Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Pcos lányok fogamzásgátló...

Pcos lányok fogamzásgátló vagy mercformin szedése, ha nincs inzulinrezisztenciám?

Figyelt kérdés
Segítséget kérnék tapasztaltabbaktól, hogy mit tegyek! Az endokrinológus azt mondta mercformint szedjek, a nőgyógyászom azt, hogy fogamzásgátlót! Nincsen se cukor problémám, se inzulinrezisztenciám, 168 cm és 50 kiló vagyok, a doki azt mondta egyei esete a PCOS-nek. Ja, és most még nem szeretnénk babát a férjemmel. Bizonytalan vagyok, kérlek segítsetek!

2012. jan. 26. 08:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kérdezö!

Honnan tudod, hogy nincs nzulinrezisztenciád?

Volt terheléses inzulin vizsgálatod?

Mert tudni kell a pcoról, hogy ennek az IR az alapja. Nem a fogamzásgátló miatt lettél pcos, ezt felejtsd el, butaság. Genetikailag benned van a hajlam. AKiben nincs benne, az nem lesz pcos. Örökölted.

Olvass utána, vagy kérdezz meg orvost, de én úgy tudom, hogy az IR miatt alakulnak ki a ciszták, mert az IR gátolja a peteérést, így a tüszö nem tud megrepedni, így ciszta lesz belöle.

2012. jan. 28. 15:23
 12/14 anonim ***** válasza:

"Mert tudni kell a pcoról, hogy ennek az IR az alapja. Nem a fogamzásgátló miatt lettél pcos, ezt felejtsd el, butaság. Genetikailag benned van a hajlam. AKiben nincs benne, az nem lesz pcos. Örökölted."

Biztos, hogy kell hozzá hajlam, de a fogamzásgátló igen is előhozhatja. Nem egy olyan emberrel beszéltem már, akinek tabi előtt semmi baja nem volt, utána meg hirtelen PCO-s lett. Ha nem szedik, lehet sose jön elő.

És az sem igaz, hogy nem lehet IR nélkül meg az az alapja..

Nekem sincs IR-em, mégis PCO-s vagyok. És igen, terheléses vizsgálatot csináltak.

Meg könyvet is olvastam a PCO-ról (orvosi könyvet), és van olyan típusa, ami nem jár IR-rel.

2012. jan. 28. 16:33
 13/14 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Nem tudni, hogy azoknál a nöknél a fogamzásgátló miatt derült fény a pcora vagy sem.

Ha nincs IR, akkoris elöhozza valami a cisztákat, valami akkorsem müködik rendesen, mert a ciszták csak úgy nem jönnek elő.

Erre csak azt tudom mondani, ha nincs ok szedni a merckformint, akkor ne szedje, mert igen, problémát okoz. De a sport és a diéta nem tesz rosszat, az biztos.

És köszönöm, hogy felvilágosítottál, nem hallottam még róla, hogy IR nélkül is lehet valaki pcos. Mert amikor a dokimat kérdeztem, ö egyértelmüen mondta, hogy minden pcos IRes is egyben.

Megkérdezhetem a könyv címét?

2012. jan. 28. 19:58
 14/14 anonim ***** válasza:

Hát ha vkinek semmi baja, tökéletes, 28 napos ciklusa van, aztán elkezd tablettát szedni, majd abbahagyja, és a tökéletes ciklusa helyett PCO-ja lesz, akkor azért sztem valószínű, hogy köze van hozzá a tablettának.

Persze abban egyetértek veled, hogy kell hozzá genetikai hajlam, mint kb. minden betegséghez. De azért azt állítani, hogy biztosan nincs köze a fogamzásgátlóhoz, véleményem szerint butaság.

És persze, ha nincs IR, akkor sincs minden rendben. Csak a PCO-nak gyakorlatilag még most sem tudják az okát. Tippek vannak, de hogy konkrétan mitől alakul ki, azt nem tudja senki.

Egyébként én is azt mondtam, hogy felesleges a Metformin, ha nincs IR. Legalábbis nekem az orvosom ezt mondta.

Erről a könyvről van szó: [link]

2012. jan. 28. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!