Van valami tippetek felfázás ellen? Már egyszerűen semmi ötletem!
Iszonyatosan könnyen felfázok, ami kínokkal jár, így igyekszem magamra vigyázni. A derekamon ilyenkor télen mindig van 2-3 réteg ruha, sosem lóg ki, figyelek, hogy ne üljek le hűvös helyre, ne mászkáljak mezítláb...
A legnagyobb problémám, hogy megörököltem valószínű egy nem tökéletesen működő vérkeringést, ugyanis a kézfejeim és a lábfejeim nagyon fáznak mindig. Felmelegíteni szinte lehetetlen őket, kell legalább 5 perces melegvízben áztatás, vagy melegen tartás (konvektor fölött pl.), hogy átmelegedjenek, akkor egy darabig elvagyok. Van hogy 35 fokban is fázik a kezem, szóval nem újdonsült probléma, azonban ilyenkor télen hatalmas problémát jelent, ugyanis lábról fázok folyamatosan fel.
Direkt vastag talpú cipőket veszek már csak, van bennük thermo betét, van hogy három zoknit húzok, akkor is fázik. Hiába mozgatom a lábujjaimat folyamatosan, nem használ semmit, már egy melegítő krémet is kipróbáltam, de az is csak ideig-óráig hatásos... Most kevesebbet mozdultam ki itthonról jobb is volt, ma elmentem vizsgázni, estére már megéreztem megint, hogy felfáztam. Fáj a hasam, csíp a pisilés. A dokim is tanácstalan, olyan sűrűn nem írhat antibiotikumot, mint ahogy kéne. Nincs más, minthogy tűrök és ilyenkor sok sok tea, meg melegvizes palack a hasamra. Viszont abszolút nem egészséges ez így, iszonyatosan tartok attól, hogy valami hosszútávú szövődménye lesz a sok felfázásnak (pl. meddőség), így teljesen patt helyzetben érzem magam.
Nincs valamilyen jó ötletetek, kiforrot technikátok? Már komolyan bármit hajlandó lennék kipróbálni!!
Nagyon köszönöm a te válaszodat is, ma felhívtam közben a dokimat, hogy már megint ez a helyzet és azt mondta jövőhéten menjek be ad egy beutalót ultrahangra. Ez már egy kezdeti lépésnek jó szerintem, hogy a bizalmam növekedjen feléje, hiszen igencsak kezdett megcsappanni, amikor sokadszorra is csak írta a tablettákat ahelyett, hogy elküldött volna komolyabb vizsgálatokra, gondolván, hogy nincs itt semmi gond. (Persze én is hülye voltam, hogy bólogattam, ahelyett hogy kértem volna, hogy küldjön el valahova)
Remélem a végére járunk mostmár és kiderül valójában mi is a gond. Komolyabb gyógyszereket, kúpokat így "tudatlanul" nem szeretnék alkalmazni, nehogy többet ártson, mint amennyit használ. Tőzegáfonya kapszulát vettem, a kúrát elkezdem most, kíváncsian várom hogy javul-e a helyzet, aztán pedig meglátjuk ultrahangon találnak-e valamit, ha nem akkor pedig jön az urológia! Mostmár bármit megtennék tényleg, hogy javuljon a helyzet, ehhez (sajnos) az kellett, hogy ide kiírjam ezt a kérdést. :)
Szia, remélem jól vagy már!
Szerintem a keringéssel, vérnyomásoddal is kéne foglalkozni. Nekem is nagyon alacsony a vérnyomásom, és ilyenkor vizsgaidőszakba, amikor sokat ülök, még fázósabb vagyok. Az a helyzet, h tényleg mozogni kell, nem baj, ha nem vagy sportember, ha reggel, meg este 5-10 percet tornázol, már egy pár napon belül érezni fogod, h jobb lesz a keringésed, és kevésbé leszel fázós!! Én ezt csinálom, persze van, h ellustulok, de akkor rögtön érzem, h fel kell venni a fűtést :)
A felfázásra nekem a hollttengeri fürdősó, a joghurt fogyasztás, meg az 1 órán belüli 2 és fél liter tea segített (az utóbbi elég drasztikus, de hatékony) :)
Voltam egy bio boltban tőzegáfonya kapszula ügyben. Hát elég borsos ára volt, de beruháztam. A tájékoztatójában az áll, hogy kúra szerűen alkalmazva napi három szem tabletta lenne ideális. Elkezdtem szedni, amit észrevettem az az hogy iszonyatosan meghajt. RENGETEG kell pisilnem tőle! Azóta viszont nem volt semmilyen panaszom, ami nagyon jó! :)
Azóta pedig teszteltem is már magam egy gyógyfürdőben. Sokszor éreztem, hogy a francba ez nem volt jó ötlet, mert ahogy kimentem a vízből a vizes bikiniben éreztem hogy fázok alulról, de SEMMI bajom nem lett, pedig ez szerintem minimum két napos intenzív szenvedés lett volna a kapszulák előtt, szóval nagyon elégedett vagyok vele! :)
Vérnyomással kéz/lábfázással voltam már dokinál, olykor nagyon alacsony a vérnyomásom, de azt mondták erre nem szeretnének gyógyszert adni, amíg nem muszáj, ha szédülök vagy ilyesmi, igyak meg egy kávét. Ez az alapvető problémát nem oldja meg ugye, mivel a végtagjaim ugyanúgy fáznak kesztyűben és 3 zokniban plusz 2 takaró alatt is. Sajnos ezt megörököltem nagyapámtól. Ami olykor segít az kb egy fél órás séta, de fél óra múlva újra kihül és jégcsap lesz a lábam... avagy a váltott zuhany, hideg meleg víz! Ez is jó egy fél órára kb. :)
Most hallottam egy új vény nélkül kapható készítményről, ami valamiféle paprika kivonatból meg nem tudom miből van és pont az ilyen problémákra van kitalálva. Igyekszem ennek is utána nézni, és ha jókat írnak róla ki fogom próbálni azt is, hátha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!