdezni hogy melyik kórházban kinél voltál? Nálam már egy két éve tartó procedúra az én Cushingom, ugyanis nekem is valószínűleg ez van de én egy speciális eset vagyok, szívből kívánom h Te ne legyél az! Legyen tiszta hogy vagy igen vagy nem. Nagyon sokat tudnék neked mesélni, de arra szorítkozom amit kérdeztél. Mire számíthatsz a kivizsgálásokkor? Vérvételre, 24órás vizeletgyűjtésre, nyálgyűjtésre reggel és éjfélkor, lesz mikor a vérvétel is éjfélkor lesz, lesz majd olyan h egy kis gyógyszert(dexametazon) éjfélkor beveszel, és reggel vért vesznek. Aztán ezek után valószínűleg ha kell, akkor MR, vagy CT. Am ez még egyáltalán nem biztos hogy neked ez van, csak felmerült a gyanú, és ezt meg kell majd meg kell erősíteni. Sajnos nálam valószínűleg ciklikus-Cushingról van szó, ami nagyon ritka, és nem is tudtak rendesen bediagnosztizálni még most sem, és nem is tudom h milyen kezelésre számítsak. Amúgy van egy agyalapi mirigy adenómám. Ahogy itten olvasgattam ilyen kemókról meg ilyenekről írogattatok, ne ijedj meg, ezek általában jóindulatú daganatok, vagy van olyan hogy nincs is daganat. Google-be ha beírod, meglepően sok infót találsz, amiket én is olvasgattam. Amúgy ha bármiben segítségedre lehetek, akkor írj privit, akár orvost is tudok ajánlani, mert én olyanokhoz járok, akik kifejezetten erre a területre specializálódtak, kutató munkát végeznek ezzel kapcsolatban.
2012. febr. 7. 18:03
 17/17 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó válaszoló és kérdező!

Nektek mennyi volt a reggeli ACTH és kortizol szintetek?

2012. aug. 18. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!